Sedemdesiata siedma kapitola- Inferius

627 54 7
                                    

Pansy Parkinsonová z duše nenávidela tu prekliatu humusáčku.

Nikdy si nemyslela, že niekto tromfne jej neľúbosť ku šprtke Grangerovej, ale tej potvore sa to nejakou záhadou podarilo. Nikdy sa taktiež neobávala, že ju bude Draco odmietať, no teraz sa jej posledné týždne ani nedotkol. Dlho rozmýšľala či to má niečo dočinenia s ich povinnosťami voči Temnému pánovi a ich rodičom, alebo či za to môže len škola a narastajúci stres zo skúšok VČÚ, ktoré sa nezastaviteľne blížili...

Keď však v piatok vošla do Veľkej Sieni na večeru v sprievode Millicent Bluestrodovej, ktorá jej vykladala o svojich problémoch s pupákmi na tvári (úprimne, Pansy to bolo totálne ukradnuté) jedáleň bola mimoriadne hlučná ako medzi študentami panovala vzrušená vrava.

Okamžite pretočila dokonalo nalíčenými očami.

Potter a Fosterová sa museli opäť po nejakej dobe zjaviť v Prorokovi.

Našla svoje miesto vedľa Blaisa a oproti Dracovi, ktorý zamyslene zízal do svojej čaše s Tekvicovým džúsom. Všimla si ako sa pohráva s rodovým prsteňom, s kúskom dedičstva váženej rodiny Malfoyovcov a venovala Zabinimu nadvihnuté obočie.

Uškrnujúc sa načiahol za novinami a hodil jej ich. Prekvapene sa zahľadela na titulnú stranu a od šoku takmer prevrhla džbán s mliekom.

Čo to má kurva znamenať?!

Prepichla blondiaka pohľadom, no ten len ľahostajne pretočil očami. „Konečne tam nie je zjazvený idiot Potter. Príjemná zmena, čo?"

„O čo ti ide, Draco?!" odhodila Proroka stranou tak prudko, že sa takmer roztrhla titulná strana.„Čo tým doriti sleduješ? Zahadzovať sa s humusáčkou? A ešte k tomu s Fosterovou?"

„Povedal som ti, že sa jej to nebude páčiť." zasmial sa Blaise a Pansy mu ukázala prostredník.

„Daj si pohov. Nepretiahol som ju." spokojne sa zaškeril a založil si ruky za hlavu „Zatiaľ."

Blaisovi, ktorý pobavene sledujúc rozhovor práve prežúval jahňacinu, zabehlo.

Dievčina sa zatiaľ prudko nadýchla ako horúčkovito premýšľala nad vhodnou odpoveďou a potom s prižmúrenými očami zavrčala „Toto sa mu nebude páčiť. A ani tvojmu otcovi. Som zvedavá, ako to vysvetlíš..."

„To už nechaj na mne, okej?" v Dracovom hlase rozoznala nebezpečný varovný podtón.„Nikto mi nebude diktovať, čo mám robiť, je ti to jasné?"

Blaise sa zatiaľ v pozadí stále dusil, kým sa tí dvaja na seba mračili.

Slizolinčanka nakoniec ako prvá sklopila pohľad na tanier plný dusených zemiakov a nahnevane zamrmlala. „Len dúfam, že vieš, čo robíš."

Malfoy stroho prikývol a potom sa vrátil k svojej predchádzajúcej činnosti a to k hraniu s rodinným dedičstvom. Smaragdový šperk sa ligotal v mäkkom svetle Veľkej Sieni.

Zabini konečne zo seba dostal zákerný kúsok mäsa a celý červený zahrešil.

*

Potter sa rozzúrene prechádzal po komnate so zaťatými päsťami za chrbtom a ja som si vystrašene hrýzla spodnú peru.

Prudký nárast mágie v našom zväzku bol taký enormný až sa zatriasli okná a zhasol oheň v krbe. Bolo šialené ako sa behom minúty zmenila z pokojnej a jemnej na agresívnu výbušnú energiu.

„Harry." zašepkala som a odhodila noviny na zem. „Ja netuším..."

„Netušíš čo?!" vyštekol a venoval mi vražedný pohľad „Ako sa k tomu dostali?! Alebo ako je možné, že sa to na titulke nezjavilo skôr?"

*Magical Love (Harry Potter ff-ka)*Where stories live. Discover now