8: Zıt kutup değil,zıt çöl.

67.7K 4.9K 1.2K
                                    

İntikam soğuk yenen bir yemekti.

İntikam pilakiydi.

İntikam patates salatasıydı.Amerikan salatasıydı,kısırdı.

İntikamın çocuğu olmuyordu.Tövbe rabbim!

İntikamı önce o deniz anasından,sonra da o göt lalesi bıcırlardan alacağım.

Acıta acıta.

Ya Allahını seversen Yeşil.Gerilim filminde başrol musun sen? Tris Prior musun?Yok yani Barry Allen falan mısın?

İntikam soğukmuş ta, o zaman intikam pilakiymiş de.

Bırak bu işleri ya.

Güzel okulumun wifii çeken kütüphanesinde oturup intikam planları düşünmek iyi geliyordu.En azından evde sürekli odama dalan annemden uzaktayım,ya da o deniz anası yârimden.

Güzel okulumun wifii çeken kütüphanesi benim ikinci evim.

Güzel okulumun beyni çekmeyen öğrencilerinden sefa ise benim ikinci belam, birincisini bilen bilir.

"Sefa.. Kolunu ayırayım mı omuzundan? Hı? Patini alacak mısın üzerimden?"

"Ne yapıyor sana benim kolum acaba?"

"Ya arkadaşım manyak mısın? Kolunu omzumda taşımak zorunda mıyım. İlişme bana ya, i-l-i-ş-m-e!"

"He Yeşil he. Devam böyle sevgilisiz hava sahası istiyoruz kafalarına.Sakın karşı cinsle muhabbete bile girme tamam mı? Hatta defol git lezbiyen ol."

Kolumdaki yarayı koparmaya çalışırken suratına bakmamaya devam ettim. Parmak ucumdaki kanı Sefa'nın alnına sürerken sırıttım. "Bak, seninle şu an yaklaşık olarak beş bin akyuvarımı paylaştım.. Kan kardeşi olduk şimdi, bana bir daha çıkmak dersen günah olur, anladın mı?"

"Tövbe tövbe. Ya kızım ağzına bi tane çakasım geliyor sonra yanaklarını sıkasım.Ben hayatımda senin gibi sevimli bir şey görmedim. Nereden geldin sen?"

"Satürnden geldim.Göbek deliğim falan da yok biliyor musun? Nereden gelebilirim maltafon evden geldim."

İnsanların nereden geldin, yok sen nesin, amanın da kimin bebişiymiş bu cümleleri cidden beni sinir ediyor. Kaşlarımı çatarak bakınca kahkaha atarak kalktı gitti.Zaten gitmeseydi kütüphane görevlisi Akın abi evire çevire atardı dışarıya.

Kütüphaneden çıktım. "Atın beni denizlere. Vallahi atın. Ya nasıl bi tane plan bulamam? Beynim dondu ya. Gidip Hasan'ı mı bulsam bir format attırsam beynime. Hatta yeni sürüm indirtiyim."

Ya Allahım neden benim de şöyle üç gıdımlık beynim falan yok? Hı? Üç gıdım istiyorum fazla bişey değil ya.

Hamuru bozuk olan poğaçaya istediğin kadar kıyma koysan ne olur?

Bismillahirrahmanirrahim. Ulan kendime ne laf çaktım ama he. Keşke biri deseydi bunu ya,felaket cool olurdum yeminle. Zekiyim de he. Valla mükemmel laf soktum kendime. Tebrik ediyorum kendimi.

İki elimi birleştirip kendimle tokalaştım. 

Kalın topuklu ayakkabı giymek benim neyimeydi? Güzel görünmek istiyorsam önce bıyıklarımı falan almam gerekmiyor mu? Belki azcık eyeliner.

Korkma okuyucu,bu hikaye sonradan bomba bir hatuna dönüşen çirkin kız hikayesi değil.

Vallahi bak, çünkü çirkin değilim yani bence. Koyu kahve gözler koyu kahve saçlar falan. En güzel mezuniyet balomda olmuştum orada da giydiğim elbiseden yani, yoksa öyle sonradan düzelecek bir tipim yok.  Burnum yerinde, dudaklarım iyi.. Ee dişlerim de düzgün, tamam işte. Fıstık gibiyim maşallah! Gidip neyimi düzelttireceğim ki!

Gerçi biraz bakımlı olsam, güzel olurdum da.. O taraklarda bezim yok.

Ya bu çok saçma bi tanım değil mi tarakta bez olmaz zaten saç olur, bez de tarakta olmaz toz bezi olur. Sonra annem o toz bezini elime sıkıştırır,bana camları sildirir falan. Teşekkür ederim sonra ben de ona.

