Tony is back

996 105 14
                                    

Zvonilo je i posljednje zvone te je Rose izašla iz škole i pješke krenula prema svojoj kući, valja. Odlučio sam ju slijediti.  Šetala je možda 10 minuta. Živjela je malo bliže školi nego Manuela, ali u istom djelu grada. Pričekao sam možda 20-tak minuta te pozvonio na vrata. Otvorila mi je Rose.

˝Bok, ja sam Tony. Mislim da me ne znaš, ja sam Manuelin prijatelj. Znaš li možda gdje ona. Tražim ju cijeli dan, ali nema je nigdje. Moram hitno s njom.˝rekao sam u jednom dahu dok me ona zbunjeno gledala.

˝O pa ti si Tony, čula sam dosta o tebi. Trenutno Manuela ne može pričati s tobom, ali navrati za jedno 2 sata pa ćemo vidjeti.˝rekla je, nasmijala se te zalupila vratima. Čudno.


**Manule's pov**

Cijelo jutro sam razmišljala o svom životu, budućnosti. Ne znam mogu li vjerovati Ryanu. Rose kaže da se promijenio, ali ja ne vjerujem u to. Ipak su me on i mama jednom prevarili. Možda je sve ovo laž? Bila sam cijela potresena, zbunjena. Nemam volje ni za što, ne jedem dobro. Najviše od svega me brine mama, znam da me voli i da mi želi sve najbolje, ali ja sam sigurna da to nije Ryan. Nakon povratka iz škole, Rose mi je očitala bukvicu u vezi ne jedenja te me natjerala da pojedem duplo više. Baš dok mi je prepričavala kako je odbrusila Mary što se petlja u moj život, začulo se zvono na vratima. Ja sam otrčala u podrum,a Rose je otišla otvoriti. Sve sreća što su njezini na nekom krstarenju s njezinim zaručnikom. Neznam kako bi bilo da su oni doma. Nakon kratkog vremena čula sam kako su  vrata zalupila. Otišla sam gore te vidjela Rose sa misterioznim smiješkom.

˝Što je bilo?˝upitala sam ju.

˝Ma ništa, ne bitno.˝odgovorila je s tajanstvenim glasom i onim glupim smiješkom.

˝Tko je bio na vratima, daj reci.˝molila sam ju.

˝Nije bitno, ionako ćeš ubrzo saznati.˝rekla je te otišla u sobu. Potrčala sam za njom, a ona je kopala po ormaru.

˝Što tražiš?˝nastavila sam s ispitivanjem.

˝Haljinu.˝kratko je odgovorila.

˝Hvala na odgovoru. Što se s tobom događa? Daj mi ispričaj! Ili ću morati izvlačiti informacije iz tebe na slamku?˝ rekla sam sad već pomalo iživcirano.

˝Sve ćeš saznati na vrijeme. Ti samo sjedni i opusti se.˝rekla je te me gurnula na krevet.

˝Evo je!˝uskliknula je tako da sam se prepala. Iz ormara je izvukla neku bijelu, laganu haljinicu.

˝Probaj!˝ naredila je. Znala sam da nešto smišlja te, poznavajući ju, poslušala. Haljina je bila predivna, s čipkom i cvjetićima. Sezala mi je do koljena.

˝Obuj one svoje bijele starke. I sjedaj ovamo.˝ponovo mi naređuje.

˝Neću dok mi ne kažeš što spremaš!˝  pukao mi je film.

"Vjeruj mi ovaj put. sve ćeš na vrijeme saznati." rekla je te me malo našminkala. Bila sam bijesna. otišla je otvoriti vrata nakon što je čula zvono. Sigurno je večera stigla.

