Capitolul 23-,, Nu ești pe roșu, atunci ai doar chef de mișto?"

3.3K 254 180
                                    

       ㅡ Deci? Ce ai de gând să faci? mă întreabă brunetul, turnându-și niște suc. 

       ㅡ Nimic Seb. Ți-am mai spus. Nu am absolut nicio treabă cu ei, replic, ca mai apoi să iau o gură de suc la rândul meu, doar că direct din sticlă. 

       ㅡ Nici nu mă mai obosesc să îți spun că există pahare, spune și își dă ochii peste cap. Dar dacă vor fi împreună peste câteva zile? 

       Îl aud și rămân câteva secunde cu sticla de suc in mână, oferindu-i o nouă portiță prin care să mă tachineze. Îmi dreg vocea, adoptând o expresie indiferentă.

       ㅡ Nu. îmi. pasă, fac pauză între cuvinte, pentru a evidenția ideea.

       ㅡ Tu. chiar. ești. un. idiot, spune la rândul lui. Pe cine dracu încerci să minți acum? Pe mine, sau pe tine? Fiindcă te anunț... nu îți iese niciuna dintre cele două, termină și apoi pleacă în camera lui.

       Nu încerc să mint pe nimeni. Lia și acel pămpălău, n-au decât să fie împreună. Dacă va fi cazul, le voi boteza și plodul!  

        Vor să iasă la întâlnire? Nu am absolut nicio problemă. 


***

                                                                                                      

       Tic-tac. Tic-tac. Tic-tac. 

        Nenorocitul ăla de ceas nu știe decât să mă scoată din sărite. 

       Din clipă în clipă Lia și Kyle trebuie să vină aici, iar ceasul parcă le oferă o intrare mai specială. Nu că ar conta, dar m-am oferit să stau după program, doar pentru a-l ajuta puțin și pe domnul Peterson. 

       Lia a venit cu o oră mai devreme azi, pentru a putea pleca cu jumătate de oră, de dinainte de a se încheia programul. Ce pot să zic... Să se aranjeze pentru Kyle. Nici zece kilograme de glet nu o vor ajuta să arate mai bine.

       Un alt client pleacă, lăsând în urma sa o mizerie de zile mari. Inspir frustrat și încep să curăț masa. 

        Aud ușa deschizându-se și îmi îndrept atenția înspre aceasta. Îmi dau ochii peste cap când dau de netotul de Kyle, urmat îndeaproape de brunetă. Blondul are o cămașă albă și niște pantaloni de costumㅡde parcă ar merge la nuntăㅡ în timp ce Lia este îmbrăcată ca de obicei, într-un hanorac larg și o pereche de blugi. Îmi dau seama cine e mai entuziasmat dintre cei doi.

      Se așează amândoi, și tot nu îmi vine să cred cât de proastă poate fi uneori Lia. Dintre toate restaurantele din oraș, ea s-a gândit să vină la întâlnire, exact la locul de muncă. De ce dracu s-a gândit la o pizzerie ca fiind cea mai optimă variantă, nu am vreo idee. Cert este că va trebui să îi servesc; fapt care nu îmi face deloc plăcere. 

       Nu știu de ce, dar nu îl agreez pe vărul lui Seb. Nu este absolut nimic ciudat aici. Există persoane și persoane. Cu toții au persoane pe care nu le suportă. 

       Mă dezmeticesc de cap, atunci când cineva îmi atinge umărul, atrăgându-mi atenția. Mă întorc, dând de boul pe care nu îl sufăr. Când pisici a ajuns în spatele meu?

       ㅡ O dar vai! spune și îi observ rânjetul. Dacă nu este chiar ,, Față vânătă" în persoană! Mi-a plăcut tatuajul! completează, iar eu îl privesc fără vreo mare tragere de inimă.

Spune-mi numele tău! Där berättelser lever. Upptäck nu