Bölüm 36 - Kızımız...

4.2K 459 66
                                    


Sen yüzüne sürgün olduğum kadın,
Karanlık her sokaktaydın,
Gizli her köşedeydin..

     Cemal Süreya






Midyat halkı Sonbahar serinliği ile güne başladığında, Leyla geçmeyen mide bulantıları yüzünden çok erken güne başlamıştı. Azad'ın uyanmamasına dikkat ederek yataktan kalkarak mide kasılmalarını bastırmak için üstüne şalını alarak mutfağa limon almaya inmişti.

Mutfağa girdiğinde fırından börek tepsisini çıkaran Gülistan hanımı görmüş;

" Günaydın anne. " demişti neden erken kalktığına anlam verememişti.

" Günaydın kızım, yine mi miden bulandı? "

" Evet. Börek mi yaptın? " diyerek buzdolabına yönelmişti.

" Hivda bu sabah geliyor. On gündür yok zaten özlemiştir. Ha bu arada ben limonatanı yaptım iç miden rahatlasın. " diyerek tezgahdaki sürahiyi göstermişti.

Leyla, şaşkın gözlerle Gülistan hanıma bakmış, uzattığı bardağı alarak yavaşça içmişti. Ardından her ne kadar kahvaltı için yardım etmek istemişse de Gülistan hanımın engellemesi ile mutfaktan çıkarak odasına çıkmıştı.

Odaya döndüğünde Azad'ı aynı bıraktığı gibi, bir kolu başının altında yattığını görmüş, yatağa yaklaşarak Azad'ın yanına uzanmıştı. Başını Azad'ın göğsüne koymuş, kolunu beline sarmıştı. Ardından başını kaldırarak yüzüne bakmış, biraz doğrularak çenesinden öpmüştü.

" Azad! "

" Hım? "

" Hadi uyan. "

Azad, zor da olsa gözlerini açarak kendisine ışıldayan gözlerle bakan Leyla'yı görmüş, içinin ısındığını hissetmişti. Elini yanına koymuş;

" Günaydın Leyla'm. " demişti hafifçe doğrularak Leyla'nın dudaklarına küçük bir öpücük bırakmıştı.

" Günaydın. "

" Miden nasıl? "

" Aynı. Gülistan anne benim için limonata hazırlamış, içtim iyi oldum. " diyerek kocaman gülümsemişti. Gülistan hanımın uzun süre yok saymasından sonra gelen ilgisini onu fazlasıyla mutlu etmişti.

Azad, yüzüne yayılan gülümsemeyle kollarını Leyla'nın beline koyarak iyice kendine çekmiş, huzurlu gözlerini kapatmıştı. Annesinin Leyla ile bu kadar ilgilenmesi belki de en çok onu mutlu etmişti.

" Azad! ''

" Leyla'm! "

" Ben çok açıktım. "

" Çok mu? "

" Hem de çok! "

Derin bir nefes alarak kollarını çözerek Leyla'nın kalkmasına yardım ederek kalkmış banyoya gitmişti Azad. Banyodan çıktığında Leyla'nın aynının karşısında bluzunu kaldırarak karnına baktığını görmüş, içinin ısındığını hissederek aralarındaki mesafeyi kapatarak yanına gitmişti. Ellerini Leyla'nın karnına koyarak aynadan yansımalarına bakmış;

" Her geçen gün kendini biraz daha belli ediyor. " demişti Leyla'nın kokusunu içine çekerek boynundan öpmüştü.

" Büyüyor benim oğlum. "

Leyla'nın cümlesinden sonra Azad elinin altında hissetiği hareketlilikle kocaman gülümseyerek aynadan Leyla'nın gözlerine bakmış;

" Oğlum da büyüdüğünü onaylıyor. " demişti. Leyla'yı kendine çevirerek dudaklarına küçük bir öpücük bırakmış; " Neyse, hadi kahvaltıya inelim. " diyerek Leyla'nın bluzunu düzeltmişti. Ardından derin bir nefes alarak Leyla'nın elini, elini kenetleyerek odadan çıkmışlardı.

Aşk Sürgünü...( Sürgün Serisi 1 )✔Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang