Part 51

664 13 1
                                    

{Jeniffer}

Zuchtend laat ik mijn hoofd op mijn schoolboeken vallen. Over 2 dagen begint mijn eindexamen en ik ben er helemaal niet klaar voor. Ik zit niet lekker in mijn vel sinds dat het uit is gegaan tussen Rein en mij. Ik ben bang dat ik mijn eindexamen hierdoor helemaal ga verkloten. 

Ik schrik op van het geluid van de ringtoon van mijn telefoon. Ik word gebeld door Sam. 

'Hey Sam.' Begroet ik hem als ik opneem. 'Hey, hoe gaat het met je?' Vraagt hij meteen. 'Het gaat wel weer.' Lieg ik. 

'Ik weet dat je liegt hè.' Antwoordt Sam. 'Het gaat inderdaad niet top, nee.' Geef ik toe. 'Kijk eens uit je raam.' Zelfs door de telefoon hoor ik dat hij grijnst. 

Ik grinnik wat en loop naar mijn raam, waar ik Sam aantref op mijn balkon. 'Hey, wat doe je hier?' Glimlach ik verbaasd. 'Hey Jenn.' Begroet hij me, terwijl hij opstaat en een snelle kus op mijn wang drukt. 

'Ik wilde je even opvrolijken dus ik heb je favoriete dingen gehaald.' Glimlacht hij, terwijl we samen mijn kamer in lopen. Ik plof neer in mijn bed en kijk hoe Sam wat eten uit zijn tas tevoorschijn tovert. Hij legt chocoladeaardbeien op bed, waardoor ik opgewonden een gilletje slaak. 'Ik hou van chocoladeaardbeien.' Grijns ik, waarop Sam knipoogt. 

Ook haalt hij een aantal chocoladerepen, een zak Doritos en gevulde koeken uit zijn tas. 'Hoe wist je dat ik hiervan hou?' Grinnik ik, terwijl ik tevreden naar het eten kijk dat voor me ligt. 'Gewoon, opletten wat je eet tijdens feestjes.' Glimlacht hij. 

'Ik ga maar weer.' Zegt hij, terwijl hij zijn jas weer dichtritst. 'Ben je gek? Ik kan al dit eten toch niet alleen opeten.' Ik pak zijn hand vast en trek hem weer op mijn bed. Doordat hij schrikt van mijn spontane actie, wankelt hij op zijn benen en valt hij bovenop me. 

Ik grinnik even en mijn blik valt op zijn volle, roze lippen. 

Precies op dat moment stormt Rein mijn kamer in. Hij staart ons een aantal seconden aan en gelijk verandert zijn mond in een strak streepje. Tranen vullen zijn ogen en hij haalt zijn handen door zijn altijd perfect zittende haar. 

'Ik dacht dat je anders was, Jeniffer. Het is amper één week officieel uit en je ligt al met een andere jongen in bed.' Zijn stem klinkt zo anders, zo kwetsbaar. 

Sam rolt van me af, waarna ik naar Rein loop. Ik pak zijn handen vast en kijk een aantal seconden naar hoe onze handen in elkaar verstrengeld zitten. Het voelt zo vertrouwd, zo veilig. 

'Het is niet wat het lijkt, ik heb echt geen gevoelens voor Sam. Ik heb gevoelens voor jóú, Rein.' Geef ik zachtjes toe. Hij slaat zijn ogen neer en hapt zachtjes naar adem. 

'Het lijkt er wel op, Jeniffer. Ik zag hoe je net naar zijn lippen keek. En...mijn gevoelens vervagen steeds meer.' Mompelt hij zacht. 

En precies op het moment dat ik dacht dat mijn hart niet nóg meer kon breken, brak het nog duizend keer erger. 

Een traan verlaat zijn ooghoek en hij laat zijn handen uit de mijne glijden. 'Rein, alsjeblieft.' Jammer ik, terwijl ik zijn hand opnieuw vastgrijp. Zijn schitterende ogen ontmoeten de mijne, maar al snel wendt hij zijn blik weer af. 

