Hatvanadik fejezet

962 63 3
                                    

VESZETT Feljegyzés, Dátum: 2152.2.27, Pontos idő: 22:45
CÍMZETT: Munkatársak
FELADÓ: Ava Paige, Kancellár
RE: AZ ÚTVESZTŐ-PRÓBA TANULSÁGAI, A Csoport

Szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy a Próbák minden tekintetben sikerrel zárultak. A nyolc túlélő mindegyike teljes mértékben alkalmas a tervezett vállalkozás végrehajtására. A Változókra adott reakcióik megfelelőnek és biztatónak bizonyultak. A gyilkosság és a gyerekek „megmentése" hasznos végkifejletnek bizonyult. Fel kellett ráznunk őket, hogy lássuk a reakciójukat. Őszintén szólva engem lenyűgözött, hogy minden nehézség és veszteség ellenére végül sikerült olyan alanyokat összegyűjtenünk, akik egyszerűen nem adják fel a küzdelmet.

Számomra, furcsa módon, leginkább az okozott fejfájást, hogy most úgy gondolják, minden rendben van. De nincs idő szánakozni. Az emberek érdekében folytatnunk kell.

Thomas újra és újra lenyűgözött minket. Talán még korai ezt mondani, de lehet ő lesz a megoldás mindenre. És ha nem is, az ő szerepe kulcsfontosságú lesz a harcunk végkimenetele szempontjából.

Ami Lucyt illeti, végül sokkal több hasznos adattal és elért eredménnyel szolgált, mint azt valaha vártuk volna. Bár nehézkesen indult, de általa végül olyan aspektusait is megvizsgálhattuk a vírusnak, amire egyébként nem lett volna más lehetőségünk. Ám most, hogy az Útvesztő Próbának vége, megpróbáljuk őt ismét visszatéríteni az eredeti rendeltetési szerepére. Véleményem szerint most jobb helyzetből indulunk, mint legutóbb.

Mindannyian tisztában vagyunk azzal, milyen magas a tét. Számomra ez komoly hajtóerőt jelent. Emlékeztek arra, mit írt Teresa a karjára, mielőtt elveszítette az emlékezetét? Az egyetlen dolgot, amit meg tudott ragadni az emlékei közül? A VESZETT jó.

Az alanyok idővel majd vissza fognak tekinteni, és megértik, mi volt a célunk a sok nehézséggel, amelyeknek kitettük őket, és amelyekkel majd ezután fognak találkozni. A VESZETT célja az emberiség szolgálata és bármi áron történő fenntartása. Mi igenis jók vagyunk.

Kérem, írjátok meg a saját észrevételeiteket. Az alanyok kapnak egy teljes nyugodt éjszakát, amíg berepülnek a Perzseltföldre, mielőtt bevonjuk őket a Második Szakaszba. Egyelőre van okunk reménykedni.

Mint tudjátok, a többi csoport is felettébb rendkívüli eredményt produkált, különös tekintettel a B csoportra. Időbe fog telni, amíg kielemezzük az adataikat, de majd reggel sort kerítünk rájuk.

Nos, viszlát holnap.

VÉGE AZ ELSŐ KÖNYVNEK

The Maze Runner: Angel in the MazeWhere stories live. Discover now