21: Metro Goldwyn Mayer aslanı.

54.5K 4.8K 975
                                    

Bu bölüm miinee836'ya.Tüm destekleriniz için teşekkürler.Bu da bu haftanın son bölümü(hı hı kesin kesin) iyi okumalar bebekler.

Adios!

*

"Deniz anası.." diye mırıldandım "Fotoğraf çekilir misin benimle?"

Bir müddet durdu."Tamam.." dedi karşılığında. "Ama çok fotojenik değilimdir."

 Sen fotojenik olmasan ne olur, kamera sıfatını gördüğünde bayram eder zaten, bir şey yapmana gerek mi var?

Telefonumu arka cebimden çıkarıp kameraya girdim. Çaktırmamaya çalışarak sürekli ses tuşuna basıyordum.

Nedense bir müddet durdu suratıma baktı. "Şu an aşırı bir şaşkınlık yaşıyorum teneke." dedi yüzüme bakmaya devam ederken. Bir an acaba anladı mı diye korkmaya karar vermiştim ki "Filtreli bir uygulamadan çekilmek istersin sanmıştım." dedi.

Gözlerimi bayarak(evet baymak,kafayı aşağı eğip gözlerine bakmaya çalışırken ki şekilden bahsediyorum) suratına baktım. "Oradan filtreye ihtiyacım varmış gibi mi duruyorum?"

"Allah Allah." dedi kaşlarını kaldırarak sırıtırken. "Egoya da bak."

Gözlerimi devirdim."Bir fotoğraf çekileceğiz deniz anası..Sus ve kameraya bak."

Kare kare fotoğrafları büyütüp ayrı ayrı çıkaracaktım hepsini.. Sonra da yatağımın başına asacaktım. Daha sonra annem o fotoğrafları görecekti..Ağzımı kulaklarıma kadar yırtacaktı..V for Vandetta gibi olacaktım. Daha çok Joker'e benzerdim ama neyse.

"Teşekkür ederim.." dedim geri çekilirken.

"Sürekli teşekkür ediyorsun." dedi ensesini kaşıyarak "Rahatsız edici biraz."

"Teşekkür etmek insanı küçültmez," dedim kaldırımdan inerken. "Aynı kendini büyük görmenin insanı büyütmediği gibi.."

Tamam güzel laf söyleyip gidecektim,aklıma Korkunç Bir Film sahnesi gelmeseydi. Tam kaldırımdan havalı bir şekilde inerken şöyle kamyonun teki bi koysaydı bana, ne gülerdim ama..

Gerizekalı! dedi ne zamandır konuşmayan Bay Okaliptüs. Lütfen ameliyatla aldır beni! Dayanamıyorum sana!

Ölmek istemiyorum ben gerçi..Ölürsem çok üzülürüm. O yüzden kamyon mamyon çarpmasın..

Eve gidince bir kaç saat boyunca fotoğrafımızı inceledim. Ne güzel çıkmıştı böyle yârim.. Bir de benim tipe bak. Tamam şimdiye kadar fotoğraflarda pek güzel çıkmamış olabilirim ama bir kez tolerans gösteremez misin Allahım?

Daha cümlemi bitirmeden,çektiğim 27.fotoğrafta kalkıp kızıl dereli dansı yapmak istedim. Yarim "Filtreye ihtiyacım olmadan fotoğraf çekilmeme" şaşırıp bana bakarken çekilmiş bir fotoğraftı..Allahım çok güzeldi. Çok teşekkür ederim!

Ertesi sabah daha kargalar yemeğini yemeden uyanmıştım. Banyomu yaptım, dişlerimi dört kez fırçaladım, kırmızı pantolonumu ve siyah bir tişört giyip kot ceketim ve sırt çantamı alarak evden çıktım. 

O sarı fareye saldırıp, Michelengelo olduğum parkta buluşacaktık.

Oturup beklemeye başladım. 10 dakika sonra geldi. Sırtında sırt çantasıyla.

"Kalk." dedi günaydın bile demeden armut yârim. Bir ağacın dibine oturduktan sonra çantasını kucağına aldı. Küçük bir laptop çıkardıktan sonra bir de termos çıkardı.

O an kahvaltı yapmadığım aklıma geldi.

Bir bardağa çay koyup çantasından çıkardığı sandviçi uzatırken hayranlıkla onu izliyordum. Kendi mi hazırlamıştı bir de.. Ben yaşıyor muydum yahu? Ölüp te cennete gitsem, tam böyle bir sahne yaşamak isterdim!

Doğuştan RahatWhere stories live. Discover now