'Het spijt me, maar het is echt over Jeniffer. Je hebt duidelijk gevoelens voor Sam.' Met die woorden laat hij zijn hand uit de mijne glijden en loopt weer zijn eigen kamer in voordat ik wat kan zeggen. 

'Kom hier.' Zegt Sam gelijk, voordat ik me in zijn armen stort. 'Het spijt me zo.' Fluistert Sam. 'Het is niet jouw schuld.' Zeg ik gelijk. Hij aait over mijn haar en drukt zachtjes een kus op mijn voorhoofd. 

'Ik mis de oude Rein.' Geef ik toe. 'Je verdient zoveel beter dan Rein.' Zegt hij zacht. 

'Nee, dat is niet waar. Rein betekende alles voor me, hij maakte me compleet. Ik verdien niet iemand zoals Rein.' Spreek ik hem gelijk tegen.


{Rein}

Met mijn oor tegen Jeniffer's slaapkamerdeur luister ik het tweetal af. Ze is met Sam. De klootzak. 

'Ik mis de oude Rein.' Hoor ik Jeniffer snikken. Oh, geloof me, ik mis jou ook. 

'Je verdient zoveel beter dan Rein.' Antwoordt Sam. Ik bal mijn vuisten en doe mijn best om niet haar kamer in te stormen. Sam moet echt uit mijn meisje haar buurt blijven. 

'Nee, dat is niet waar. Rein betekende alles voor me, hij maakte me compleet. Ik verdien niet iemand zoals Rein.' Hoor ik Jenn zachtjes zeggen. 

Mijn hart maakt een sprongetje en mijn mondhoeken krullen automatisch omhoog. Ondanks alles wat er gebeurd is, praat ze nog zo lief over me achter mijn rug om. 

Ik loop weer naar mijn eigen kamer en laat me op mijn bed vallen. Ik mis Jeniffer zo erg. Ik verdien haar echt niet, maar ik hou zo ongelofelijk veel van haar. 

Ik unlock mijn telefoon en gelijk verschijnt een foto van Jeniffer van mij. Ze zit bij me op schoot en mijn lippen zijn op de hare gedrukt. Het was de dag na haar verjaardag, de dag nadat we voor het eerst seks hadden. Automatisch krullen mijn mondhoeken omhoog, ze is geweldig. Helaas was die dag ook gelijk de laatste keer dat we ooit seks hadden. 

Mijn hart brak vanmiddag echt toen Jeniffer mijn lokaal in kwam lopen vandaag. De irritante jongens uit mijn klas joelden naar haar, ik zag hoe ongemakkelijk ze daar van werd. En de meisjes uit mijn klas die altijd aandacht bij me zoeken keken haar zo vies aan. 

Het deed me nog meer pijn toen ik zag hoe Jeniffer bij Sam op schoot zat en hoe verdrietig ze was. Ze hoorde bij mij uit te huilen en steun te zoeken bij mij. 

Ik ben zo bang dat Jeniffer gevoelens heeft voor hem. Sam heeft sowieso gevoelens voor haar, dat weet ik zeker. Ik wil niet dat hun iets krijgen. Jeniffer hoort bij mij. 

Alhoewel ik haar vertelde dat mijn gevoelens steeds meer vervagen, heb ik nog steeds zo ongelofelijk veel gevoelens voor haar. Jeniffer is geweldig. Ik ken niemand die me zo gek maakt als zij. 

De manier waarop de kuiltjes verschijnen wanneer ze lacht. Hoe haar ogen schitteren wanneer ze me aankijkt of wanneer ze gelukkig is. 

Het doet me pijn dat haar ogen niet meer schitteren. Ze lijkt zo ongelukkig. Alsof ze elk moment kan instorten. 

Het doet pijn om dat te zien. 

Ik mis Rein en Jeniffer samen. Vote en reageer even als jullie hun ook samen missen. Lots of love, K. 

Friends With BenefitsWhere stories live. Discover now