Hoofdstuk 2

5K 238 8
                                    

Meer dan de helft van de zwetende lichamen waren al vertrokken. Enkele lagen dronken op de bank, op de grond en er lag een jongen op de tafel te slapen. De stank in de kamer was waarschijnlijk vreselijk, helaas was ik aan de geur gewend geraakt. 

Nu meer mensen weg waren zag je pas echt wat voor een rotzooi zo'n feest eigenlijk geeft. Op de grond lagen kapot getrapte bekers en de vloer glom van de drank op de grond. Als je liep over de vloer bleef je nog net niet plakken. 

De muziek was wat zachter gezet nadat de buren dreigden te politie te bellen. De lampen waren minder sfeervol nu er minder mensen in het licht stonden te dansen. De enkelen die nog aan het dansen waren, waren degene die straalbezopen waren en meer probeerden niet over hun voeten te vallen dan dat ze aan het dansen waren. 

David was al verdwenen samen met het meisje dat hij aan het begin van de avond aan de haak had geslagen en Addison had de jongen met het blauwe shirt vervangen door Samuel, waar ze nu mee aan het zoenen was op de vensterbank.

Ik leunde tegen de pooltafel terwijl ik naar de rotzooi keek. Chris kwam naast me zitten. "Het is een teringzooi." Ik knikte. "Ik ben blij dat ik hier niet woon" Hij lachte. "Ook niet voor een nachtje?" Ik keek hem met een opgetrokken wenkbrauw aan. 

"Hailey" Chris sprak mijn naam langzaam en verleidelijk uit. "Ik help niet met opruimen" Chris boog naar me toe en drukte zijn lippen op mijn lippen. "Dat hoeft niet" Fluisterde hij. Hij kwam voor me staan en sloeg zijn handen om mijn middel. 

"Je bent zo mooi" Fluisterde hij in mijn nek. Ik sloeg mijn armen om zijn nek en drukte mijn lippen op die van hem. 

~*~

De volgende morgen werd ik wakker met een zwaar hoofd. Ik ging rechtop zitten en keek de kamer rond. Dit was niet mijn slaapkamer, dit was geen bekende slaapkamer. Naast me lag Chris te slapen. De herinneringen van afgelopen avond en nacht kwamen terug. Ik was 's avonds bij Chris blijven slapen. 

Voorzichtig stond ik op en trok ik mijn kleren van de vorige avond aan en sloop ik zijn rommelige huis uit. Onderweg naar buiten kwam ik door de rommelige woonkamer. Een bedorven geur hing in de woonkamer en de vloer plakte nog steeds. Buiten lagen ook nog bekers van het feest. Voorzichtig trok ik de deur achter me dicht en ging ik met een taxi naar mijn huis. 

Zo zacht als ik kon sloop ik de trappen op en glipte ik mijn kamer in. Ik gooide de vieze kleren van gisteren in de was en pakte uit mijn inloopkast een nieuw setje kleren. Ik sprong onder de douche en liet de koude stralen langzaam warm worden terwijl ik me schoonmaakte. 

In een comfortabele outfit liep ik naar beneden voor een ontbijtje. Mijn ouders waren net beneden en zaten al in de keuken te ontbijten. "Ik dacht dat ik je niet thuis had horen komen" Zei mijn moeder. "Toch ben ik thuis gekomen" Mijn moeder knikte en schoof de mand met verse broodjes naar me toe. 

"Wat zijn de plannen voor vandaag?" Vroeg mijn vader vanachter de krant. "Beetje huiswerk maken en misschien ga ik straks nog naar David toe" "Was het een leuk feest?"  Vroeg mijn moeder. Ik knikte. "Ja het was zo gaaf, er waren veel mensen" 

"Ik zal maar niet vragen hoe laat je thuis was" Zei mijn vader die de krant weglegde. Ik schudde mijn hoofd. "Doe maar niet" Mijn moeder lachte. 

Ik at mijn ontbijt op terwijl ik met mijn moeder aan het praten was over het kampioenschap van de jongens. "Ik ga mijn huiswerk doen zodat ik straks nog weg kan" "Laat wel even weten als je weggaat" "Zal ik doen"

Ik liep naar boven en ging achter mijn bureau zitten. Ik zag op mijn telefoon meldingen van David, Chris en in de vriendengroep waren ook nog berichten gestuurd. Ik ging eerst naar het gesprek met David. 

Leef je nog?

Kom je vanmiddag nog langs of zal ik naar jou toe komen?

Wil je alsjeblieft reageren? Ik verveel me namelijk :(

Ik glimlachte. Ik leef nog! Was beneden aan het ontbijten, ben nu even huiswerk maken, maakt mij niet uit waar we afspreken x

Vervolgens ging ik naar het gesprek met Chris. 

Mij achter laten met de rotzooi...

Ik lachte Ik zei toch dat ik niet ging helpen opruimen ;)

In het groepsgesprek ging het vooral over het feest van gisteren, over de katers die waren opgelopen, Chris die een foto van de bende stuurde en iedereen die uitkeek naar het eindfeest over drie weken, ook bij Chris thuis. Chris had ouders die vaak weg waren en hem gewoon feesten liet houden. Over drie weken begon de zomervakantie en dat moest natuurlijk met een knal worden gevierd. 

Ik legde mijn telefoon weer weg en ging verder met mijn huiswerk voordat David kwam en ik me helemaal niet meer kon concentreren. 

The Next GenerationWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu