Tonyeva priča

952 94 9
                                    

**Tony's pov**

Sve je bilo savršeno. Njen tata nam je dao dopuštenje i blagoslov. No onda me upitao za roditelje. To mi je, koliko vremena prošlo, bolna rana. Nikad zapravo nisam prebolio njihovu smrt.

˝Oni su, gospodine, mrtvi. Poginuli su prije par godina u prometnoj nesreći.˝rekao sam, a Manuela me začuđeno pogledala. Ima mnogo toga što ne zna o meni, a spremna se udati za mene. Morat ću pod hitno s njom pričati o svemu.

˝Žao mi je. Stvarno mi je žao. Manuela, ti nisi znala?˝ upitao ju je njen otac.

˝Nisam, nikad nismo došli do tog, a i kratko se poznajemo. No to ne mijenja moj odnos prema njemu.˝ rekla je i zagrlila me.

˝ U redu. Idem sam, tvoja mama će se ubrzo probuditi i ne smijem dopustiti da otkaže vjenčanje. Volim te dušo.˝ rekao joj je te ju poljubio. Polako se udaljio od nas svojim teškim korakom. I taj je čovjek kroz život svašta proživio.

˝Kako mi nikad nisi rekao za svoje roditelje?˝upitala me je zabrinuta pogleda.

˝Pođimo u moj stan, sve ću ti ispričati.˝ rekao sam te smo polako šetajući u tišini stigli do mog stana.

˝Ovako. Ispričat ću ti sve i molim te da me ne prekidaš. Ovo sam trebao odmah napraviti, a ne se pretvarati da je moj život savršen. Eh,on je daleko od savršenog. Bit će stvari koje će te šokirati i iznenaditi, ali znaj da ja tebe volim.˝ rekao sam, a ona je samo kimnula glavom.

˝Ja sam također posvojen, kao i svi anđeli. Imao sam najbolje roditelje na svijetu. Od početka sam znao da sam posvojen, no nikad nisam takav osjećaj. Pružili su mi sve. Obrazovan sam kod kuće, tako da nikad nisam imao nekog prijatelja. Bio je samo moj susjed, Danny, no on se odao drogi i alkoholu. Bio mi je prijatelj, ali nikad nije saznao istinu o meni. Bilo mi je užasno žao što je tako završio. Sad je vjerojatno u zatvoru.                                                                                                                                                           Nisam puno izlazio niti upoznavao ljude, to je jedino što zamjeram roditeljima. Kad je došlo moje vrijeme za oženiti se, mama i tata su mi našli jednu predivnu djevojku, Laru. Odmah smo se sporazumjeli i slagali se. Ona je bila moja djevojka i najbolja prijateljica. Odmah sam se zaljubio, a što sam mogao kad za ništa drugo nisam znao. Voljela je i ona mene, i to malo previše. Njezina ljubav je bila nalik na zatvor, znala me je gušiti. Bila je posesivna, no volio sam ju.                                                 Nakon objave, kad sam shvatio što sam, imao sam dugo unutarnju borbu. Želio sam ostati na zemlji, no ništa nije imalo smisla. Bio sam zbunjen. I tad su mi roditelji poginuli, nisu ni saznali da sam anđeo. Bio sam u totalnom raspadu, no Lara je bila tu za mene. Ispričao sam joj i ona je čak pristala biti sa mnom unatoč svemu. Ja sam ludio, bio sam u nekom svom svijetu i rekao sam joj stvari koje nisam mislio. Otjerao sam ju od sebe, tada sam mislio da sam neka nakaza. Volio sam ju te nisam želio da pati zbog mene. Raskinuo sam zaruke i imali smo tu veliku svađu.                                                                     Jako sam ju povrijedio, no to me je vratilo na zemlju. Otišao sam do nje da joj se ispričam, no pronašao sam ju u lokvi krvi, mrtvu. Ubila se zbog mene. Tek tad sam iskusio pravu bol i jaku krivicu. Bio sam očajan. Čak sam se mislio vratiti na nebo, no otkrio sam Bibliju i upoznao Julia. On mi je bio čvrst oslonac u najgorim vremenima. Bio mi je kao otac, djed. Pomogao mi je srediti se, no razbolio se i izgubili smo kontakt. Ja sam stao na svoje noge te odlučio pomagati drugima. Tako smo se i upoznali.                                                                                                                                                                                                 Kad se samo sjetim kako sam se ponašao prema tebi, vratio bi se u prošlost i opalio si šamar. Otkad sam te upoznao, znao sam sa si drugačija, osjetio sam tvoju nadnaravnu energiju te odlučio te pratiti dok ne primiš objavu. Međutim sam se zaljubio i zavolio te. Ovaj put sam siguran da je to ljubav. Ostalo znaš.˝ Dok sam ja pričao, ona je plakala.

˝Koliko si se ti napatio u životu. Tako mlad ostati bez najvažnijih osoba u životu. Iskreno, ja to ne bih preživjela, ne bih. I razumijem te zašto mi to odmah nisi ispričao, to nisu stvari koje dijeliš s neznancima. Nego, Julio? Ja poznajem jednog Julia u staračkom domu i jako je drag.˝ rekla je sad već malo smirenije. Mislim da ju je najviše pogodila pričao o Lari.

˝Da, poznaješ ga. I sviđaš mu se.˝ rekao sam joj. Ona nije ništa rekla, samo mi se primakla i legla u naručje. Tako smo sjedili cijelu večer. Htio sam da ostane, no ona je rekla da će se vratiti sutra. Htjela je biti malo s Rose i dogovoriti s njom vjenčanje.

Narednih par dana smo se kratko viđali jer sam ja morao nadoknaditi sate na poslu, a ona je učila za maturu.

**Manuela's pov**

Ispričao mi je priču o svom životu, čak je imao i zaručnicu koju je volio. To me je šokiralo. I ona i roditelji su mu umrli u par dana razlike. Ja to ne bih mogla preživjeti. Jako me pogodilo sve što mi je ispričao. Netko bi ga nazvao roba s greškom, nestabilna osoba. No ja sam jako ponosna na njega. On je heroj, on je junak kakvog ne možeš ni u knjizi naći. Osoba potpuno ne naviknuta na vanjski svijet odjednom ostaje sama na tom okrutnom svijetu, bez ikog svog. No, on se izvukao i sad ima mene. Nikad ga neću napustiti. Još tjedan dana i vjenčat ćemo se. Tata je uspio slagati mami da je on otkazao sve. S Ryanom se nisam čula. Još živim kod Rose, koja je svaki dan sve tužnija jer se približava datum njenog vjenčanja. Upoznala sam i Harrya, slatkog kovrčavog dečka dubokih zelenih očiju. Stvarno je simpatičan. Izašli smo na spoj u četvero, ja i Tony, Rose i Harry. Predložila sam Rose da ona i Harry objave svoju ljubav svima, no ona se premišlja. Vole se,a ne žele se izboriti za svoju ljubav. Malo glupo, ali ja ću pokušati nešto da popravim tu.

A/N: Saznali smo i Tonyevu priču... Voljela bih kad biste mi rekli što mislite i imate li kakve ideje o završetku priče <3 u sljedećem djelu stiže VELIKO iznenađenje. 

Anđele, vrati seWhere stories live. Discover now