Bölüm 31 - İstek...

4.5K 498 82
                                    


Biz kırıldık daha da kırılırız.
Kimse dokunamaz bizim suçsuzluğumuza.

Cemal Süreya







" Basıldınız! "

Salih, gördükleri ve duydukları karşısında bedenini ele geçiren öfkeye zor sahip çıkarak karısına bakarak yaklaşmıştı.

" Senin ne işin var burada? " demişti Şerwan kendini toparlayarak öne çıkmıştı.

" Bunu benim size sormam gerek karım ve onun kuzeni burada ne yapıyorsunuz? Şöyle sorayım, karım ve eski aşığı gözlerden uzak ne yapıyor? "

" Kendine Salih, ne konuştuğuna dikkat et. "

" Neden Şerwan ağa, yanlış bir şey mi söyledim? Az önce birbirimize itiraf eden sizdiniz. "

" Kimsenin bir şey itiraf ettiği yoktu Salih. Neden buraya geldin? " diyerek araya girmişti Hivda. İki adamın birbirlerine olan bakışları hiç iyiye işaret değildi.

Salih, öfkeli bakışlarını Şerwan'dan zor çekerek Hivda'ya bakmıştı. Şimdi anlamıştı yıllardır karısının neden ona uzak durduğunu, neden ona dokunmasına izin vermediğini.

" Bu yüzden değil mi? " diyerek karısına yaklaşmıştı. " Bu yüzden benden hep uzak durdun. "

" Neden olduğunu sen çok iyi biliyorsun Salih. Şimdi gidelim buradan. Burası konuşulacak yer değil. " diyerek öfkeyle kocasının gözlerine bakmıştı Hivda.

Salih, öfkeyle önce duydukları karşısında şaşkın gözlerle bakan Şerwan'a, ardından Hivda'nın kolunu tutarak kendine çekmiş;

" Tamam gideceğim ama önce abine benden bir mesaj iletmeni istiyorum. " diyerek Hivda'nın gözlerine bakmış; " Sevgili abine söyle artık o imzanın bir hükmü yok karıcım. " diyerek öfkeyle sıktığı Hivda'nın kolunu bırakarak arkasını dönüp seradan çıkmıştı.




**************



Araba konağın önünde durduğunda Azad derin bir nefes alarak yavaşça Leyla'ya bakmıştı. Saatlerdir aldığı haber ile birlikte mutluluktan uçan kalbi hâlen yerini bulamamıştı.

" Azad korkuyorum! " demişti Leyla bakışlarını Azad'a çevirerek. Garip bir şekilde içinde büyük bir korku oluşmuştu.

" Bebeğimize hiçbir şey olmayacak. Bebeğimiz...Ne güzel bir kelimeymiş. " diyerek kocaman gülümsemişti Azad.

Azad'ın tüm hücrelerine kadar işlenen mutluluk ile gülümsemesi Leyla'nın yüzünde de tebessüme dönmüş, içinde katlanan mutlulukla Azad'ın gülüşüne karşılık vermişti. Bakışlarını aşık olduğu mavilerden çekmeyerek başını koltuğa yaslamış, elini karnının üstüne koymuştu. İçindeki mutluluğu tarifi yoktu. Korkunun da öyle.

Yüzündeki gülümseme yerini tebessüme baktığında bakışlarını Azad'ın mavilerinden kaçırmış, kemerini açarak elini kapı koluna atarak arabadan inmişti.

Konağa girdiklerinde büyük heyecanla onları Hivda karşılamıştı. Onlar gelene kadar duyduğu haberin mutluluğu ile yerinde duramayarak etrafına gülücükler saçarak beklemişti.

" Hoş geldiniz. "

" Hoş bulduk kınné. Hayırdır, ne bu neşe? "

Hivda, kaşlarını çatarak Azad'a bakmış, aralarındaki mesafeyi kapatarak;

" Bugün beni sinirlendiremezsin abi. " demiş, yüzüne yayılan gülümsemeyle sarılmıştı. Ardından Leyla dönerek yüzünü ellerinin arasına almış; " Tebrik ederim güzel anne. " diyerek sarılmıştı.

Aşk Sürgünü...( Sürgün Serisi 1 )✔Where stories live. Discover now