Hoćeš se udati za mene?

1K 97 17
                                    

˝Rose, moja Rose. Možeš li mi oprostiti? Nisam mislila sve što sam rekla, stvarno nisam. Volim te, ti si moja najbolja prijateljica i nikad te ne bih povrijedila. Ali jesam i molim te oprost.˝govorila sam kroz suze.

˝Naravno da hoću i već jesam. Nego, vidjela sam Ryana na cesti. Izgledao je potišteno. Što se dogodilo?˝upitala je.

„ Ispričat ću ti sve samo da ispratim Tonya." Otišli smo na trijem ispred kuće.

˝Sutra dođi na ručak. Pozvat ću svoje roditelje te ćemo vidjet gdje smo s njima. Misliš da će nam odobriti vjenčanje?˝rekla sam sa zabrinutim pogledom.

˝Možda hoće, ali trebamo im ispričati cijelu istinu. U redu, vidimo se sutra oko 2.˝rekao je te me poljubio.

˝Laku noć.˝ rekla sam mu te ga ponovo poljubila.

˝I tebi, ljubavi.˝ rekao je te me ponovo poljubio.

˝Mogli bi ovako cijelu večer, ali Rose će mi poludjeti od znatiželje pa je bolje ga krenem.˝ rekla sam te otišla. Ušla sam u Roseinu sobu, a ona je već sjedila na krevetu u pidžami.

˝ Kako ste samo slatki zajedno.˝ rekla je Rose te mi rukom pokazala da sjednem pokraj nje.

˝Da, on je predivan. Molim te oprosti mi za sve što sam ti rekla, stvarno nisam mislila.˝

˝Hej, nema veze, znam da nisi mislila i sve je ok. Kao da se ništa nije dogodilo. A sad mi ispričaj sve.˝ naredila je.

˝Ovako, prvo hvala na večeri, na sređivanju i svemu.˝zahvalila sam joj te joj ispričala sve o večeri, kako smo pozvali Ryana, kako smo otkazali zaruke.

˝Napokon si sretna. Bar ti.˝rekla je tužno.

˝Hej, nikad se ne zna što život donosi. Možda se sve promjeni. Ako ne, znaš da ću ja tu biti zauvijek. Na mene uvijek možeš računati. I da, sutra dolaze moji na ručak i tad ću s njima razgovarat o svemu. Hoćeš biti sa mnom? Trebam te. ˝ upitala sam ju.

˝Naravno. Hoćemo kuhati ili naručiti.˝

˝Kuhati. I da, moram ih nazvati. Brzo se vratim.˝ rekla sam te otišla u dnevnu sobu da nazovem roditelje. Mama se javila.

Mama:˝Halo?˝

Ja:˝Mama, ja sam. Manuela. Možeš li me samo trenutak saslušati?˝

Mama:˝Imaš 5 sekundi, a onda prekidam.˝

Ja:˝Hoćete li ti i tata sutra doći kod Rose na ručak. Moramo ozbiljno razgovarati.˝

Mama:˝U redu. Doći ćemo. I da znaš da smo saznali za otkazivanje vjenčanja. O tome ćemo sutra. O tim stvarima ne možemo preko telefona.

Ja:˝ U redu. Laku noć mama.˝

Mama:˝Laku noć.˝

Tako smo završile razgovor. Otišla sam u sobu, no Rose je već zaspala. Blago njoj koliko može spavati. Dok spava bar ne razmišlja o problemima. Legla sam i ja, ali nisam mogla zaspati. Tko zna što će sutra biti. Kako će mama prihvatiti sve to. Samo se nadam da će prihvatiti Tonya.

Stiglo je jutro. Cijelu noć nisam oka sklopila. Ustala sam se ranije, otišla do trgovine po namirnice. Mislila sam da će se Rose do tada probuditi, ali nije. Sljedećih 15-tak minuta sam provela budeći Rose. Kakva je ona spavalica. Napokon smo krenule spremati ručak. Bilo je par nezgoda, rasječenog prsta, zagorenog luka, ali na kraju je sve ispalo ukusno. Otišle smo se spremiti. Nisam se ništa posebno obukla. Košulja i traperice. Čula sam zvono te poletjela otvoriti. Bio je Tony te sam mu skočila u zagrljaj. U tom trenu došli su i moji roditelji.

