Part 71

622 8 0
                                    

{Jeniffer}

'En deze dan?' Vraagt Justin, terwijl hij het zoveelste jurkje voor zich houdt en me vragend aankijkt. Ik bijt op mijn lip en schudt vervolgens afkeurend mijn hoofd. 'Al die mensen zijn daar hartstikke chique, dan kan ik echt niet met zo'n casual jurkje aankomen.' Lach ik zenuwachtig. 'Oké, we gaan de perfecte jurk wel vinden.' Zegt Justin bemoedigend, terwijl hij zichzelf naar een ander rek vol jurkjes verplaatst.

Ik glimlach om zijn opmerking en laat dan ook mijn ogen over de vele jurkjes glijden.

♡ ♡ ♡

Ik schuif het gordijn van het pashokje open en werp Justin een vragende blik toe. Ik heb een rood, kort jurkje aan. Eerlijk gezegd lijkt dit jurkje best een beetje op mijn galajurk, maar dat vind ik eigenlijk niet heel erg. Ik heb namelijk erg veel complimenten gekregen over mijn jurk die avond. Justin knippert een aantal keer met zijn ogen en zijn mond zakt een stukje open.

'Wauw. Die staat je echt prachtig.' Stamelt hij, terwijl hij opnieuw zijn blik over mijn lichaam laat glijden. Blozend sla ik mijn ogen neer. Ik verdwijn weer in het pashokje en trek de jurk weer uit. 'Dan wordt deze het.' Roep ik vanuit het pashokje naar Justin. 'Als je je jurk alvast aan mij geeft, kan ik hem al op de hanger doen.' Roept Justin terug. Ik pak de jurk vast en steek mijn arm uit het pashokje, waarna hij de jurk aanneemt.

Als ik even later mijn pashokje uitloopt, staat Justin grijnzend voor me, met een plastic tas in zijn handen. 'Justin, dat had je echt niet hoeven te doen. Ik heb genoeg geld en kan gewoon zelf betalen.' Bloos ik, doelend op het feit dat hij mijn jurk al betaald heeft. 'Je gaat met mij mee naar een feestje, dus ik kan toch op z'n minst de jurk voor je kopen?' Grijnst hij. Ik glimlach en sla verlegen mijn ogen neer. 'Dank je wel.' Glimlachend druk ik een kus op zijn wang. 'Bovendien stond de jurk je prachtig en matcht de jurk bij mijn stropdas.' Lacht hij.

♡ ♡ ♡

Justin heeft zijn ogen gesloten en ligt op mijn bed. Ik werp een blik op mijn telefoon, waardoor ik zie dat het 16:00 uur is. Over een uur gaan we weg. Daardoor besluit ik te beginnen aan mijn make-up en me zo alvast om te kleden. Ik loop naar de tafel in mijn hotelkamer en bekijk mezelf in de spiegel. Vreselijk.

Ik pak mijn make-up erbij en begin eraan. Wanneer ik een mascara borsteltje over mijn lange wimpers haal, trek ik mijn blik los van mijn eigen spiegelbeeld en laat mijn ogen vallen op Justin. Hij heeft zijn ogen geopend en kijkt gefascineerd naar hoe ik mijn make-up doe.

'Ik hou niet van meisjes die veel make-up dragen.' Merkt Justin plots op. Ik kijk hem vervreemd aan. 'Ik heb alleen mascara op en mijn wenkbrauwen een beetje ingekleurd.' Mompel ik, nep beledigd. 'Ik bedoelde ook niet dat jij veel make-up draagt, maar gewoon in het algemeen. Bovendien weet ik niet eens wat mascara betekent.' Grijnst Justin. Grinnikend schud ik mijn hoofd. 'Mascara zorgt ervoor dat mijn wimpers zwart en langer worden.' Leg ik hem uit, terwijl ik sein naar mijn inmiddels langere wimpers. Hij knikt kort en kijkt gefocust naar mijn wimpers. 'Oh, mooi.' Antwoordt hij simpel, waarna hij zijn hoofd weer op één van de kussens laat vallen. Lachend schud ik mijn hoofd en besluit ik mijn jurk maar aan te gaan trekken.

'Ik ga mijn jurk aantrekken, dus ogen dicht.' Beveel ik hem. 'Begrepen.' Knikt hij, terwijl hij zijn ogen weer sluit. Ik trek snel mijn huidige kleding uit en schuif mijn voeten in de jurk. Ik werp een blik op Justin, die duidelijk vanonder zijn wimpers naar me staart.

'Justin!' Sis ik, terwijl ik mijn armen rond mijn lichaam sla. Ik pak een van de dichtstbijzijnde kussens en werp die richting zijn gezicht. 'Wat? Ik zie precies hetzelfde als je een bikini draagt.' Verwerend gooit hij lachend zijn handen in de lucht gooit. 'Dat geeft je nog geen toestemming om naar me te kijken in mijn lingerie. En ik had nog zo gezegd dat je niet mocht kijken.' Jammer ik, terwijl ik snel mijn jurk aantrek. Justin mompelt iets in zichzelf en gaat rechtop zitten.

