Bit ću tvoja žena

965 91 21
                                    

˝Ajme, Rose. Tako mi je žao. Morat ću naći smještaj onda. Jadna moja Rose, bit će sve dobro. Što želiš raditi?˝ upitala sam ju, pokušavala sa ju razvedriti.

˝Možemo otići u park na ljuljačke. Tamo mi je najljepše. I zašto nisi prihvatila Tonyevu prosidbu?˝ upitala je te smo uzele jakne i izašle vani.

˝Može. Pa nisam ga prihvatila jer mi je sve ovo prenaglo. Raskid, svađa, objava. Treba vremena da se slegne sva prašina.˝

˝Voliš li ga? Jesi sigurna da bi mogla provesti život s njim? Jesi sigurna da je to to?˝upitala je s nekim smiješkom na licu.

˝Da volim ga i sigurna sam da bi s njim provela život. Ne mogu zamisliti život bez njega.˝ rekla sam te pogledala u nebo. To mi je bila utjeha.

˝Znači, sigurna si u to. I kakve veze ima raskid zaruka u kojima nije bilo zrnca ljubavi i svađa za koju ti nisi kriva? Odi k njemu, pristani se udati za njega i budi sretna.˝ rekla je Rose. Kako me iznenadila.

˝Ali...˝

˝ Nema ali. Odlazi odmah k njemu i reci mu da ga voliš i da ćeš biti njegova žena. Hajde, idi!˝ vikala je Rose na mene.

˝Dobro, idem. Imaš pravo. Nitko ne smije stati na put mojoj sreći. ˝rekla sam te otišla. Srećom živimo u malenom gradu i za pola sata sam bila ispred Tonyeve zgrade. Ušla sam te pozvonila na vrata. On mi je otvorio i začuđeno pogledao u mene.

˝Volim te i želim biti tvoja žena. I da, udat ću se za tebe.˝ rekla sam te mu skočila u zagrljaj. On me je unio u kuću.

˝Kako to da si promijenila mišljene?˝ upitao me je kad smo sjeli na kauč.

˝Rose mi je otvorila oči. Imam jednu ludu zamisao.˝ rekla sam mu a on me je zainteresirano pogledao.

˝Ajmo se vjenčati, mislim odmah.˝rekla sam uzbuđeno ga gledajući u oči. On se samo osmjehnuo.

˝Jesi pijana? Maloprije ne želiš čuti za prosidbu, elegantno me odbiješ, a sad bi se udala, mislim ovog trena?˝ rekao je pomalo se smijući.

˝Nisam pijana budalo. Rose mi je otvorila oči, pokazala da ako smo spremni da nam ništa ne treba stati na put. Ionako imam vjenčanicu, ugovoreno kod matičara za dva tjedna. Jedino ako moja mama ili Ryan nisu pomakli termin. Ja sam sigurna da to želim, a i ti si čim si me zaprosio pred roditeljima.˝ rekla sam samouvjereno.

˝Ja sam za. Za mene nema veće želje nego te imati za ženu.˝ rekao je, podigao u naručje i počeo okretati.

˝Ne!!! Spusti me!!˝počela sam se derati. On me je samo prestao okretati, ali me i dalje imao u zagrljaju.

˝Idem nazvati Ryana i tatu da vidim jesu li išta odgodili. Iako ne vjerujem jer se ovo sve prebrzo odigralo.˝ rekla sam te otišla do telefona i nazvala Ryana. On mi je rekao da se s njegove strane još ništa nije odgodilo. Zahvalila sam mu te se on ponudio da nam bude svjedok pri vjenčanju. Prihvatila sam. Kuma će mi biti Rose, to je sigurno. Još samo moram tatu nagovoriti da potpiše jer mi treba roditeljski potpis.

