{Kapitel 39}

2.3K 23 9
                                    

ALLISONS PERSPEKTIV

"Vad menar du med att Zack har blivit skjuten?!" Både jag och Izabella ställer oss upp snabbt.

"Vi var på klubben och skottlossning drog igång och Zack blev skjuten i axeln." Alec började flytta på saker som stod i vägen.

En liten stund senare kommer de andra släpandes på en nästan medvetslös Zack. Även om han bara blev skjuten i axeln så har han förlorat mycket blod. De tar ner honom i källaren till "sjukrummen" som vi kallar det.

Bara någon minut senare så kommer våran doktor och det blir ett himla liv. Vem kan ha skjutit Zack?

Timmarna går och Zack opereras fortfarande. Jag är jättetrött och måste gå och lägga mig med tanke på att Harper förmodligen kommer vara vaken tidigt imorgon.

Och imorgon på morgonen ska jag prata med Alec. Om Sverige. Jag vill verkligen åka dit och hälsa på.

Jag smyger in i Harpers rum för att titta till henne innan jag går in i mitt eget sovrum som ligger vägg i vägg.

Nästa morgon

Jag vaknar av att jag hör hur Harper gråter på andra sidan väggen. Jag ställer mig upp med en suck och går till hennes rum.

Jag lyfter upp henne och vaggar henne lite. Sen matar jag henne och byter hennes blöja.

Jag tar mig ner till köket med Harper i famnen och ser hur Alec sitter och äter cornflakes och tittar ner i sin mobil. Jag fattar inte hur han kan äta det. Det är ju jätteäckligt!

Jag sätter ner Harper i hennes barnstol och sätter mig mitt emot Alec. Vi säger godmorgon till varandra innan han fäster blicken på skärmen igen.

"Du, jag har funderat på en sak."

"Vad för något?" Alec tittar fundersamt på mig och jag harklar mig innan jag fortsätter.

"Asså, jag vill åka hem till Sverige. Och hälsa på. Typ mamma och pappas grav, mina gamla gymnasievänner, och allt det där." Alec ser fundersam ut ett tag innan han nickar.

"Men jag vill att Sarah, hennes dotter, hennes nya man Dylan och Noah följer med. Sarah förtjänar att få träffa de lika mycket som jag." Alec nickar återigen.

"Jag beställer flygbiljetter till er, ring Sarah och be henne packa, så kör jag upp dig imorgon för att överraska Noah och han där Dylan." Jag ler stort mot Alec innan jag kramar honom stort och tackar honom.

Jag tar Harper och går upp till mitt rum. Jag sätter på någon barnfilm till henne på min tv och ringer Sarah. När jag berättat planen så ser hon till att packa, hon lovade att packa åt Noah också i smyg.

Vi bestämmer hur vi ska göra innan vi lägger på och jag börjar packa två väskor. När jag har packat klart ligger Harper och sover. Så jag passar på att smyga ber till sjukrummen för att se hur Zack mår.

Jag knackar på dörren innan jag långsamt öppnar den och kliver in. Jag ser Zack sitta upp i sängen med bandage över halva överkroppen.

"Hej tjockis." Han ler stort mot mig samtidigt som han stoppar en bulle i munnen.

"Hej, hur mår du?" Jag går försiktigt in och sätter mig på kanten av hans säng.

"Jo, jag har lite ont i axeln men annars är det bra, själv?" Han stoppar en till bit av bulle i munnen.

"Jo jag mår bra, du vet det vi pratade om i bilen häromdagen?" Han nickar och visar med pekfingret att jag ska vänta tills han har tuggat klart.

"Att du vill åka till Sverige ja, det minns jag!" Får han fram när han äntligen har tuggat klart.

"Jag flyger imorgon!"

One last touchWhere stories live. Discover now