Κεφάλαιο 41

4.3K 229 28
                                    

Η Άντα προσπάθησε ελαφρά να κουνήσει το σώμα της.Αισθάνονταν πιασμένη,όμως,οι ακτίνες του ήλιου που έμπαιναν στο σπίτι,την είχαν πια ξυπνήσει.

Άνοιξε τα μάτια της και βρέθηκε αντιμέτωπη με του Δημήτρη,που ήταν ήδη ξύπνιος και την παρατηρούσε.

<<Καλημέρα...>>είπε εκείνος απαλά.

Η Άντα τον κοιτούσε σχεδόν μουδιασμένα.<<Καλημέρα.>>ψέλλισε.<<Έχεις ξυπνήσει εδώ και ώρα;>>ρώτησε διστακτικά,σαν να μην έβρισκε τα κατάλληλα λόγια.

Ο άνδρας ξεφύσηξε και σήκωσε τον κορμό του,όσο ήταν δυνατόν,στον καναπέ.Είχε πιαστεί ήταν  η αλήθεια.Είχε σκεφτεί το βράδυ να μετακινηθούν στην κρεβατοκάμαρα,όμως δεν ήθελε.Ήταν το κρεβάτι που μοιράζονταν με τον άνδρα της.Δεν ήθελε να κοιμηθούν εκεί μαζί,σε κάτι που μοιράζονταν κάθε νύχτα με έναν άλλο.

<<Δεν κοιμήθηκα και πολύ...>>απάντησε.Και πράγματι σχεδόν όλο το βράδυ ξάγρυπνος είχε μείνει.Να την κοιτάζει και να σκέφτεται τι θα έφερνε η επόμενη μέρα.

Η Άντα σηκώθηκε κι εκείνη.Δεν ήξερε τι να πει,πως να κινηθεί. Στάθηκαν για λίγο αμήχανοι να κοιτάζονται στα μάτια.

Ο Δημήτρης αποφάσισε να μιλήσει.<<Άντα...>>ξεκίνησε,μα τον διέκοψε ο ήχος του τηλεφώνου.

<<Πρέπει να το σηκώσω.>>είπε εκείνη και με γρήγορες κινήσεις σηκώθηκε και κοίταξε τριγύρω.Σήκωσε το νυχτικό της απ΄το πάτωμα και το φόρεσε ώστε να μην τριγυρίζει γυμνή.Το κινητό της ακόμη χτυπούσε.

Πλησίασε και είδε το όνομα του να αναβοσβήνει στην οθόνη.Έριξε μια ματιά στον Δημήτρη,που την κοιτούσε καθισμένος στον καναπέ.

<<Καλημέρα αγάπη μου!>>ακούστηκε η εύθυμη φωνή του, μόλις είδε πως η κλήση είχε ανοίξει.

<<Καλημέρα...>>είπε η Άντα κάπως πιο μαγκωμένη.

<<Τι κάνεις, πως είσαι;>>θέλησε να μάθει ο Μιχάλης.

<<Μόλις ξύπνησα.>>απάντησε εκείνη παγωμένα.

Το γέλιο του γέμισε την συσκευή.<<Γι΄αυτό είσαι έτσι μουντρούχα;Δεν ήπιες ακόμη καφέ;>>αστειεύτηκε .Που να΄ξερε ο καημένος;

<<Κορίτσι μου,σε πήρα γιατί σε λίγα λεπτά ξεκινάμε για το συνέδριο και θέλει να σου μιλήσει ο Γιώργης!Στον δίνω!Φιλιά απο΄μενα!Θα τα πούμε πιο μετά!>>της είπε τον λόγο της κλήσης του και την χαιρέτησε βιαστικά.

Η αγαπη ηρθε απο μακριαOù les histoires vivent. Découvrez maintenant