☽O☾Bölüm 25

12.8K 911 84
                                    


Daniel kolumdan tutarak beni yemekhaneden çıkardıktan sonra koridorda durdu.

Hiç konuşmuyordu, bir şeyler düşündüğünü biliyordum. Tam o sırada arkamızdan gelen bir sesle irkildik. Güçlü bir sesti ve kime ait olduğunu ikimizde biliyorduk, arkaya dönmemizle birlikte Malcolm'u yanı başımızda bulduk.

Daniel hızlıca Malcolm ile aramıza geçti. Gerçekten iri bir adamdı, Daniel'ın boyu uzun olmasına rağmen onunda arasında bir kafa kadar fark vardı ve cüssesi Daniel'ın olduğundan küçük görünmesine neden olmuştu.

Daniel birkaç adım önümde duruyor, sanki beni koruyordu; ben ise kafamı yerde tutuyor Malcolm'un yüzüne bakamıyordum.

"Burada ne arıyorsun?"

"Bu dönem öğretmen olduğumu duymadın herhâlde. "

Kafamı yerden kaldırıp gözlerinin içine baktım, buz mavisi gibi gözleri beynimi delip geçiyordu. Tıpkı rüyamdaki gibiydi. Adamın gözlerinin içine baktığımda yüzünde anlayamadığım bir ifade belirdi ve kaşları hafifçe yukarı kalktı:

"Beni bu genç bayanla tanıştırmayacak mısın?"

"Ah demek buradasınız! Onları bulmuşsun!"

Rosa ve Gry yemekhaneden hızlı adımlarla çıkarak yanımıza geldi.

"Eliana, seni Bay Malcolm ile bizzat tanıştırmak istedim ama görünüşe bakılırsa Malcolm hızlı davranmış."

"Memnun oldum Eliana." Diyerek elini göğsüne bastırdı ve hafifçe eğildi.

"Ben de memnun oldum Bay Malcolm" demeye çalıştım ancak sesim sandığımdan kısık çıkmıştı.

"Biliyorsun ki Malcolm bu dönem sizlere dövüş tekniklerinde eğitim verecek. Sınıfın geneli geçen dönemlerde bu dersin başlangıç kısmını aldı bu yüzden seni geliştirmek adına akşamları Malcolm ile ek ders almanın uygun olacağını düşünüyoruz."

Donup kalmıştım, terleyen avucumu ne kadar üzerime silsem de saniyesinde tekrardan ıslanıyordu. Ben daha ağzımı açmadan Daniel'ın sesi koridorda yankıladı:

"Eliana'nın akşamları ahırda Bayan Teresa'ya yardım edeceğini sanıyordum."

"Hmm, evet Sylvia'yı orada yalnız bırakamayız değil mi ? "

"Yanlış hatırlamıyorsam Eliana'nın cezası sadece bir haftaydı belki de bir hafta boyunca sabahları Malcolm ile çalışması sonrasında akşam saatlerine koymamız daha iyi olabilir ne dersin Rosa?"

Gry'ın gözleri Daniel'ın üzerinden bana doğru geldi, bir şeyler döndüğünü anlamıştı ama ne olduğunu bilmiyordu. Daniel'ın yüzünü göremiyordum ama çenesinin kasıldığını fark etmiştim.

"Muhteşem bir fikir, böylece sen de herkesle aynı seviyeye daha çabuk gelebilirsin. İkiniz için de böylesi uygun mudur?"

Malcolm kafasıyla onaylarken gözlerini benden ayırmamıştı, başka seçeneğim yoktu ve yutkunarak yavaşça kafamı salladım.

"Eliana benimle bir saniye dışarıya gelir misin?"

Rosa hemen yanımda belirerek koluma girdi ve beraber kapıya doğru yöneldik. Serin bahar havası yüzüme çarparken dökülmüş birkaç yaprak ayaklarımın yanından savruldu, acaba bu yapraklardan ne farkım vardı diye düşünürken Rosa'nın sesiyle düşüncelerimden sıyrıldım:

ARAFWhere stories live. Discover now