Konumuz ne zaman benim tipim oldu yahu? Sen önce intikam düşün Yeşil.

Tuvalate gideyim en iyisi, genelde en mükemmel fikirler aklıma orada geliyor. Mıstık nasıl beni görünce içindeki kötülükleri salıyorsa tuvalet ortamı da benim aydınlanmamı sağlıyor.

Fikir bulamayınca önce dedim bir şey yapmıyım, sessizlik en çok koyandır. Öyle usul usul  yaşıyım. Sonra dedim mal mısın ne zaman erdem abidesi oldun sen? Senden olsa olsa Orhun abidesi olur,hatta Orhan abidesi olur. 

Sonunda aydınlandım ve aklıma dehşet bir fikir geldi.

Onun yaptığını yapacaktım.Kendim uğraşmayacaktım. Hiç beklemediği bir anda ortaya çıkacaktım.

Hep merak etmişimdir bilim kurgu falan izlerken bu insanlar nasıl böyle mükemmel şeyleri akıl ediyorlar diye.

Ne yapıp edecektim, bi yolunu bulacaktım.Benim George Lucastan neyim eksik ki?

Bay okaliptüs evden bağırdı: Beyin?

-

Akşam bize gelecekler

AKŞAM BİZE GELECEKLER

Deniz anası bize gelecek!

Bence gelmez. Koskoca adam komşu ziyaretine mi gelir yani? Otursun dersini çalışsın o armut anca.

Annemin  eve erken gel hazırlık yapalım çağrısına karşı dersim var diyerek kandırmıştım. Aklımca eve misafirlerden sonra giricem, Only God can judge me  yaşam felsefemi o deniz anasına ispat edicem.

Ne only god can judge me si be.Ben hala dışarı çıkarken annemden izin alıyorum,sadece Tanrı beni yargılayacak he?

Oldu canım.

Utanmasa bakkal Hüsnü amca bile yargılayacak beni. Tabi karısı Nurgül teyzeden sıra gelirse.

Hatta konuşsa Ospik bile yargılar yani. Hatta derdi: "Bu benim adımı Ospik koyarak hayatımı kaydırdı. Kırın bunun kalemini hakime hanım."

Kitabın arasına öğrenci kartımı ayraç yaparak kafamın arkasında ellerimi birleştirdim. Bu arada öğrenci kartımdaki fotoğrafım öyle iğrenç ki annemler devlete başvursa engelli maaşı alırlar yemin ediyorum. Öyle bi tip yani. Lise müdür yardımcımızın web kamerayla çektiği liseli tipim sonsuza kadar öğrenci profillerimde olacak. 

Güzel okulumun bedava wifiisi nerede çekiyorsa, orası öğrenci dolu olur.  Kütüphane o kadar doluydu ki, bir an kendimi burada fazlalık hissedip ayağa kalktım. Okulları her zaman severdim. Anaokulundan beri. O zamanlar yüzüme bir şeyler çizdirtmek Dünya'nın en güzel şeyi gibi geliyordu, şimdi de kütüphaneler.

Bu arada, Deniz anasıyla aynı okul sınırları içinde okuyor olduğumuzu biliyor musun? İstanbul'un yarısını bizim kampüs oluşturuyor gerçi, o yüzden karşılaşmamamız gayet normal. Yoksa benim hayatım öyle tesadüflerle ilerlemez yani.

Hayatımda yaşadığım en büyük tesadüf, metrobüste gördüğüm bir çocuğu ertesi gün de görmekti,anlatabiliyor muyum yani?

Saate baktım olmuş saat 8. Annem işlerden beni unuttu, az daha eve girmesem mi dedim, sonra da dedim yeter bu kadar hadi yürü. Tam apartmandan içeri giriyorum,deniz anasıyla karşılaşmıyım mı?

Bu çocukla aramda gizli bi mıknatıs var bak. İkimiz zıttız ya, sanki birimiz Yakutsk, birimiz El Aziziye gibi. Öyle bi zıtlık yani.O yüzden bence birbirimizi çekiyoruz.

Zıt kutuplar olduğumuz için.

Banane ben zıt kutup değil zıt çöl olmak istiyorum belki? Niye zıt kutup olalım? Sonuçta birimiz dünyanın en soğuk kenti Yakutsk isek,diğerimiz en sıcak yeri El Aziziye değil miyiz?

Biz zıt çöl olalım seninle yârim, ama hep birbirimizi çekelim olur mu?

Bay Okaliptüs kafasını sağa sola salladı. Yirmi saniye önce intikam planları kuruyordun, değil mi?

Doğuştan RahatNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