Κεφάλαιο 48

4.8K 250 92
                                    

Ήταν Τρίτη μεσημέρι όταν η Φρίντα με τον Μανούσο,τράβηξαν με το ζόρι σχεδόν,τον Δημήτρη από την εταιρεία.Είχε πέσει με τα μούτρα στην δουλειά για να ξεχνιέται.Για να μην σκέφτεται και να ανυπομονεί συνέχεια.

Η παραδοσιακή πέτρινη ταβερνούλα ήταν σε ένα μικρό χωριό λίγο πιο έξω απ΄τα Χανιά. Στην παρέα τους είχε προστεθεί τώρα και η Φανή,η τελευταία σχέση του Μανούσου,και ο Γιάννης,ο οποίος είχε ήδη τυχαία καλέσει την Φρίντα για μεσημεριανό και εκείνη,αφού είχε ήδη κανονίσει,του πρότεινε από ευγένεια να έρθει μαζί τους.

Από ευγένεια και μόνο καθώς όσο τον κοιτούσε,τόσο σιγουρεύονταν πως δεν ταίριαζαν καθόλου μεταξύ τους.Οι καλοί του τρόποι υπερέβαιναν το φυσιολογικό,το αντρίκιο, και η τσιγκουνιά του δεν παραβλέπονταν!Εκείνη ζητούσε έναν άντρα,αρσενικό,με άλφα κεφαλαίο! Δεν ήταν οι μετριότητες για εκείνη!

Το μαγαζί ήταν,με εξαίρεση δύο παρέες ακόμη,άδειο.Ήταν μεσημέρι εργάσιμης μέρας και οι περισσότεροι βρίσκονταν είτε στα σπίτια είτε στις δουλειές τους.

Οι υπόλοιποι γύρω του σερβιρίζονταν και ως ένα σημείο διασκέδαζαν,μα ο Δημήτρης κατέβαζε το κρασί μονορούφι,χωρίς να ανοίγει κουβέντα με κανέναν.Δεν είχε όρεξη.Και απορούσε γιατί είχε μπεί στην διαδικασία να έρθει!Αφού το΄ξερε πως δεν θα πέρναγε καλά!Αφού το μυαλό του ήταν αλλού...

Η συζήτηση στο τραπέζι κυλούσε ομαλά,κυρίως απ΄την πλευρά της Φρίντας,που γνώριζε τα πάντα και ήθελε να φτιάξει όσο γίνονταν το κέφι του ξαδέρφου της.

Η ξύλινη πόρτα του μαγαζιού ακούστηκε να τρίζει ανοίγοντας,ήχος που οφείλονταν στα πολλά χρόνια λειτουργίας της.

Ένα ζευγάρι φάνηκε να περνά την είσοδο.Η Φρίντα σήκωσε τυχαία το κεφάλι για δει τους νέους πελάτες.

Η ξανθιά γυναίκα που μπήκε πρώτη,της φάνηκε γνωστή.Όμως,ώσπου να προλάβει να την αναγνωρίσει,μπήκε ακολουθώντας την και ο άνδρας,που την συνόδευε.

Και αυτός τουλάχιστον της ήταν πολύ γνωστός!Τότε θυμήθηκε και την κοπέλα!Ήταν εκείνη που έβγαινε με τον Άρη!Εκείνη που τον περίμενε για να φύγουν τις προάλλες στο καφέ!

Πριν προλάβει να τραβήξει τα μάτια της,συνάντησαν τα δικά του.Κι ο Άρης φάνηκε έκπληκτος που τους βρήκε απέναντι του.

Η ξανθιά έσκυψε και κάτι του ψιθύρισε στο αυτί.Εκείνος τράβηξε τα μάτια του απ΄της Φρίντας και κούνησε αρνητικά το κεφάλι.Την έπιασε από την μέση και την οδήγησε στο εσωτερικό του μαγαζιού,λίγα τραπέζια πιο μακριά από εκείνους.

Η αγαπη ηρθε απο μακριαWhere stories live. Discover now