Bölüm 11 - Acı...

6.8K 748 79
                                    


Dilsizdir benim acılarım,
Konuşmazlar kimseyle.
Sadece benim canımı acıtırlar,
Hem de hiç hak etmediğim halde...

Cemal Süreya







" Çabuk ol Zeynep, çok geç kaldık! " demişti Meryem hanım taksiden inerken.

" Sakin ol anne, babam daha gelmemiştir. "

" Konuşma çabuk ol kızım. "

Meryem hanım, iyiden iyiye içini saran korkuyla taksiden indiği gibi hızla eve yönelmişti. Korkuyordu çünkü eşi Baki beyden habersiz kızının düğününe gitmiş, gün içinde eşinin fark etmemesi için kıyılan nikâhtan hemen sonra kızı ile İstanbul'a geri dönmüşlerdi.

Havanın kararmasıyla beraber eve girdiklerinde salondan yüksek gelen televizyonun sesi ile ne olduğunu anlayamamış, şaşkın gözlerle küçük kızına bakmıştı. Ardından yüzüne yerleştirdiği zoraki gülümseme ile Zeynep' in elini tutarak beraber salona gitmişlerdi.

" O elbiseyi almalıydın anne sana çok yakışmıştı. " demişti Zeynep babasının bir şey anlamaması için.

" Boyu çok kısaydı kızım, artık genç değilim! "

Baki bey, duyduğu sesler ile televizyonu kapatarak karısının ve kızının konuşmalarını dinlemiş, seslerin iyice yaklaşmasıyla bacak bacak üstüne atarak kapıya bakmıştı.

" Hoş geldiniz! " diyerek araya girmiş; " Alış veriş nasıldı, eğlene bildiniz mi? " demişti karısına ve kızına gayet sakin bir şekilde bakarak.

" Hoş bulduk canım. Anne kız güzel vakit geçirdik ama çok yorulduk. " demiş, Meryem hanım kocasına tebessüm ile bakmıştı.

" Yorulmanız normal. Sonuçta düğünler yorucu olur! "

Meryem hanım duyduğu şey ile gülüşü yüzünde solmuş, buz kesmişti. İrice açılan gözlerle kocasına bakmış;

" Ne düğününden bahsediyorsun hayatım? " demişti zor çıkan sesi ile.

" Şu düğünden hayatım! " demişti Baki bey. Ardından uzaktan kumandayı alarak televizyonu açmıştı gözlerini karşısından çekmeyerek.

" Leyla Aksal'ın düğününe istenmeyen damat gölgesi mi düştü? "

Meryem hanım, ekranda gördüğü yazı ve görüntülerle şok olmuş, irice açılan gözlerle önce kızına, ardından kocasına bakmıştı.

" Baki! "

Baki bey, karısının sesine karşılık televizyona daha çok ses vermiş, yavaşça ayağa kalkmıştı.

" Ünlü iş adamı Baki Aksal'ın kızı Leyla Aksal'ın Mardin'in önde gelen ailelerinden olan Ahmed Karahan'ın oğlu Azad Karahan ile üç gün süren bir düğünle evlendi. Düğünde Leyla Aksal'ın sadece annesi ve kardeşinin düğünün son günü katılmaları istenmeyen evlilik dedikodularına neden oldu. "

Baki bey öfkeyle televizyonu kapatarak kumandayı kalktığı koltuğa atmış;

" Bana yalan söyledin! " demişti.

" Baki, Leyla bizim kızımız. Dayanamadım! "

" Şu kapıdan o adamla çıktığında bizim hiçbir şeyimiz olmadığını gösterdi. Ama sen benim karımsın ve bana yalan söyledin! "

Meryem hanım, dolu gözlerle bakmıştı kocasına. Onun için her şey çok daha fazla zordu. Kalbî ikiye bölünmüş, her iki taraftan da hançer daha çok derine iniyordu. Gözünden yaşların akmasına izin vererek;

Aşk Sürgünü...( Sürgün Serisi 1 )✔Where stories live. Discover now