Part 10

1.6K 18 1
                                    

{Jeniffer}

Ik zet een stap achteruit. 'Sam, ik heb een vriendje.' Zeg ik zachtjes. 'Oh, uhm...sorry.' Hij klinkt gebroken en geschrokken tegelijk. Ik sla mijn ogen neer. 'Tot ziens.' Ik loop weg van Sam en loop de kant van mijn huis op.

Diep in gedachten gezonken loop ik naar huis, hopend dat ik Maxim niet nogmaals zal tegenkomen. Na ruim 6 minuten gelopen te hebben, ben ik bij mijn huis. Ik voel mijn telefoon trillen in mijn jaszak en bekijk mijn telefoon. Een appje van Rein.

*Ik ben thuis xx*

Een vlaag van schuldgevoel komt over me heen. Ben ik zo lang met Sam geweest? Ik wil alleen Rein en ik hoop dat hij dat weet.

*Mooi zo. Ik ben zenuwachtig voor wat Ashley van ons gaat zeggen..*

Ik sluit WhatsApp en klik mijn mobiel uit. Ik ga op de plek zitten waar Rein lag toen hij hier was. Ik mis hem nu al. Ik duw mijn hoofd in het kussen en ruik een vlaagje van Rein zijn aftershave. Ik pak het kussen vast en neem het in me op. Na een tijdje zo gelegen te hebben, loop ik richting mijn kamer.

Ik laat me op mijn bed vallen en staar na het plafond. Ik begin te denken aan Maxim, wat hij me vandaag weer heeft aangedaan. Bij Maxim kon ik niet laten merken dat ik zo bang was. Bij Sam had ik wel het gevoel dat ik bij hem kon huilen, maar toch. De tranen staan ondertussen in mijn ogen. Maxim leek eerst zo onschuldig. Hij raakt me ondertussen al één jaar aan, maar niemand weet ervan. Zelfs Mats niet, die ik alles vertel. Ik durf het niemand te vertellen, wat als Maxim hun wat aandoet? Dat kan ik niet riskeren.

Mijn telefoon licht op, ik glimlach bij de gedachte dat het vast Rein zal zijn. Mijn gezicht betrekt wanneer ik zie dat het Maxim is.

*Saved by the boy.. ik zie je vast snel weer ;)*

Een rilling loopt over mijn rug. Ik wil het niet meer. Waarom kan hij niet gewoon normaal doen en me met rust laten? Ik ben gelukkig met Rein, maar elke keer wanneer ik Maxim zie, voel ik me doodongelukkig.

'Jenn?' Mijn gedachten worden onderbroken door Mats zijn stem. Ik ga rechtop zitten en veeg snel mijn tranen weg. 'Ja?' Mats komt binnen en gaat op mijn bed zitten. Hij zegt een tijdje niks, maar blijft me aankijken. Hij kan toch niet zien dat ik gehuild heb? Ik werp een snelle blik in de spiegel die tegenover mijn bed hangt. Alleen wat uitgelopen mascara, die ik onopvallend wegveeg. 'Wat is er?' Vraag ik. 'Rein.' Mompelt hij. Ik knik en kijk hem vragend aan.

'Rein is een player. Waarom ben je met hem?' Mats zijn lieve stem, verandert in een bezorgde, maar ook boze stem. 'Omdat ik misschien wel van hem houd.' Zeg ik zachtjes. Mats lacht snel. 'Houden van? Je kent die gozer amper 2 dagen en hij is je vriendje al. Het zou me niks verbazen als hij op dit moment met een andere chick het bed deelt.' Mijn mond valt open en ik staar Mats aan. Ik had niet verwacht dat Mats dat ooit zou zeggen. 'Rein is veranderd.' Ik sla mijn ogen neer en durf Mats niet aan te kijken. 'Dat zegt elke player voordat hij opnieuw een relatie begint. Rein is niet anders dan elke andere player.' Zegt Mats. 'Rot op! Zo praat je niet over Rein.' Zeg ik zachtjes.

Ik heb een goede band met Mats en ik hou ongelofelijk veel van hem, maar als hij zo doet, mag hij gerust een eind oprotten. Mats kijkt me vol ongeloof aan. 'Oprotten! Hoorde je me niet?' Dit keer verhef ik mijn stem, waar Mats duidelijk van schrikt. Mats staat op en laat zijn hoofd hangen. 'Oké dan.' Mats praat zachtjes en loopt mijn slaapkamer uit.

Ik laat me op mijn bed vallen. Zou het waar zijn wat Mats zegt? Ik pak mijn telefoon en kijk of ik een appje heb van Rein. Ik zie dat hij ondertussen al een halfuur niet online is gekomen en dus ook niet heeft gereageerd op mijn appje. Je kan niet zomaar veranderen van de één op de andere dag, misschien kent Rein wel een meisje dat véél knapper is dan ik.