˝Manuela, objasni!˝ čuo se majčin strogi glas. Pustila sam Tonya i pogledala u nju. Bila je ljuta i blijeda. Nadam se da nije bolesna.

˝Uđimo unutra pa ćemo vam sve objasniti.˝

˝Vi? Otkad ste vas dvoje vi?˝ upitala je mama ulazeću u kuću.

˝ Ovako, dan prije nego što sam nestala saznala sam da sam anđel...˝ započela sam , no mama me odmah prekinula.

˝Ti si luda! Kakvi anđeli, što je to?˝ počela je histerizirati.

˝To su Božja stvorenja. Naime, prije mnogo godina ljudi su vjerovali da je On stvorio svijet, što je istina. No vjera se izgubila i sve se prepisalo evoluciji, razvoju i ostalim teorijama. Zbog gubitka vjere, Bog svake godine šalje anđele na zemlju u obliku ostavljene djece. Vi ste me posvojili i odgojili. Sad kad sam dovoljno odrasla i spremna za udaju, dobila sam objavu u kojoj mi je objašnjeno da sam anđeo te da mogu birati. Mogu se vratiti na nebo ili ostati na zemlji. Na zemlji sam dok ne spavam s nekim te se iz tog razloga ne mogu udati za Ryana. Zbog tog smo i prekinuli zaruke. On želi normalan život koji mu ja ne mogu dati. Moja je odluka, po svemu sudeći, ostati na zemlji i pokušati vratiti vjeru.˝ pričala sam te držala Tonya za ruku. Mama je bila začuđena, čudnog izraza lica.

˝Ti si očito luda. A koje veze ima on?˝ rekla je te pogledala Tonya.

˝ On je također anđeo. I mi se volimo. Davno smo se upoznali, pomogao mi je par puta na čemu sam mu jako zahvalna.˝

˝Vi se volite?˝ upitala je mama.

˝Da. I ako pristajete mi bismo se vjenčali.˝ rekao je Tony te mi pokazao prsten. Ostala sam šokirana.

˝Ne, ne pristajemo. Ne želim imati luđakinju za kći. Da te nikad više nisam vidjela.˝ rekla je moja vlastita majka te otišla iz kuće mahnito. Tata je samo stajao i gledao.

˝Ako se stvarno volite, imate moj blagoslov. Pusti majku da se malo smiri, polako će i ona povjerovati.˝ rekao je i otišao. Ja sam samo stala i plakala. Ovo je bio najgori scenarij koji se mogao odigrati. Tony me je zagrlio te sam se ubrzo smirila.

˝Znam da je sve ovo naglo, ali ja znam da te volim te želim da budeš moja žena.˝ upitao me je.

˝Da, jako je naglo i nisam baš sigurna u sve to. Možda da prođe malo vremena. Možda da se malo bolje upoznamo.˝ oklijevala sam. Znam da je dobar, da me voli, ali ovo je sve prenaglo za mene. Vidjela sam razočaranje u njegovim očima.

˝Gledaj, ja te volim i oženit ćemo se, samo ne sad. Pusti malo da vrijeme prođe. Ok?˝ upitala sam ga te poljubila.

˝Može. Što želiš raditi popodne?˝ upitao me je.

˝Želim biti s Rose, ako se ne ljutiš. Treba me i ja nju.˝ rekla sam.

˝U redu, ne ljutim se. Sutra se možemo izaći.˝ rekao je, poljubio me i otišao. Ostale smo samo ja i Rose.

˝Sve si čula i vidjela. Mogu li ostati još malo kod tebe?˝

˝Jesam i šokirana sam. Ovo stvarno nisam očekivala od tvoje mame. Naravno da možeš, ali ja se udajem za mjesec dana. Nisam ti htjela ništa govoriti, ali pakao dolazi prije.˝ rekla je.

A/N: škola je gotova pa će nastavci češće... I, Manuela je odbila zaruke? što kažete? 

BTW: objavila sam prva dva djela moje nove priče i bila bih jako zahvalna ako biste pogledali <3 love you all <3

Anđele, vrati seWhere stories live. Discover now