Negyvenkilencedik fejezet

1K 74 35
                                    

A mai fejezetet a következő embereknek ajánlom:

_just_a_writer_girl_

992005book

RentaGazdag

Zenia-chan

xXKamillaXx

takacse

lizyhorvi

jazjazzer

Köszönöm, hogy visszajeleztetek nekem, nagyon jól esett és a ti kedvetekért jöttem egy extra hosszú résszel! (Legalábbis Útvesztő viszonylatban.) Jó olvasást!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mikor bekanyarodtak az utolsó sarkon, az elsők, akiket megláttak, azok Thomas és Newt voltak. A Kapuban álltak és egymással beszélgettek, de amint észrevették őket, rögtön abbahagyták és hamarosan Thomas kiáltott ki hozzájuk.

- Teljesen elment az eszetek?!

- Ajjaj - sandított Minhóra Lucy. - Elég zabosnak tűnik.

- Végül is csak a Siratók után rohantál, én meg utánad mindenféle fegyver nélkül - mosolygott Minho úgy, hogy még a fogai is kilátszottak. Lucy nem is emlékezett rá, mikor látta ezt utoljára és most döbbent rá, mennyire hiányzott neki. - Elég nagy őrültség volt, valljuk be.

Ahogy közeledtek a Tisztáshoz, Lucy végigmérte az előtte álló két fiút. Thomas sértetlennek tűnt, Newt azonban egy fehér törölközőt szorított a fejéhez, ami már át is ázott vérrel. Automatikusan felgyorsított és szinte a fiú nyakába ugrott, amint visszaért.

- Mi történt? Úristen, ugye jól vagy? - hadarta, miközben elszedte a törölközőt, hogy megnézze Newt sebét. A fiú haja kicsit megnehezítette a dolgot, de sikerült kivennie egy hét centis vágást a fejbőrén, amiből még mindig folyt a vér.

- Gally fejbevágott egy deszkával, mikor letépte azt az ablakról - felelte Newt, megmosolyogva a lány aggodalmaskodását. Lucy közben újrahajtogatta a törölközőt, hogy megkeresse a még tiszta részeit, majd visszaszorította a fiú fejére, miközben a szemein nézte, hogy nincs-e agyrázkódása. - Bököttül fáj, de amúgy jól vagyok.

- Mit keresett ott Gally? - kérdezte most Lucy, aki azért végigtapogatta Newt fejét, hogy biztos nem kerülte el semmi a figyelmét. A vérző sebét leszámítva azonban tényleg nem volt semmi baja. - Amíg fent voltam a Kilátóban, addig nem láttam, szóval azután kellett megérkeznie, hogy harcba szálltam a Siratókkal.

- Egyszer csak berontott a szobába, ahol voltunk - kezdte mesélni Thomas, aki szemmel láthatóan küzdött azzal, hogy visszatartsa a mosolyát (de mi oka volt mosolyogni?). - Teljesen megőrült. Arról kezdett kiabálni, hogy a Siratók minden éjjel elviszik egyikünket, amíg vége nem lesz. Aztán letépte a deszkákat az ablakról, majd hagyta, hogy a Sirató elvigye.

- Azt a minden éjjel egyet dolgot nekem is mondta - lépett egyet hátra Lucy, miután megbizonyosodott, hogy Newtnak tényleg nincs más sérülése. - Mielőtt a Siratók levitték volna a Sirató-odúba.

- Szóval odamennek? - kérdezte Newt. - Tényleg az a tanyájuk?

- Bingó - felelte Minho. - Hogy vannak a többiek?

The Maze Runner: Angel in the MazeWhere stories live. Discover now