Κεφάλαιο 21

3.5K 250 14
                                    


12,5 χρόνια πριν

Το καλοκαίρι είχε πια μπει για τα καλά ! Φαίνονταν πως το φετινό  θα ήταν απ΄τα πιο ζεστά στο νησί τους . Αν και μόλις μέσα Ιουνίου , το θερμόμετρο είχε χτυπήσει κόκκινο , φτάνοντας στους 38 βαθμούς . 

Η Άντα κολυμπούσε αμέριμνη στα γαλάζια νερά της ακτής της. Μόνη . Έτσι ηρεμούσε . Άδειαζε το μυαλό της , χαλάρωνε . Αγαπούσε τις συνωστισμένες παραλίες , εκείνες που γέμιζαν με τουρίστες , τους οποίους έκαναν για ώρες χάζι με την παρέα της , σχολιάζοντας πότε τον Γερμανό  με την κάλτσα και τα πέδιλα και πότε τον Γάλλο που κάθε φορά που η κοπέλα του δεν κοιτούσε , περνούσε από ακτίνες χ όλες τις λουόμενες.

Αγαπούσε όμως και αυτή την μικρή ήσυχη παραλία που η ίδια είχε ανακαλύψει δύο χρόνια πριν , σε έναν από τους απογευματινούς της περιπάτους . Με τα ήρεμα καθαρά νερά ,τα βράχια που την έκρυβαν και το απέραντο δάσος με τα πλατάνια που έπρεπε να διασχίσεις για να φθάσεις εκεί . Κανείς σχεδόν δεν έκανε τον κόπο να περπατήσει 40 λεπτά για να βρεθεί σ΄αυτή την ερημική αμμουδιά . Τι να έκαναν εκεί ; Ούτε beach bar είχε , ούτε καν ένα κοντινό περίπτερο για να αγοράσουν ,βρε αδερφέ, ένα κρύο μπουκάλι νερό!

Εκεί βρισκόταν, λοιπόν, το δικό της ησυχαστήριο.

Η Άντα είχε ήδη προλάβει να κάνει 15 μπάνια . Είχε ξεκινήσει  από τον Μάιο , συνήθως, αφού τελείωνε το διάβασμα, και βέβαια τα Σαββατοκύριακα.

Αμέριμνη τώρα απολάμβανε τον ήλιο του καλοκαιριού κάνοντας ένα μακροβούτι .

Ο Δημήτρης απολάμβανε το θέαμα της , από την ασφάλεια του αυτοκινήτου του. Δεν ήξερε τι τον είχε ωθήσει εκείνο το απόγευμα, πριν από περίπου έναν μήνα, για να την ακολουθήσει. Και από τότε, γνώριζε το πρόγραμμα της και την συντρόφευε πάντα στο απογευματινό της μπάνιο, χωρίς εκείνη να έχει ιδέα. 

Του προκαλούσε μια ηρεμία η εικόνα της . Αν ήθελε να της κάνει κακό , θα το είχε καταφέρει καιρό τώρα. 

Με το ραδιόφωνο και το aircondition του αυτοκινήτου αναμμένο , την κοιτούσε στα παιχνίδια της με το νερό.

Θα είχε περάσει κανένα μισάωρο , όταν κάτι του φάνηκε διαφορετικό. Η Άντα δεν έβγαινε πια στην επιφάνεια του νερού.

Άπειρες φορές την είχε δει να κρατά την αναπνοή της κάτω απ΄το νερό , όμως ποτέ τόση ώρα.

Κοίταξε το ρολόι του αυτοκινήτου του και χρονομέτρησε . 1 ...2....3.. Στα τρία λεπτά πήδηξε σχεδόν έξω απ το αμάξι.

Η αγαπη ηρθε απο μακριαOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz