Part 16

1.2K 107 9
                                    

„ Iznenađenje!“ rekao je veselo te ušao u ruci noseći bocu šampanjca.

„ Stvarno je. Što ti radiš tu? ˝upitala  sam uljudnije što sam mogla, ali on je stvarno zadnje društvo koje sam večeras mogla poželjeti.            

„ Rekli su mi tvoji roditelji da si ostala sam kući pa sam ti došao praviti društvo. Nego, što gledaš?“

„ Klasike. Oni su ti rekli ili moja mama?“ pitala sam ga to jer moj tata nije bio baš pristalica našeg braka. Da se njega pita ja bih zauvijek ostala s njima.

„ Oni, bilo im je žao da sama dočekaš ponoć te su meni rekli da ti dođem praviti društvo. Bolje da se što više družimo, ionako ćemo ubrzo ući u brak.“ Rekao je kao da je to najnormalnije, kao da je rekao nebo je plavo ili slično.

„ Pa, meni samoća paše i rado bi dočekala Novu sama, ako nije problem?“ upitala sam nadajući se da će otići.

„ Ma daj, neću te pojesti ako ostanem.“ Rekao je to te sjeo na kauč i počeo jesti kokice. Ne mogu ga otjerati, to bi bilo nepristojno te sam sjela na fotelju. Nisam htjela sjesti blizu njega. Od onog poljupca ne želim mu biti preblizu.

„ Daj, sjedi na kauč, pokraj mene. Neću ti ništa.“ Nisam bila sigurna, ali mislim da je bio pijan.

„ Ne treba, ovdje mi je sasvim dobro.“ Rekla sam te mu se nasmiješila.

„ Sjedi na kauč, molim te. Ne pravi dramu, nego se udobno smjesti.“

„ I ovdje mi je udobno.“ Rekla sam, namještajući jastuke.

„ Dođi i sjedni na kauč, bolje ćeš vidjeti televizor. Nemoj me tjerati da te dovučem do kauča.“ Rekao je i nasmijao se. Vidjela sam mu na licu da će to učiniti te sam se ustala i sjela, ali na drugi kraj. Srećom pa imamo veliki kauč pa nisam morala biti skroz blizu njega.

„ Zadovoljan?“ upitala sam sarkastično.

„ Ma naravno, ljubavi. Vidiš da je udobnije.“ Rekao mi je ljubavi, pa što je njemu. Očito je pijan.

„ Molim te, ne zovi me ljubavi. U redu?“ rekla sam iznervirano. To je velika riječ i stvarno mi se ne sviđa da me netko tako naziva.

„ U redu, ljubavi.“ Rekao je i sarkastično se nasmijao.

„ Idem do wc-a, brzo se vraćam. Ništa ne diraj.“ Rekla sam te otišla. Ajme on je pijan, sigurno ne zna što radi. Bojim ga se, neugodno mi je pokraj njega. Koliko je sati? Tek su 22 sata. Moram ga trpjeti još 2 sata. Možda mu mogu reći da me glava boli ili nešto. Mora upaliti, jednostavno mora.

„ Tu si.“ Rekao je kad sam izašla iz wc-a.

„ Jesi dobro? Ne izgledaš baš najbolje?“  To, upalilo je! Pomislila sam te odgovorila:

„ Ma ništa, samo glavobolja. Trebala bi ići na spavanje. Bilo bi najbolje kada bi sada otišao.“

„ Neću. Ostat ću s tobom dok ne zaspeš.“

„ Ne treba onda. Ostat ću gledati filmove.“ Pomisao na to me je strašila.

„ Kako hoćeš.“ Rekao je te sam sjela na staro mjesto i pokušala pratiti film, ali to nije bilo moguće uz stalno Ryanovo buljenje u mene. Pogledao bi u mene i nastavio buljiti narednih par minuta.

„ Prestani buljiti u mene. To je nepristojno.“ Rekla sam te ga pogledala u oči.

„ Što ću kad si predivna. Nazdravimo u to ime.“ Otvorio je šampanjac te nagnuo iz boce.

„ Nećeš ti nazdravljati ničem niti ćeš piti u mojoj kući. Izlazi van.“ Rekla sam ustajajući. Mislila sam ga izbaciti iz stana te sam ga primila za ruku. On me je naglo povukao te sam mu pala u krilo. Obgrlio me je rukama te mi nije dao ustati.

„ Mogli bi učiniti to. Ionako ćemo se ubrzo vjenčati. To čekam otkako smo se upoznali, čekam da budeš moja.“ Rekao je te me podigao u naručje.

** Tony's pov**

Nova godina. Još jedna godina patnje. Otkako me je vidjela na ulici, pazim da budem neprimjetan. Otkad se razboljela nije izašla iz stana te sam odlučio istražiti tog njenog zaručnika, Ryana. Izgleda da ga ne voli, čim ga je onako ostavila u kinu. Kao poluanđel shvatio sam da mogu osjetiti tuđe osjećaje, ali ne svih ljudi. Osjećam sreću, tugu, ali njezine osjećaje sam osjećao sve i to intenzivno. Osjećao sam ju bez obzira koliko daleko bio, mislim kada bih želio.Imam mogućnost "isključiti" čitanje emocija. Staru godinu sam odlučio provesti ispred njezine zgrade, neznam zašto , ali imao sam potrebu. Roditelji su joj otišli, a ona je ostala. Vjerojatno će joj doći prijateljice, no došao je dečko. To me iznenadilo, nisam se nadao tom. Uključio sam svoja ˝anđeoska osjetila˝ da vidim što će se dogoditi. Ona je iz mira prešla u nemir i paniku. Očito ga nije očekivala. Osjećao sam da je prestrašena i iznervirana. U jednom trenutku osjetio sam strah, čisti strah i veliku paniku. Izašao sam iz auta te čuo vrisak i viku. Ona je vikala. Odlučio sam otrčati u stan.

** Manuela's pov**

„ Pusti me!! Što hoćeš od mene?“ vikala sam, opirala se. Iako sam žensko, nisam slaba te me je morao ostaviti u dnevnom.

„ Hoću da budeš moja! Ionako ćeš biti, pa zašto čekati. Prestani me udarati i opirati se, znaš da sam jači.“

„ Nikad! Pusti me!!“ udarala sam ga što sam jače mogla. Uspjela sam se otrgnuti iz naručja te sam potrčala, no sustigao me je i bacio na pod. Vikala sam iz sveg glasa. Odjednom sam čula jak udarac , otvorila su se ulazna vrata te je neki mladić uleti u sobu. To je bio Tony. Šakom je opalio Ryana te se ovaj srušio na pod. Bio je pijan te se počeo smijati. Tony ga je zgrabio za ruke te odveo iz stana.

„ Zaključaj vrata za sobom.“ Rekao je hladno.

„ U redu. I hvala.“ Rekla sam mu smiješeći se. Na to se on blago osmjehnuo te odveo Ryana. Zaključala sam vrata, naslonila se leđima na njih i zaplakala. 

A/N: novi dio... kako su praznici nastavci će malo češće... nadam se da vam se sviđa novi dio... znam Tony izgleda pomalo kao neka uhoda, ali to je zbog nje... 

Anđele, vrati seWhere stories live. Discover now