Kεφάλαιο 10

3.7K 229 17
                                    

14 χρόνια πριν

Ο φετινός χριστουγεννιάτικος χορός του Τρίτου Γ.Ε.Λ  Τοπολίων φαινόταν πως την χρονιά εκείνη είχε μεγάλη επιτυχία. Στο χώρο που είχε στηθεί κοντά στο δημαρχείο αντηχούσαν κρητικά τραγούδια και κεφάτες παιδικές φωνές ενώ το δάπεδο τραντάζονταν από τα βήματα των νεαρών που χόρευαν λεβέντικα πεντοζάλι .

Το ημερολόγιο έδειχνε 23 Δεκέμβρη και όλοι ήταν χαρούμενοι για τα Χριστούγεννα που είχαν φτάσει με γρήγορους ρυθμούς. Τα τραπέζια όλα ήταν γεμάτα και γονείς και παιδιά χαίρονταν , τραγουδούσαν και έπιναν με την ψυχή τους.

Ήταν από τις λίγες φορές που το χωριό τους ξεχνούσε τα βάρη που κουβαλούσε και αφήνονταν στο γλεντοκόπι.

Στα δύο άκρα της αίθουσας βρίσκονταν τα δύο μεγάλα τραπέζια των πλούσιων οικογενειών του χωριού : των Παυλόπουλων και των Γιαννακάκηδων .Μόνο οι ενήλικες , ωστόσο, ήταν καθισμένοι εκεί αφού η νεολαία βρίσκονταν καθισμένη στα κεντρικά τραπέζια με τις παρέες τους.

H Άντα γελούσε μαζί με την Φρίντα και κάποια ακόμα παιδιά από την τάξη της ενώ ο Πάρης , ο συμμαθητής της που κάθονταν στο διπλανό τραπέζι δεν σταματούσε να την χαζεύει.Και η Άντα , όμως , εκείνη την βραδιά φαινόταν να του δίνει σημασία . Αυτό τουλάχιστον υποδείκνυε η ματιά της , που συχνά πυκνά γύριζε προς το μέρος του .

Ήταν πανέμορφη , όμως εκείνο το βράδυ ! Με το κόκκινο φόρεμα της που άφηνε ακάλυπτους τους ώμους ήταν πραγματικά μια οπτασία ! Και κανείς που δεν την γνώριζε δεν μπορούσε να φανταστεί πως πρόκειται για ένα 16χρονο κορίτσι , μόλις  στην πρώτη λυκείου. Η αλήθεια ήταν πως το σώμα της από μικρή έμοιαζε  γεμάτο , όμως μετά το καλοκαίρι της τρίτης γυμνασίου μεταμορφώθηκε . Η εμφάνιση της άφησε πίσω κάθε τι παιδικό και εξελίχθηκε σε μια καθαρά γυναικεία σιλουέτα . Τα λίγα παχάκια που έδειχνε το κορίτσι να έχει μεταμορφώθηκαν σε καμπύλες και το έως τότε γλυκό πρόσωπο της , ήταν πια πεντάμορφο . Τα λακκάκια στα μάγουλα της , τα μεγάλα εκφραστικά μάτια , η κομψή μύτη και τα έντονα τοξοειδή φρύδια πλαισίωναν πια ένα όμορφο πρόσωπο , στο οποίο αντιδρούσαν πια όλα τα πλάσματα του αντίθετου φύλου.

Εκείνη , όμως σοβαρή , όπως πάντα αντιμετώπιζε το φλερτ των συμμαθητών της . Ήταν ευγενική , κοινωνική , μα και απρόσιτη και σε κανέναν δε είχε εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μέχρι εκείνο το βράδυ.

Ξάφνου , ο Άρης ,παλικαράκι κι αυτός ,σηκώθηκε να χορέψει μόλις ακούστηκαν τα <<Λαδάδικα>> του Μητροπάνου. Η Άντα μόλις άκουσε το τραγούδι  χαμογέλασε . Ήξερε ότι ήταν το αγαπημένο του αδελφού της και κοίταξε προς την άδεια του θέση.Σηκώθηκε και πηγαίνοντας μπροστά στα πόδια του στην πίστα ,κάθισε και άρχισε ρυθμικά να χειροκροτεί για τον αδελφό της , κάνοντας τον να της ρίξει μια τρυφερή ματιά , ενώ από το τραπέζι των Παυλόπουλων τα χειροκροτήματα και τα ποτά πήγαιναν και έρχονταν .

Η αγαπη ηρθε απο μακριαWhere stories live. Discover now