Kraj 1. sezone

1K 96 11
                                    

„ Znaš li cijelu priču? Kako su mama i Ryan iskoristili onaj moj dnevnik snova, znaš onaj koji si ti pronašla?" odmahnula je glavom.

„ No dobro, skratit ću priču. Tu večer me je Ryan odvezao u restoran te sam sasvim slučajno čula razgovor između njega i moje mame. Ona je našla dnevnik te su ga iskoristili kako bi me Ryan vodio na spojeve iz sna te kako bi se ja zaljubila u njega. Nasred restorana smo se posvađali te sam ga ostavila. Naišao je Tony te me odveo kući i tamo sam se posvađala s mamom i otišla od kuće." Rekla sam sve u jednom dahu. Sad me nije toliko boljela ova izdaja, nego Tonyeva. Neznam hoću li biti dovoljno jaka da ju ispričam na glas.

„ Opet Tony, uvijek se nađe kad ga trebaš. I gdje si bila sinoć i danas cijeli dan?" upitala je ona ista stara znatiželjna Rose.

„ Da, uvijek je tu negdje. Pa bila sam s njim, u njegovom stanu. Poljubili smo se, neznam, osjećam se jako čudno pri samoj pomisli na njega. Trebala bih ga mrziti nakon svega, ali ja ga još više volim." Rekla sam te zaplakala, iako sam sebi obećala da nikad neću suze pustiti zbog njega.

„ Što ti je taj gad napravio? Ubit ću ga." Rekla je Rose mahajući rukama. Ispričala sam joj o ručku, utakmici, mojoj krvavoj ruci te o svađi na kraju.

„ Stvarno sam mislila da se rodila ona epska ljubav među nama, no prevarila sam se. I to jako. Nisam mu smjela dopustiti da mi uđe pod kožu, da mi se uvuče u misli. No, sad to više nije bitno. Nakon svega on mi je rekao da se vratim kući kao da se ništa nije ni dogodilo. Pa eto mu na vratit ću se kući i udati se za Ryana i zaboraviti ova dva dana." Rekla sam te uzdahnula.

„ Ajme i tebi je teško. Mislila sam da sam ja jedina u problemima. I ja sam slično odlučila. Zaboravit ću Harrya te se udati za njegova oca. Najbolje nam je da zaboravimo na ljubav i živimo život kakav takav." Rekla je Rose. Nato su ušli njezini roditelji. Ja sam se pozdravila s njima te uputila kući. Znala sam da me čekaju isprike, suze i sve gluposti no vrijeme je da prestanem razmišljati o osjećajima. Izgleda da je današnja politika u pravu. Šetala sam možda 10 minuta. Zaustavila sam se na mjestu gdje se Tony zabio u mene. Toliko je čudnih slučajnosti u vezi njega. Prekini! Rekla sam sama sebi te ušla u prizemlje zgrade. Duboko sam disala i pokušala se smiriti dok se lift penjao prema mom stanu. Još sam jednom duboko udahnula te stavila ključ u ključanicu i tiho okrenula. Bilo je negdje oko 4 sata ujutro. Ušla sam tiho na prstima i otišla do svoje sobe. Nisam ih htjela buditi. Moram malo odspavati, iscrpljena sam zbog svih događaja posljednjih dana. Zaspala sam čim sam dotakla svoj poznati, mekani krevet. Dugo sam spavala. Mama je vjerojatno vidjela da sam došla, no nije me budila. Probudio me je miris mog omiljenog ručka, pohano meso i pomfrit. Koliko ja te krumpiriće volim to nije normalno. Ustala sam se i presvukla u trenerku. Mama i tata su sjedili za stolom ozarenih i sretnih lica.

„ Draga, vratila si se!" rekao je tata te se ustao a me zagrli. Ja sam mu dopustila jer nisam bila sigurna da li je on išta znao. Mama mi se samo osmjehnula.

„ Ovako...˝ započela sam. Reći ću im sve u lice te svoju odluku, no neću spominjati Tonya, on sad nije važan.

„ Mama, jako me je povrijedilo to što ste učinili. Bila sam povrijeđena i bijesna te sam otišla iz inata. Nisam bila svoja te te molim da mi oprostiš." Rekla sam joj te me i ona zagrlila. Nije ništa rekla. No ja ovo nisam mislila te sam oprost tražila tek tako. Da se ovo ponovi opet bih otišla, no zbog svega, svoje odluke ovako je najbolje.

„ Što se tiče Ryana, oprostila sam mu, ( ni ovo nije bila istina) te ću se udati za njega." Rekla sam te je mama skočila od sreće. Kako je samo naivna i prozirna. Ne bih smjela tako govoriti o mami, ali povrijedila me.

„ Napokon si došla pameti. Nego gdje si bila ovaj dan i pol?" rekla je mama. Tipično mora sve znati.

„ Pa, tu i tamo. Šetala sam većinu vremena. To sad nije važno. Sad sam tu i sve je ok." Rekla sam te zagrlila mamu.

Anđele, vrati seWhere stories live. Discover now