Κεφάλαιο 1

5.5K 274 12
                                    

Κεφαλαιο 1


<< Τελικα μαμα , το χωριο σου ειναι πολυ ωραιο ! >> φωναξε ο μικρος Γιωργης στην μαμα του, κοιτωντας εξω απο το παραθυρο του αυτοκινητου του , θαυμαζοντας τις ομορφιες της Κρητης . Η Αντα , απλα του χαμογελασε .

<< Σιγα το χωριο ! Που να δεις το δικο μου , που βρισκεται απο την αλλη πλευρα του νησιου !>> ειπε ο Μιχαλης κοιτωντας με ενα πονηρο χαμογελο τον Γιωργη .

<< Θα παμε να το δουμε ? Ε μπαμπα ?>> ρωτησε το παιδι εκστασιασμενο

<< Φυσικα αγορι μου !>>

Η Αντα μονο αμιλητη κοιταζε εξω απο το παραθυρο, χαμενη στον δικο της κοσμο. Ο Μιχαλης , που απο ωρα ειχε καταλαβει οτι η κοπελα αντιμετωπιζε ξανα τους δαιμονες της , της επιασε το χερι τρυφερα και φερνοντας το στα χειλη του , το φιλησε , κανοντας την κοπελα να του χαρισει ενα γλυκο χαμογελο.

<< Φτασαμε ? Φτασαμε ?>> φωναξε ανυπομονα ο μικρος μολις ειδε το μεγαλο σπιτι , κουρασμενος απο το μεγαλο ταξιδι. Αλλωστε ειχαν ποσες ωρες στο αεροπλανο απο Νεα Υορκη για Αθηνα και επειτα ηρθαν με πλοιο απο την Αθηνα στην Κρητη.

Μπροστα τους τωρα δεσποζε το μεγαλο πετρινο σπιτι των Παυλοπουλων . Ηταν πραγματικα σκετο αρχοντικο! Αυτο το σπιτι στεγασε και συνεχιζε να στεγαζει χρονια τωρα ολες τις γενιες των Παυλοπουλων , και οι τοιχοι του γνωριζαν πια ολα τους τα μυστικα , τις χαρες και τις λυπες.Ποσες αναμνησεις κρυβονταν εκει μεσα !

<< Κατσε αγορι μου ! Μην βγαινεις ακομη απο το αυτοκινητο ! Ας παει πρωτα η μαμα !>> συμβουλευσε ο Μιχαλης τον γιο του.

Η Αντα βγηκε απο το αυτοκινητο με αργα , ασταθη βηματα . Δεν ηξερε τι επροκειτω να αντιμετωπισει ! Σκετη ειρωνεια ! Τοσα χρονια εκανε την δουλεια της εισαγγελεα , και τις ειχαν εμπιστευθει τις υποθεσεις εκδικασης των χειροτερων φονιαδων και εγκληματιων , με πολλους απο τους οποιους ειχε ερθει και προσωπο με προσωπο πριν απο την δικη, και ομως , τωρα φοβοταν να χτυπησει την πορτα του πατρικου της .

Παιρνοντας οσο θαρρος διεθετε η ψυχη της , σηκωσε το χερι και χτυπησε το κουδουνι. Μια φορα , δυο φορες ...

<< Τωρα .... τωρα ! Ερχομαι !>> ακουστηκε η φωνη της θειας Ρηνιως και τα βηματα της να πλησιαζουν την πορτα .

Η πορτα ανοιξε και η θεια της βγηκε στο κατωφλι. Κοιταξε την Αντα σαν να μην την αναγνωριζε αρχικα , μετα ομως ανοιξε αμεσως την αγκαλια της και την εχωσε μεσα.

Η αγαπη ηρθε απο μακριαWhere stories live. Discover now