Κεφάλαιο 27

1.3K 172 13
                                    

   Πανσέληνος. Οι εξολοθρευτές θα έβγαιναν για κυνήγι, εκεί, στον καταρράκτη. Τρανή ευκαιρία να αιφνιδιάσουν τα βαμπίρ, που εν τω μεταξύ πάντοτε ήτανε έτοιμα για μια τέτοια επίθεση. Το κακό ήτανε πως το πρώτο μισάωρο ήτανε σε μια ημικατάσταση τρέλας, συνεπώς οι εξολοθρευτές θα είχαν το πάνω χέρι.<<Μην έρθεις σε αυτή την αποστολή, θα είναι και ο γενικός αρχηγός, δεν πρέπει να σε δει>>, μου είχε πει ο μπαμπάς. Η τύχη ήταν με το μέρος μου. Θα μπορούσα να πάω στον τόπο συνάντησης των εξολοθρευτών και να ψάξω για πληροφορίες.

    Δώδεκα ακριβώς. Κανένας δεν ήτανε ξύπνιος στο σπίτι. Ευτυχώς ο μπαμπάς έκρυβε τα σημαντικά γι' αυτόν αντικείμενα σε διαφορετικό δωμάτιο κι όχι στο υπνοδωμάτιο που πλέον μοιραζόταν με την μαμά. Γνώριζα ποιο είναι. Τον είχα παρακολουθήσει στα κρυφά αρκετές φορές. Το διέρρηξα με μια τεχνική που μου είχε μάθει η Ελβίνα. Πρόσεξα έτσι ώστε να μην κάνω φασαρία. Άνοιξα τον φακό του κινητού μου. Στα μισοσκότεινα, άρχισα να ψάχνω για το αντίγραφο του ορθογώνιου εξαρτήματος. Σίγουρα όλο και θα είχε ένα, σε περίπτωση που χαλούσε το πρώτο. Διέρρηξα μια κλειδωμένη ντουλάπα. Χαμογέλασα, βλέποντας το αντίγραφο του ορθογώνιου εξαρτήματος, καθώς και διάφορα αντικλείδια. Τα πήρα μαζί μου. Έκλεισα προσεχτικά την ντουλάπα, ύστερα κλείδωσα το δωμάτιο. Περπατώντας στα νύχια, σαν γάτα, κατέβηκα στο υπόγειο. Πλησίασα την κλειδωμένη πόρτα. Το ορθογώνιο εξάρτημα ταίριαζε. Μπήκα μέσα στο δωμάτιο.

   Πλησίασα το κέντρο ελέγχου. Βλέποντας αρκετές φορές τον μπαμπά μου εκεί, ενώ εγώ έκανα την εξάσκηση, έμαθα κάποια βασικά πράγματα. Άνοιξα το σύστημα πληροφοριών. Είχε κωδικό. Ποιος να ήταν άραγε;

   Στο μυαλό μου, εντελώς ξαφνικά, μού ήρθε μια ημερομηνία: 9 Απριλίου 2006. Το κεφάλι μου άρχισε να πονάει. Πληκτρολόγησα την ημερομηνία. Αυτός ήτανε ο κωδικός! Μα τι στο καλό; Ποια σχέση είχε αυτή η ημερομηνία με μένα και τον μπαμπά;

   Δεν ήτανε ώρα όμως για να χασομερώ. Κατάφερα να βρω κάποιες αρκετά ενδιαφέρουσες πληροφορίες: Έναν χάρτη που έδειχνε μια κρυφή διαδρομή, μέσω της οποίας είχε κάποιος απευθείας πρόσβαση στο κρησφύγετο, καθώς και το προσχέδιο για μια ισχυρή μηχανή... Αντιστροφής δυνάμεων;(!)

   Ξαφνικά η ατμόσφαιρα άρχισε να γίνεται πολύ αποπνιχτική. Για να μην λιποθυμήσω, βγήκα γρήγορα έξω, αφού έβγαλα πρώτα φωτογραφία τις πληροφορίες που μ' ενδιέφεραν. Φρόντισα έτσι ώστε να μην αφήσω κανένα ίχνος μου.

Κάτω από την πανσέληνοWhere stories live. Discover now