Ryan je dobio batine

1K 99 20
                                    

** Tony's pov**

Dva dana do vjenčanja. Sinoć je primila objavu. Bio sam joj opet ispred stana te se pojavila neka svijetlost. Shvatio sam da je to objava. Ne smijem ništa učiniti dok se ona ne odluči. Ujutro je otišla u svoj kafić, no ja sam došao prije nje te sjeo na susjedni stol. Znao sam da me neće prepoznati ispod šilterice. Čekala je jedno 10 minuta, ne znam koga. Tad je došao onaj njezin zaručnik, kako je taj lik meni antipatičan. Ne vjerujem mu ništa. Istina je, primila je objavu te njemu rekla. Odlučila je ostati na zemlji. Nisam se iznenadio, no šokirala me je njegova reakcija. On njoj ne vjeruje i želi ju poslati u zatvor ako ne bude njegova žena. Čuti će on mene, zaprijetit ću mu. Nakon što je otišao, slijedio sam ga. Došao je do nekog malo zabačenijeg djela grada te sam ga uhvatio za jaknu, povukao u slijepu ulicu.

˝Tko si ti? Evo ti svi moji novci samo mi nemoj nauditi.˝ rekao je skoro kroz suze. Koja kukavica, ne zaslužuje ju. Počeo sam se smijati.

˝Što se smiješ, što je?˝ upitao me je potpuno zbunjen.

˝Maloprije prijetiš nevinoj curi da ćeš ju poslati u zatvor, a sad plačeš. Kako si jadan.˝ rekao sam jedva suzdržavajući još veći smijeh.

˝Kako ti znaš za to? I zašto je tebe uopće briga? A da, ti si onaj njezin prijatelj s kojim je bila pobjegla iz kina. Sad sam se sjetio.˝ rekao je pomalo se oporavljajući od šoka.

˝ Briga me jer... Ti ne trebaš znati. Ako ona hoće udati se za tebe, neka se uda, a ti ćeš ju poštovati. Jasno?˝ Upitao sam ga te popustio stisak.

˝ Što ti imaš s našim brakom? Udat će se za mene i ja ću raditi što hoću. Bit će moja.˝ rekao je sad već samouvjereno. Na to sam poludio. Udario sam ga šakom u nos. On se srušio na pod.

˝Jesi siguran? Ne budi samouvjeren.˝ rekao sam, no tad sam i ja dobio udarac. Udarati druge kosi se s mojom prirodom, ali kad je ona u pitanju čak bi i ubio.

˝Pazi ti što govoriš, nećeš ti mene udarati.˝ rekao te počeo polako odlaziti. No ja to nisam mogao dopustiti. Skočio sam na njega, počeo ga udarati tako snažno. Nije se stigao ni obraniti, a već je bio na tlo. Udarao sam ga šakama po licu, tijelu, gdje god sam stigao. Sav bijes koji sam osjećao prema njemu nažalost izašao je na površinu. Odjednom je neka veća sila zaustavila moju ruku i rekla da je sad dosta te sam ga prestao udarati.

˝Poštovat ćeš ju ili ćeš sljedeći put proći još gore. Bit ćeš dobar prema njoj. Ispunit ćeš joj svaki zahtjev. Poštovat ćeš ju, jasno?˝ upitao sam ga dok je polumrtav ležao na tlu. Samo je potvrdio glavom. Nije imao snage govoriti.

˝Samo neka saznam da si bio zločest prema njoj, pronaći ću te i proći ćeš gore nego sad. I da, nikom ni riječi o ovom, reći ćeš da su te napali i opljačkali. Samo pisni ikom o ovom i ubit ću te. Jasno?˝ rekao sam mu hladno te ga podignuo.

˝U redu. Bit će kako ti kažeš, samo me ostavi sad.˝ Rekao je slabašno te sam otišao. Osjetio sam da sam ga strašno uplašio. Siguran sam da me neće prijaviti, a za Manuelu nisam siguran. Idem sad do Julia da vidim što mi on ima reći. Bio sam dosta potresen nakon, nisam znao da se u meni nalazi toliki bijes i da sam spreman nekom nauditi, no ipak ne kajem se previše. Zaslužio je i gore. Šetao sam gradom, polako, razmišljajući o svemu. Što će biti ako Manuela pristane na brak s njim? Kako ću ja to podnijeti? Što će biti sa mnom? Ona je razlog zbog kojeg sam još na zemlji. Polako sam se približio domu za starije. Julio me je dočekao kao i uvijek u vrtu.

