"Sakin ol ve aptalca bir şey yapma"

1.4K 117 72
                                    

Selamünaleyküm, kabusunuz geri geldi

Alec:

Şu görgü tanığının sorgusu sürerken Luke beni sorgu odasının kapısına bile yaklaştırmamıştı. Ben de gelişmeleri Jace'ten öğreniyordum.

"Durum pek iyi değil." Diyerek yanıma gelmişti Jace. "Magnus bu ifade ile yüzde yüz suçlu olacaktır. Kadın barda Magnus'a çok benzeyen birisini gördüğünden bahsetti. Daha sonrasında silah sesi duyduğunda oraya gittiğini ve adamı hızlıca oradan uzaklaşırken gördüğünü de ekledi. Ona fotoğraflar gösterdiklerinde Magnus'un fotoğrafını gösterip buydu dedi. Artık yapabileceğimiz bir şey yok Alec."

"Yapacağım bir şeyler her zaman vardır benim, sakın bana engel olmaya kalkma."

"Ama..."

Jace bir şey diyeceği sıra onu bakışlarım ile susturdum.

"Sabrımı zorlamasın kimse." Deyip elimde duran kağıda göz ucuyla baktım. "Onun suçsuz olduğunu biliyorum. Ne olursa olsun, buna inanmak istiyorum."

"Ya suçluysa? Ya gerçekten o yaptıysa ne yapacaksın?"

"O yapmadı diyorum sana!" Sesim aniden yükseldiğinde Jace bir adım geriye çıkmıştı.

"Ne halin varsa gör demek isterdim ama senin yanında olmayı isteyen yanım buna engel oluyor."

"Jace, ben onun katil olduğu düşüncesini yeni yeni atlatmaya başladım. Şimdi bir de en sevdiklerimden birisine zarar verdiğini düşünerek hayatıma devam edemem. Kendimi rahatlatmak için elimden geleni yapıyorum, ona inanmak istiyorum ama bir yanım da ya o yaptıysa demekten geri kalmıyor."

Başını anladığını belirten şekilde salladıktan sonra eliyle şakaklarını ovmuştu.

"Ona güvenmek zorundayım." Dedim kararlı bir şekilde. "Çünkü bir ilişkide güven en önemli ölçüt. Ona güvenmezsem ilişkime devam edemem."

"Onunla sevgili kalmaya devam etmeyi mi düşünüyorsun yani? Her şey bitmiş olmalı diye düşünmüştüm. Magnus... onun için hem mesleğini hem de kendini tehlikeye atıyorsun Alec. Bak seninle daha önce bu konuşmayı yapmamıştım, kendin karar ver diye düşünmüştüm ama karar veremeyecek kadar körsün ve ben artık sıkıldım. Evet, ben de Clary ile sevgiliyim hatta onu hamile bıraktım. Ciddi de düşünüyorum ama sen... sen bir katile aşıksın lan! Katille sevgilisin. Zamanında hapse tıkmak için sol böbreğini vereceğin bir adamla yatıyorsun resmen. Ve gün geçtikçe ona bağlanmaya devam ediyorsun. Kabul et ya da etme bu cinayetin altında Magnus var çünkü o öyle bencil birisi ki senden ve hislerinden önce her zaman kendini düşünüp kendi çıkarları için hareket ediyor. Sen onun için, FBI ajanı olan ve kendisi pislikler yaptığında o pislikleri kapatacak küçük bir sus köpeğisin. Belki de bu olayı da örtbas edersin diye düşünmüştür. Sonuçta şu an ona inanıyorsun ve o da bunu istiyor. Masum olduğunu düşünmeni istiyor ki bunu çok güzel başarıyor."

Jace sustuğunda resmen nutkum tutulmuştu. Bu zamana kadar bu konularda bana tek laf etmeyen insan şu an içini öyle bir kusmuştu ki ne diyeceğimi bilmiyordum.

"Sen ciddi misin?" Dedim anlamaz bir tavırla onu süzerek. "Bunları cidden düşünüyor musun?"

"Yapma Alec, aptal değilim tamam mı? Gerçekleri senden daha iyi görebiliyorum. Adam seni kullanıyor, gözünü aç artık. Şu ana kadar öldürdüğünü bildiğin ve sakladığın kaç adam var kim bilir. Şu an onun bir açığı olsa dosyalar ile oynayıp onu kurtarmaz mısın? Bu olayda bile belki de bunu yapmayı düşüneceksin ki Magnus bunu senden isteyecektir. Seksleriniz sırasında seni zevkten uçurduğuna eminim, sonuçta eline altın yumurtlayan bir tavuk geçti. Kullanmak için iyi tatmin etmesi gerekiyor. Aç oğlum gözünü, gör şu gerçekleri. Magnus seni seviyor olabilir, değer de veriyor olabilir ama seni çıkar gözetmeksizin hayatında tuttuğuna emin misin? Çünkü ben emin değilim."

Stuck in the DarkWhere stories live. Discover now