Κεφάλαιο 13

1.7K 189 6
                                    

   Την επόμενη μέρα ξύπνησα νωρίς. Ο μπαμπάς ήταν πολύ ενθουσιασμένος. Εγώ όχι. Ήθελα όμως πολύ να μάθω τεχνικές των εξολοθρευτών, προκειμένου αργότερα να τις χρησιμοποιήσω. Κατεβήκαμε στο υπόγειο. Πλησιάσαμε στο μοναδικό κλειδωμένο δωμάτιο. Από την πρώτη στιγμή που το είχα δει , μου είχε κάνει εντύπωση . Επιτέλους, θα μάθαινα τι κρυβόταν πίσω από αυτή την κλειδωμένη πόρτα.

   Κοίταξε τριγύρω. Αφού βεβαιώθηκε πως δεν κοίταζε κανείς, έβγαλε ένα ορθογώνιο εξάρτημα που είχε το μέγεθος μιας γροθιάς. Το πλησίασε στην πόρτα, η οποία άνοιξε. Με τράβηξε προς τα πίσω. Ένας διάδρομος εμφανίστηκε μπροστά μας. Πατήσαμε πάνω του. Πριν καλά καλά το καταλάβω, μας έβαλε μέσα σ' έναν μισοσκότεινο θάλαμο, ο οποίος μάς κατέβασε σε μια τεράστια αίθουσα. Έμεινα άφωνη.

-Μπαμπά, πώς γίνεται ένα τόσο μικρό δωματιάκι να είναι στην πραγματικότητα τόσο μεγάλο;

-Χα χα το δωματιάκι ήταν ο θάλαμος που μας κατέβασε εδώ , καλή μου.Αυτό εδώ το μέρος δεν βρίσκεται καν στην αυλή του σπιτιού μας.Ως αρχηγός του παραρτήματος που κυνηγά των αρχηγό των βαμπίρ και τους γιους του, έπρεπε να επινοήσω έναν χώρο συγκέντρωσης, ο οποίος όμως να χρησιμεύει και για εξάσκηση, στέγαση του κέντρου ελέγχου, δωμάτια εφοδιασμού... Έσκαψα ένα τούνελ το οποίο οδηγεί στο μέρος αυτό.Ο θάλαμος έχει τόση μεγάλη ταχύτητα, που δεν καταλαβαίνεις την διαδρομή. Τ'ότι δηλαδή στρίβεις κιόλας μέχρι να βρεθείς εδώ.

-Ουάου είσαι διάνοια! Οι άλλοι όμως... Πώς έρχονται; 

-Υπάρχει κεντρική είσοδος. Όλο το μέρος είναι καλά κρυμμένο, κανένας δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι ο τόπος συγκέντρωσής μας. Την διαδρομή μέσα από το δάσος την γνωρίζουν μόνο οι πιο έμπιστοι.Οι υπόλοιποι κάνουν τη διαδρομή που κάναμε εμείς.

-Μα δεν είδα κανέναν να μπαινοβγαίνει στο σπίτι.

-Ναι γιατί το κάθε σπίτι έχει ένα παρόμοιο δωμάτιο που λειτουργεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

-Όλα αυτά τα έκανες μόνος σου;

-Όχι, μαζί με άλλα άτομα, απλώς την ιδέα την είχα κυρίως εγώ.Αλλά δεν χρειάζεται προς το παρόν να ξέρεις.

   Κοίταξα τριγύρω. Παντού είχε συστήματα με διάφορα κουμπιά, μοχλούς, μικροοθόνες, υποδοχείς. Στο κέντρο είχε μια γιγαντοοθόνη υψηλής ανάλυσης. Ο μπαμπάς μου πάτησε ένα μπλε κουμπί. Ευθύς άνοιξε ο τοίχος κι εμφανίστηκε ένα δωμάτιο. Ώστε τα δωμάτια βρίσκονταν κρυμμένα πίσω από τους τοίχους! Σίγουρα είχε χρησιμοποιηθεί η πιο υψηλή τεχνολογία. Σίγουρα ξοδεύτηκαν υπέρογκα ποσά για να φτιαχτούν όλα αυτά. Ήταν πολύ δύσκολο κάποιος να αποσπάσει μυστικά των εξολοθρευτών.Έπρεπε να εκπαιδευτώ για πάρα πολύ καιρό, να τους πείσω ότι είμαι μια από αυτούς.Αν όμως κατέληγα να γίνω όντως ίδια με αυτούς; Άμα με επηρέαζαν άσχημα;

Κάτω από την πανσέληνοWhere stories live. Discover now