Tövbe

17.5K 1K 243
                                    

En acısıda ne biliyor musun ?

Aslında sana hiç sahip olamadığımı, seni kaybettiğimde anlamış olmam.

#alıntı

"Abla!"

Ablam kucağına Aysima'yı aldığı gibi doktorun  ardından çıkmıştı. Raşit'te peşi  sıra  gittiğinde öylece  kalakalmıştım. Kapının kapanmasının ardından kal gelmiş gibi bana bakan Kartal'a baktım. Kartal  beni keskin gözleriyle bakarken  yutkunarak arakama yaslandım.

Hamileydim. Ablamın aldığı tavri saniyesinde unutarak ellerimi  karnıma  götürdüm. Ben anne  olacaktım. Yüzüm  sevinçle  yukarıya doğru kıvrımlırken hemen önüme  oturaran Kartal'a baktım. Yüzünden bir şey anlamasamda ne düşündüğünü merak ediyordum.

Kartal sessizce elini elimin üstüne koyduğunda  mutluluktan bir hoş  olmuştum. Bende diğer elimi elinin üstüne koyarak altında elimi  çekmiştim. Eli direkt karnıma  temas edince  yüzüne  baktım. Iki hafta boyunca  görüşmesekte biliyordum  ki o da beni özlemişti.

"Kartal anne olacağım. Ablam  kızsa da affeder ben gönlünü  alırım..."  Neşeyle konuşurken  Kartal pür dikkat beni dinliyordu. "Acaba cinsiyeti  ne olur... Ama ben kız  olsun isterim  senin gibi eli silahlı  olmasın..." Aklıma  ona benzeyen  bir çocuk  geldi. "Yok  ya erkek de olsa olur. Belki  sana benzeyen  bir oğlumuz  olur... Hatta biz ne yapalım  biliyor  musun, şimdiden  isim bulalım."

"Lina... Lina gelceği unut. Yalnızca  şuana odaklan." Yüzüm  düşünce  ne diyeceğimi bilemedim. Belki de uzun zamandır  anne olmak istediğimi düşünmüştür. Konuya öyle  bir giriş  yapmıştım  ki hevesim kaçıncı  başımı önüme  eğdim.

"Üzgünüm  ilk defa bu heycanı yaşıyorum..." Kartal çenemden  tutup başımı  kaldırınca  bir umut yüzüne baktım.

"Üzülmeni istemiyorum  utanmanıda yalnızca  oturup  sakin kafayla  konuşalım. Sen bu bebeği  istiyor musun?" Bu da ne demekti. Korkuyla geriye çekilerek elimi karnıma  götürdüm.

"O bir bebek, Allah'ın bize en güzel  hediyesi  nasıl  olurda istemem... Eğer  sen aldırmak falan..."

"Sakin olur musun, yalnızca  bilmek  istedim. Pekâlâ  şöyle  yapalım sen kendini iyi hissediyorsan doktora gidip  bebeğe  baktiralim. Sağlık  durumunu  merak ediyorsun  değil mi?"

"Bilmem ki sence ne kadsr büyüktür  yani sağlık durumunu bilebilir miyiz?"

"Doktor haftalik  olduğunu söyledi Lina,  iki haftalık  bebek ne kadar büyük  olabilir. Hadi kalk önce  durumunu öğrenelim sonra  oturup  konuşuruz."

Kartal  ayağa  kalkınca  elini  uzatmıştı. Bende elinden tutarak yataktan  kalkmıştım. Birlikte el elee dışıraya  çıktığımda ablamlar dışarda  yoktu. Kartal onları  sonra  buluruz diyerek  hemşirenin yönlendirmesiyle birlikte  beni yeni doktorumuza getirdi. Kadın  çok  tatlıydı ya da benim  gördüğum herkes  bana bir tatlı  geliyordu.

Doktor  bana uzanmam gerektiğini  söyleyince korkarak Kartal'a baktım. Kartal korkma yayındayım dediğinde  doktorun  bakışını  hiç  unutmayacağım diye iç  geçirdim. Sedyeye uzandığımda karnımı açtım Kartal elimi tutarken gözüm doktorun üstündeydi. Doktor karnıma soğuk jel sürdüğünde gözüm  merakla bakan Kartal'a  gitti.

"Nasıl bebeğimiz iyi mi?" Kartal'ın soruyla  ekrana baktım.  Doktor  ise ilk  kez anne baba oluyorsunuz gibi bir şey demişti. Elbette  ilk kez anne olacaktım. Yoksa ekrana içinde uzaylı  arıyormuş gibi  bakmazdım. Doktor  bebeğiniz  şurda  dediğinde  kalp hızlanmıştı.

YARA İZİ  🚬 BIZE SEN KALA 2Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin