Bölüm 16 - Düne değil, Yarına Bak...

5K 619 61
                                    

Biz kırıldık daha da kırılırız.
Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza.

              Cemal Süreya






" Bir şey mi oldu? " demişti Hivda kendini toparlayarak.

" Ben... Ses gelince. " demişti Leyla çekinerek. Ardında; " Yok bir şey canım! Ben kahve alacağım, ister misin? " diyerek lafı değiştirmişti. Hivda'nın gözlerinde gördükleri sorgulamasının yanlış olduğunu söylüyordu.

" Yok sağ ol. "

Leyla, tebessüm ile Hivda'ya bakarak merdivenlere yönelmişti ki tekrardan açılan salon kapısı ile durup kapıya bakmıştı.

Gülistan hanım öfkeyle kapıyı açtığında kapıda duran Leyla ve Hivda'yı görmesi bir an duraksamışsa da, çatık olan kaşlarını mümkünmüş gibi daha da çatarak;

" Ne o kapımı dinlemeye başladın? " demişti sinirle Leyla'ya.

" Anne! "

" Yok hayır! Ben ses gelin- "

" Sus! Bir de cevap veriyor. Böyle mi terbiye aldın sen? Gerçi düzgün bir terbiye almadığın bir erkeğin peşinden buralara gelmenden belli! "

" Anne yeter! " diyerek annesine öfkeyle bakmıştı Hivda.

Gülistan hanım kolunu tutan kızına sinirle bakmış, kolunu çekecek bakışlarını Leyla'ya çevirmiş, başını iki yana sallayarak merdivenlere yönelmişti.

Leyla, içinde gitgide büyüyen ağlama isteğini bastırmaya çalışarak Gülistan hanımın ardından bakmış, Hivda'nın sesini duymamazlıktan gelerek odasına gitmişti.

Odasına girdiği gibi sırtını kapıya dayayarak olduğu yere çökmüş, gözyaşlarını serbest bırakmıştı. Duyduğu, aylardır yaptığının pişmanlığı ile yanan kalbinin daha da yanmasına neden olmuştu.

Hivda, üzgün gözlerde Leyla'nın ardından bakmış, annesine karşı içindeki öfke daha da büyümüştü. Gözlerini kaparak derin bir nefes almıştı ki duyduğu ablasının sesi ile gözlerini hızla açarak Berva'ya bakmıştı.

" Hayırdır bu yüzünün hali ne? " demişti Berva Hivda'nın yanına gelirken.

" Sence ne olabilir abla? Annem yine yaptı yapacağını. "

Berva,  sıkıntıyla nefesini vermiş;

" Yine ne yaptı? " demişti.

" Ne yapmadı ki? Her seferinde Leyla'yı üzecek bir şey buluyor. Zaten kötü bir dönemde geçiyor. "

" Leyla'nın düşük yaptığını söylemedin değil mi? " demişti korkuyla. Biliyordu annesi bunu öğrendiği zaman Leyla'ya yüklenecekti. Onun için düşük olayını hiç kimseye söylemişlerdi.

" Söyler miyim hiç! Birde bunun için kıza yüklensin. Neyse, sen nereden geliyorsun? "

" Çarşıda biraz işlerim vardı. Aslında yarın hafta sonu Leyla'yı da alıp bağ evine mi gitsek? Biraz uzaklaşmak Leyla'ya iyi gelecektir. Hem, bize de iyi gelir. Ne dersin? "

" Bilmiyorum abla. Abim izin verir mi ki? "

" Ona neymiş canım? "

" Azad'dan bahsediyoruz abla! Leyla gelecekse abime ona ne diyemeyiz öyle değil mi? " demişti Hivda kocaman gülümseyerek.

" Ben konuşurum onunla. Sen git Leyla'ya söyle hazırlansın. " diyerek Hivda'nın konuşmasını beklemeden çantasından telefonunu alarak odasına yönelmişti.

Aşk Sürgünü...( Sürgün Serisi 1 )✔Where stories live. Discover now