Bölüm 12

35.3K 2.1K 151
                                    

Müştemilata önce Raşit Bey ardından ben girmiştim. Ablam bizi takip ederken eve göz gezdiriyordum. Kartal Bey müştemilat dediğinde kızmamıştım çünkü müştemilatları dahi güzeldi. Salona girdiğimizde biraz tozlu olduğunu fark ettim. Ablamla birlikte temizlerse gayet yaşanabilir hoş bit yer olurdu.

"Böyle ani olmasaydı, temizlik şirketine temizletebilirdim. Olmadı bugünlük idare edin...

"Hiç gerek yok Raşit Bey biz ablamla temizleriz..." Desem de olmaz öyle şey demiş bu defa da ablam "Bizim için onca şey yapmışken bırakın kalacağımız yeri biz temizleyelim." Demiş Raşit Bey de peki diyerek herhangi bir şeye ihtiyacınız olursa haber verin diyerek izin isteyip gitmişti.

Kapının kapanmasıyla birlikte ablam yanıma gelip bana hemen neler olduğunu anlat, demişti. Bende tozlu mozlu koltuğa oturarak ellerimi önümde birleştirdim. "Kartal Bey evlenecekmiş..." Evleneceğini öğrenip büyük bir yıkım yaşamışken evin kurşunlanması sinirlerimi bozup kendimden geçmeme sebep olmuştu.

"Sen... Sen patronuna aşık mı oldun?" Ablama her şeyi en baştan anlatmadan önce yeğenime baktım. Bildiğin aşık olduğum adamdan korkmuş öcü diye ağlamıştı. Zaten sinirli olan Kartal Bey bunun üstüne kül gibi olmuştu. Ablama kısaca anlatırken ablam etrafına baktı. "Hadi kalk oturma şuranın tozunu alalım. Bu şekilde kızımı yere falan bırakmam hasta olabilir."

"Biz temizlik yaparken ne yapacaksın ablacığım?" derken aklımda Raşit Bey gelmişti. Bizim küçüğü fazla sevmişti. "Sen bana Aysima'yı ver. Ben gidip temizlik için malzeme getireyim." Ablam kaşlarını çatsa da gülümseyerek yeğenimi kucağıma aldım.

"Teyze bebekim ne oldu?"

"Bebeğim sen zaten bebeksin bebeği ne yapacaksın?"

"Olmaz ben oynucam..." Aysima kucağımda hiç durmadan konuşurken mutfağın girişine geldim. Korumalar cam parçalarını toplarken birkaç kişi de cam için ölçü alıyordu. "Lina hanım ön taraftan giriş yapın cam parçaları size zarar verebilir..." dediklerinde kolay gelsin diyerek kapıya yöneldim. Giriş kapısı açık olduğunda başımı içeriye uzatarak kim var diye bakmıştım.

"Lina..." Raşit Beyin sesiyle gülümseyerek içeriye girdim. "Raşit Bey temizlik için birkaç malzeme almaya geldim." Dediğimde Aysima ellerini uzatıp "Yaşit..." demişti.

Raşit Beyde tam da istediğim gibi yanıma gelerek kucağımdan yeğenimi aldı. "Lina evde temizlik malzemeleri olması gerekiyor ve de bu küçük hanım siz temizlik yaparken orada bulunamaz. Aysima'cım sana araba koleksiyonumu göstermemi ister misin?"

"Oluy gedelim gidelim..."

"Bizimki beni sattığına göre ben gitsem iyi olacak..." Raşit bana öylesine tamam diyerek yeğenimle birlikte yukarıya çıkmıştı. Bende arkalarından tebessüm ederek bakmıştım.

"Bakıyorum da kendine gelmişsin..." Kartal Beyin sesiyle elimi kalbimin üstüne koyarak ondan tarafa dönmüştüm. Kartal Bey elindeki telefonu sıkarak bana bakıyordu. Bende aklıma gelen şeyle açıklama yapmaya çalıştım.

"Kartal Bey az önceki olanlar için çok üzgünüm. Aysima siyah giyinen adamlar gördüğünde hep aynısını yapıp çok ağlıyor..."

"Bildiğim kadarıyla Raşit de tırnak içinde siyah giyinen adamlar içinde fakat ondan korkmuyor..." Bende sözünü keserek araya girdim. "İnanın Raşit Beyi ilk gördüğünde de aynı tepkiyi vermişti. Eminim ki zamanla size de alışacaktır." Kartal Bey sağ elini hafif kaldırarak konuşmaya son vermiş sonra da gidip dinlen diyerek başından savmıştı. Bende ablamı yalnız bırakmamak için tekrar müştemilata yürüdüm.

YARA İZİ  🚬 BIZE SEN KALA 2Where stories live. Discover now