**Rose's pov**

Otkad i je Manuela pojavila sva uplakana na pragu i otkad mi je ispričala sve o sebi i anđelima, drugačija sam. Osjećam promjenu u sebi, imam vjeru. Samouvjerenija sam i snažnija. Ja sam ojačala dok je Manuela slomljena. Jadnica, prolazi kroz užasan period. Nakon što sam pričala s Ryanom, ona je postala sve zabrinutija i sve je manje pričala. Jednostavno nisam znala što učiniti. Ona se posvetila svojim mislima, a ja sam, da joj previše ne smetam, otišla u školu. Taj dan sam primijetila dečka kako stoji ispred škole, izgledao je kao Tony, bar po Manuelinom opisu. Znala sam da ju traži. Nakon škole vidjela sam ga na istom mjestu. Znala sam da će me pratiti, sigurno traži Manuelu. Nakon ručka čula sam zvono. Znala sam da je to on. Smislila sam opak plan da ih spojim. Znam da Manuela nikad neće bit sretan u braku s Ryanom te sam joj odlučila srediti Tonya. Iako ju je i on povrijedio,vjerujem da je to bilo za njezino dobro, iako ne znam njegovu verziju svega toga vjerujem da je dobar. Rekla sam mu da dođe za 2 sata. Sredit ću ju i naručiti im večeru. Odlučila sam ju obući u jednostavnu bijelu haljinu. Dok se ona presvlačila naručila sam i večeru. Bila je predivna u onoj haljini, ljepša nego što ću ja ikad biti u toj haljini. Malo sam ju našminkala. Baš se protivila svemu ovom, ali nisam mogla dopustiti da ju Tony nađe svu raščupanu, zamazanu, u staroj trenerki. Koliko god ona bila lijepa, ne izgleda baš slatko ujutro. Prije kao strašilo, naravno da joj to nikad nisam rekla. Ubila bi me da sazna. Taman sam završila s uređivanjem kad se začulo zvono na vratima. To je bila hrana. Nju sam ostavila u sobi, a ja sam lijepo servirala, ukrasila stol. Zatim se začulo zvono, po drugi put. Tony je bio na vratima u svojim tamnim trapericama, majici, raskopčanoj tamno sivoj košulji i kožnoj jakni. Uf kako dobro izgleda. Manuela ima stvarno dobar ukus.  Pozvala sa ga unutra i uvela u kuhinju.

˝Slobodno sjedi i raskomoti se. Sad će ona.˝rekla sam mu te otišla. On je samo zbunjeno  stajao nasred kuhinje.

˝Manuela, hoćeš doći da večeramo. Naručila sam nam večeru da ne moramo kuhati.˝ vikala sam joj ulazeći u sobu. Ona je ležala na krevetu, sva zgrčena.

˝Što je bilo? ˝upitala sam ju zabrinuta. Ne, ne smije plakati. On ju čeka dolje.

˝Ma ništa, pogledaj me! Kako ovo izgledam. Ti si za sve kriva, trebam donijeti najvažniju odluku u životu, a i se ponašaš kao da sam ti barbika te me oblačiš, šminkaš samo za zabavu. Ne znaš zašto me stalno gnjaviš s hranom, jesti ću kad budem gladna. A sad me ostavi!˝ vikala je na mene, nemajući pojma što sam joj priredila. U taj čas na vratima se pojavio Tony te potrčao do nje i zagrlio ju tako snažno. Odlučila sam ih ostaviti same.

**Tony's pov**

Vratio sam se kod Rose za dva sata, kako mi je i rekla. Odvela me u kuhinju te ostavila. Osjetio sam Manuelinu prisutnost i tugu. Malo sam pričekao u kuhinji no čula se neka buka. Odlučio sam krenuti prema izvoru vike. Manuela je sjedila na krevetu, sva sređena i derala se na Rose. Shvatio sam da je ovo bila večera iznenađenja te da je Manuela sve pogrešno shvatila. Potrčao sam te je snažno zagrlio, onako muški, svim svojim bićem. Ona je samo počela plakati i drhtati. Privila se uz mene i tako smo dugo stajali. Volim ju, znam. Nikad ju više neću napustiti. Napokon je prestala plakati i popustila je zagrljaj.

˝Gle, zabalila sam ti cijelu jaknu.˝rekla je te otišla po maramice. Čak se nasmijala.

˝Nema veze. Dođi, molim te.˝

Došla je te pogledala u mene onim svojim smeđim, predivnim očima, o Bože kako su mi samo nedostajale.

˝Evo.˝rekla je, pružila mi maramice te sjela pokraj mene.

˝Večera se sigurno ohladila, no možemo ju podgrijati.˝rekla je i nasmijala mi se. A kako mi je taj iskreni osmijeh nedostajao.

˝Može, bolje pričati na pun želudac nego na prazan.˝ nasmijao sam joj se napokon. Sišli smo niz stube i u kuhinji našli Rose kako podgrijava hranu.

˝Eto vas, i mislila sam da ćete ubrzo sići. Ja sam idem i ostavljam vas.˝ rekla je te uzela jaknu i otišla. 


A/N: evo malo duži dio.... nadam se da vam se sviđa... Tony nam se vratio i sad polako počinje rasplet cijele priče.... nakon škole počet ću objavljivati novu priču i nadam se da ćete me podržati kao i s ovom. ly <3

p.s. nadam se da se i vama sviđaju dečki iz 9 Control čiji sam video stavila... odlični su i super pjevaju <3






Anđele, vrati seWhere stories live. Discover now