˝Što je bilo? Sestro molim vas dođite!˝ viknuo je Julio kad je vidio rasječenu usnu i krv. Sestra je odmah dotrčala.

˝Što je bilo?˝ upitala je, no odmah je shvatila.

˝ Odmah se vraćam.˝ rekla je te se vratila za par sekundi. Bilo sam miran te joj pustio da mi očisti ranu. Nakon što mi je očistila ranu te stavila flaster, otišla je.

˝Sad mi sve lijepo ispričaj.˝ rekao je Julio mirnim glasom. Prvo sam ispričao kako sam saznao da je primila objavu, kako sam u kafiću čuo sve te kako sam odlučio upozoriti ga. Julio nije vjerovao da sam sposoban nekog tako namlatiti.

˝Što da sam učinim? Upitao sam ga nesigurno.

˝Prvo ju pronađi i popričaj s njom. Vidi što je zapravo odlučila. Možda još postoji šansa za vas dvoje. Nikad se ne zna što budućnost nosi.˝ rekao mi je te stavio ruku na rame. Ja sam također razmišljao o tom, ali trebala mi je potvrda.

˝Idem, pokušat ću je pronaći i popričati s njom. Zanima me što ona ima reći o svemu ovom.˝ Ustao sam te polako otišao. Već je popodne te ću sutra krenuti u potragu.

**Ryan's pov**

Ujutro me nazvala Manuela. Bio sam iznenađen. Našli smo se u kafići kako bi mi ona rekla da je anđeo. Ona je luda. To je definitivno. Ali opet predivna luđakinja. Ona misli ući u brak sa mnom samo kako ne bi završila kao odbačena. Ona sebi puno toga umišlja. Još mi kaže da neće spavati sa mnom. Koja glupača. U kom ona svijetu živi. Ovaj brak je dogovoren i tako će i biti. Samo nek proba odgoditi vjenčanje. Prijavit ću je na policiju te izmisliti svašta. To sam joj i rekao a ona je stala plakati. Mislim stvarno. Prvo me laže, a sad izigrava neku žrtvu. Bijesno sam izašao iz kafića. Krenuo sam prema prijateljima, s njima ću večeras na momačku i dobro se napiti. No, iznenada me netko povukao u slijepu uličicu. Mislio sam da hoće novce pa sam mu ih odmah ponudio, ne želim da me namlate dan prije vjenčanja. Kakva bi to slika bila. No, lik se počeo smijati. Čemu? Još me nazvao kukavicom. U glavi mi se motalo 100 pitanja, a on mi je izgledao nekako poznato. Odakle mu da sam prijetio Manueli? Ništa mi nije jasno, ali lik mi ide na živce. Zar to nije onaj tip s kojim je Manuela onaj put pobjegla iz kina? Pa je. Upitao sam ga,a on se počeo izmotavati i naređivati mi kako će se ponašati prema budućoj ženi. Koji je ovo vrag sad? U tom trenu osjetio sam jaku bol te se našao na podu. Brzo sam došao k sebi te mu uzvratio. Sad je on na tlu, te sam odlučio otići. Odjednom osjetim još jaču bol te se predajem. Počeo me tako silno lupati, a ja se od šoka nisam stigao ni braniti. Kako sam se prepao da će me ubiti. Bojim se za svoj život. Nakon što me je prestao udarati, prijetio mi je. On je stvarno neki opasan tip te je bolje da ga poslušam. Kako je krenulo nikad se neću oženiti za Manuelu. Ma baš me briga, ima i drugih cura. Zaprijetio mi je da nikom ne kažem ili će me ubiti. Nisam lud da ikom kažem, bit će po njegovom. Pustit ću par dana da vidim što će se odigrati pa ću otkazati vjenčanje, ne trebaju meni ova sranja u životu.


A/N: uspjela sam nekako napisati i objaviti ovaj dio... meni je ovo jedan od dražih dijelova hahah... nadam se da se i vama sviđa... stvarno ne znam kad će sljedeći...

Anđele, vrati seWhere stories live. Discover now