Ja:˝Halo, tata? Manuela tu. Možemo li popričati?˝

Tata:˝Može, tvoja mama ionako spava. Jako ju je pogodilo ovo sve. Nego, možemo li se negdje naći? Glupo je pričati ovako preko telefona.˝

Ja:˝Može. Gdje ćemo se naći?˝

Tata:˝Može u središnjem parku? Tamo mi je najzgodnije doći.˝

Ja:˝Može. Super, vidimo se.˝ rekla sam i poklopila slušalicu. Tony je bio pokraj mene cijelo vrijeme. Polako smo krenuli prema središnjem parku. Držali smo se za ruke i polako šetali. Kako sam samo uživala. Bilo je proljeće te je park bio pun cvijeća. U jednom trenutku Tony se sagnuo i nabrao mi buketić tulipana i još nekog malog cvijeća. No, cvijeće se nije smjelo brati. Kad je vrtlar, ujedno i čuvar tog parka vidio nas, počeo je trčati za nama.

˝Stanite! Znate da je zabranjeno brati. Morate platiti štetu.˝ vikao je za nama i trčao. No, mi smo bili mlađi i znatno brži. Jadan je nakon 100 metara stao cijeli znojan i uspuhan. Malo mi je bilo krivo što smo pobjegli. Ali bilo je smiješno. Tako trčeći i smijući se stigli smo do mog tate koji je zabrinuto sjedio na klupi. Teško smo disali što od trčanja, što od smijanja.

˝Hej, tata.˝ rekla sam i zagrlila ga. Uzvratio je zagrljaj. On možda i nije toliko ljut na mene.

˝Hej draga. Vidim da ti je lijepo s njim. Zabavljaš se?˝ upitao me je gledajući u Tonya.

˝Da, tata. Jako mi je lijepo s njim. Mogu te nešto pitati?˝ pitala sam i sjela pokraj njega, a Tony do mene. On je samo potvrdno kimnuo glavom.

˝Jeli mama išta odgađala kod matičara ili je još sve po dogovoru?˝

˝Koliko ja znam, nije. Bila je jako potresena nakon svega ovog. Ona misli da lažeš.˝ rekao je, a ja sam ga pogledala i vidjela tugu u njegovim očima. Jako je volio i mene i majku te je on uvijek izvlačio najdeblji kraj u našim svađama. Kao i sada. On je između dvije vatre.

˝Zašto pitaš?˝

˝Mislila sam da se ipak udam, ali za Tonya. Kad je sve već isplanirano i plaćeno. Nego, hoćeš li me ti odvesti do matičara? Mislim, treba mi ili tvoj ili mami potpis. Njen sigurno neću dobiti. Molim te tata, molim te?˝počela sam moliti.

˝Jesi sigurna u to? Znaš da kasnije nema povratka nazad. Poznaješ li ga dovoljno? Mislim da si dovoljno odrasla i razumna da možeš birati svoj život.˝ rekao je sada s ponosom u glasu. Mislim da mu ovo jako teško pada jer je njegova mala curica nažalost odrasla i napušta ga.

˝Da tata, sigurna sam. Volim ga i on mene. Želim s njim provest ostatak života.˝rekla sam te ga poljubila u obraz.

˝Znaš da ćeš ti uvijek biti moj tata i da te nitko ne može zamijeniti. Uvijek ću te voljeti i posjećivati i brinuti se o tebi.˝ rekla sam sad plačući. Znam da mu je bilo jako teško zbog udaje za Ryana, on ga nije volio. A sad mu je još teže zbog udaje za neznanaca.

˝Gospodine, vjerujte mi , ona mi je sve na svijetu te neću dopustiti da joj se išta dogodi. Čuvat ću ju kao oko u glavi.˝ rekao je Tony i tata je bio malo smireniji.

˝Dobar si ti dečko, vidi se. Nego, mogu li upoznati tvoje roditelje?˝ upitao je moj tata, a Tonyu se izraz lica promijenio.

A/N: nadam se da je dio stigao dovoljno brzo <3 i napokon će se oženiti da da... vote and comment ako vas se svidjelo.

Anđele, vrati seWhere stories live. Discover now