Kεφάλαιο 9

3.4K 264 26
                                    


Η Άντα κάθονταν μπροστά στο τζάκι σιωπηλή όσο ο αδελφός της συζητούσε με τον ξάδελφο τους , τον Ιωσήφ.

Ήταν λάθος της να έρθει σήμερα στο πατρικό της . Δεν ήξερε πως θα ΄ ναι εκεί ο ξάδελφος της απ΄το Ηράκλειο.  Δεν είχε ενημερωθεί για την άφιξη του . Όχι , πως δεν αγαπούσε τον Ιωσήφ , κάθε άλλο . Μαζί είχαν μεγαλώσει , δύο χρόνια μεγαλύτερος της ήταν , στις ίδιες παρέες σύχναζαν . Και οι Κρητικοί το σόι το είχαν πολύ ψηλά .

Όμως , τώρα τελευταία απέφευγε να συναντιέται με συγγενείς . Δεν ήθελα να ενημερώνεται. Φοβόταν για το τι θα μάθει.

<<Ετσά που λες Άρίστο !>> έλεγε τώρα με έμφαση ο ξάδελφος της , που πάντα φώναζε τον αδελφό της Αρίστο, και όχι Άρη , όπως όλοι οι υπόλοιποι , κόβοντας το βαπτιστικό του  <<Αριστοτέλη >>.

<< Τα παραβίασαν τα σύνορα στο μιτάτο μας ! Βρήκα τα βήματα τους ! Αλλά έννοια σου , κι αν τολμήσουν να το ξανακάνουν θα τους τα κόψω εγώ τα ποδάρια ! >> τόνισε με έμφαση χτυπώντας το χέρι του στο γόνατο .

<<Δηλαδή αποκλείεται να ήταν τα πατήματα κάποιου άλλου συχωριανού και όχι των Γιαννακάκηδων ;>> ρώτησε η Άντα φουρκισμένη τώρα με την άδικη κατηγορία.

Ο Ιωσήφ άφησε ένα πικρό γέλιο να του ξεφύγει << Ίντα λές ξαδέρφη ; Δεν τους έμαθες τόσα χρόνια ; Κλέφτες είναι ο άτιμοι ! Που κακό χρόνο να έχουν !>> τους καταράστηκε  τώρα εκείνος. 

Ο Άρης συμπλήρωσε << θα φτάσουν όμως και στα χέρια μας Ιωσήφ , θα φτάσουν ! Και τότε θα δείς !>> 

Η Άντα πετάχτηκε ξαφνικά πάνω << Εγώ θα φύγω , είναι αργά . Θα με περιμένουν στο σπίτι ο Μιχάλης και ο Γιωργής και αύριο δουλεύω πάλι πρωί. >> είπε και κατευθύνθηκε για πάρει την τσάντα της. 

Ο Ιωσήφ και ο Άρης σηκώθηκαν όρθιοι . Οι υπόλοιποι συγγενείς  είχαν πάει επίσκεψη σε κάτι χωριανούς τους και τα ξαδέλφια τα έλεγαν μόνα τους .

Ο Ιωσήφ την πήρε αμέσως αγκαλιά << Σε κουράσαμε ξαδέλφη με τα αντρίκια πράματα , αλλά και αυτά στην ζωή μας είναι . Τι να κάνουμε ; Να απαρνηθούμε το παρελθόν μας ; Τέλος πάντων , εγώ χάρηκα που σε είδα . Και θέλω να γνωρίσω και τον ανιψιό μου ! Άκουσα ότι είναι πολύ λεβέντης ! Σωστός Κρητικός !>> είπε τώρα με χαμόγελο.

<< Είναι Ιωσήφ ! Θα κανονίσουμε να τον γνωρίσεις .>> 

Η Άντα τον αγκάλιασε και έκανε να φύγει 

Η αγαπη ηρθε απο μακριαWhere stories live. Discover now