'Kan je de rits dichtdoen?' Vraag ik hem. 'Straks zie ik nog je blote rug.' Imiteert hij me, met een enorm hoge stem. 'Hou je mond toch.' Lach ik, terwijl ik hem zachtjes een duw geef. Hij lacht ook en doet vervolgens mijn rits dicht.

♡ ♡ ♡

'Ben je klaar?' Vraag ik even later aan hem, terwijl ik zijn rode stropdas rechttrek. Hij knikt en kijkt aandachtig hoe ik zijn stropdas goed doe. Hij heeft een net pak aan, die hem heel erg goed staat. 'Je ziet er echt heel mooi uit, Jeniffer.' Verbreekt hij mijn gedachten. Dit is werkelijk de 4e keer dat hij dat zegt sinds dat ik de jurk aan heb gedaan, maar het is wel lief. Glimlachend laat ik mijn blik over zijn lichaam glijden.

'Je ziet er zelf ook niet slecht uit.' Prik ik hem in zijn borst. Justin lacht even en wenkt vervolgens naar de deur. Samen lopen we mijn hotelkamer uit en gaan we op weg naar de grote balzaal in het hotel, waar het exclusieve feest gehouden wordt.

'Verwacht er niet teveel van. Het zijn vooral volwassenen, die veel te kakkerig praten en chique zijn. Soms hebben ze ook hun kinderen mee, maar die zijn precies hetzelfde.' Moppert Justin wanneer we in de lift stappen. Hij drukt op het onderste knopje, waarna de deuren sluiten. Ik knik enkel en antwoord niet op wat hij me zojuist vertelde. 'Maar gelukkig ben jij wel mee, dus dat maakt het een stuk minder erg.' Verbreekt hij de fijne stilte. 'Gelukkig maar.' Knipoog ik lachend, waarna we samen de lift uitlopen.

Justin houdt een grote deur voor me open. Ik kijk mijn ogen uit zodra we de balzaal in lopen. 'Wauw.' Zeg ik zacht, meer tegen mezelf dan tegen Justin. Langzaam laat ik mijn blik over de balzaal glijden. Het is ten eerste enorm groot, maar zoals Justin al zei, zijn er veel mensen die er enorm chique uitzien. De ene jurk nog groter dan de ander. Maar dat is niet het enige. De balzaal is adembenemend mooi aangekleed. Ballonnen, grote planten, tafels vol eten en een aantal barren.

Justin ziet hoe ik verbazend rondkijk, waardoor hij zachtjes grinnikt. 'Kom.' Wenkt hij me. Hij legt zijn hand op mijn onderrug en zo leidt hij me door de menigte. 'Zullen we wat te drinken halen?' Vraagt hij, waarop ik knik. Samen lopen we naar de bar, waar Justin twee cola's voor ons besteld. Even later drukt de barman twee cola's in onze handen.

'Oh god, dat zijn mijn ouders.' Fluistert Justin, wanneer twee mensen uitbundig naar ons zwaaien. Zijn wangen worden lichtjes rood van schaamte, waardoor ik zachtjes begin te grinniken. 'Kom, ik stel je even aan hun voor.' Hij grijpt mijn hand vast en trekt me van de barkruk af. Samen lopen we naar zijn ouders.

'Hey pap, mam. Dit is Jeniffer.' Stelt Justin me voor. Ik glimlach en neem de uitgestoken hand van zijn vader aan. 'Ik ben William.' Stelt hij zichzelf vriendelijk voor. 'Jeniffer.' Mompelt hij, waarna ik zijn hand los laat. Justin's moeder steekt daarna haar hand uit, die ik vastpak. 'Jeniffer.' Mompel ik opnieuw. 'Alexandra.' Knikt de vrouw beleefd, waarna ze mijn hand weer loslaat.

'Dus, jij bent Justin's date voor vanavond?' Vraagt William. Ik sla verlegen mijn ogen neer en als ik wil antwoorden, is Justin me al voor. 'Ja, maar we zijn gewoon vrienden, pap.' Zegt hij snel. 'Juist.' Grijnst Alexandra. 'Nou, wij gaan even wat drinken halen.' Mompelt Justin, zichzelf schamend voor zijn ouders. Ik moet moeite doen om niet in lachen uit te barsten, Justin is zo rood.

'Je hebt nog een halfvol glas cola in je hand.' Merkt William lachend op. Ik begin nog harder te lachen wanneer ik zie dat Justin nog roder wordt. Zonder nog wat te zeggen trekt Justin me weg bij zijn ouders en lopen we richting de dansvloer.

'Je hebt echt leuke ouders.' Lach ik. Hij schudt lachend zijn hoofd, nog steeds met rode wangen. Hij zet onze glazen cola weer op de bar, waarna hij me op de dansvloer trekt. Precies op dat moment komt een rustig nummer op.

Justin plaatst één van zijn handen op mijn middel, waarna ik de mijne op zijn schouder plaats. Zijn vrije hand laat hij in de mijne glijden. Rustig beginnen we te schuifelen en ik leg mijn hoofd in zijn nekholte.

'Jeniffer?' Ik schrik op van een maar al te bekende stem.

Friends With BenefitsWhere stories live. Discover now