Ik besluit er niet meer aan te denken en leg mijn telefoon weg. Ik ga mijn excuses aanbieden aan Mats, mijn gedrag sloeg nergens op. Ik loop de trap af en zie Mats op de bank zitten, met zijn knieën opgetrokken en zijn armen eromheen geslagen. 'Mats...' Zeg ik bijna onhoorbaar. Hij kijkt om, zijn ogen zijn opgezwollen en helemaal rood. Heeft hij gehuild om onze ruzie? Ik ga naast hem zitten en kijk hem vragend aan. 'Wat is er?' Vraag ik zachtjes. Mats tilt zijn hoofd op en kijkt me aan. Hij wilt zijn mond opendoen om iets te zeggen, maar de tranen blijven stromen. Ik trek hem in een knuffel. Hij legt zijn hoofd in mijn nekholte. Ik voel mijn shirt langzaam nat worden, door zijn vele tranen. Ik wrijf met mijn hand over zijn rug en sus hem zachtjes.

Na een tijdje gaat hij rechtop zitten en veegt zijn tranen weg. 'Wat is er?' Vraag ik nogmaals. 'Een tijdje geleden vond ik een meisje leuk, Tiffany. We hadden gezoend en waren op een aantal dates geweest. Ik besloot na een tijdje onverwachts bij haar langs te gaan en haar verkering te vragen, maar..' Hij zucht hard en raapt, zo te zien, al zijn moed bij elkaar.

'De deur van haar huis was open, dus ik liep richting haar kamer. Daar vond ik haar vervolgens met Rein, samen in bed...' Ondertussen staan er ook tranen in mijn ogen. Ik sta boos op en bal mijn vuisten. 'Wat een lul! Hoe durft hij?!' Ik zet mijn nagels hard in mijn vel. 'Rustig Jenn...' Zegt Mats zachtjes, terwijl hij opstaat en me weer op de bank trekt. Er stromen vele tranen over mijn wangen. Hoe durft hij mijn broer zoveel pijn te doen?

'Hoezo heb je me dit nooit verteld?' Vraag ik zachtjes. 'Ik wist dat het de broer was van Ash, dus het leek me niet verstandig het te vertellen.' Mats sla zijn ogen neer en friemelt aan zijn kapotte broek. 'Je mag me alles vertellen, dat weet je toch?' Mats knikt. 'Jij mij ook.' Mats glimlacht even naar me en friemelt verder aan zijn broek. Ooit zal ik Mats vertellen over Maxim, als ik er klaar voor ben.

Na een tijdje gepraat te hebben met Mats, loop ik weer naar mijn kamer. Mijn ogen zijn opgezwollen en helemaal rood van het huilen. Er zit mascara over mijn hele gezicht, maar het maakt me even helemaal niks uit. Ik pak mijn tas en stop mijn telefoon en portemonnee erin.

Ik loop de trap weer af. 'Mats, ik ga even langs bij Rein. Red jij je?' Vraag ik. Ik heb besloten Rein te vragen naar Tiffany. Mats knikt en loopt op me af. 'Tot vanavond zusje. Bel je me als er iets is?' Ik knik en trek een spijkerjasje aan. Mats haalt zijn hand door mijn haar en zwaait nog even naar me. Ik loop het huis uit en loop richting het station.

Ik doe mijn oortjes in, klik Spotify aan en luister naar wat muziek. Op hetzelfde moment zie ik dat Rein me appt.

*Ik ben ook bang voor wat ze gaat zeggen, maar ze zal het wel moeten accepteren. Ik kan niet zonder jou x*

Ik rol met mijn ogen en sluit WhatsApp af. We kennen elkaar amper 2 dagen en dan doet hij al zo aanhankelijk. Tuurlijk, het is best schattig. Maar aan de andere kant denk ik dat we echt véél te snel gaan.

Ik zit ondertussen in de trein en zie dat ik opnieuw een appje van Rein heb.

*Vier vanavond een feestje bij mij thuis, ben dus niet veel bereikbaar xxx*

Een feestje? En ik ben niet eens uitgenodigd? Lul. Ik typ terug.

*Oké.*

Ik sluit mijn ogen en leun met mijn hoofd tegen de stoelzitting. Na 1,5 uur ben ik eindelijk in Waalre.

Ik loop een tijdje en kom dan aan bij het huis van Rein. De muziek is al van veraf te horen. Ik loop richting de deur.

'Jenn!' Ohja, shit. Niet aan gedacht.

Friends With BenefitsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu