Hoofdstuk 33

2.9K 138 10
                                    

"Hailey, wat wilde je zeggen?" Kelsie keek me van haar studieboek aan. 

"Ik ga mijn leven anders aanpakken... Het is nu zes maanden geleden dat Chris is overleden. Ik weet nu zeker, hij komt niet terug uit de dood en de kans dat ik een tijdmachine kan bouwen is ook te klein om daar op door te blijven hameren. Over drie maanden zijn de examens en daarna zijn we van de middelbare af. Ik ga naar de modeacademie" 

Ze trok haar wenkbrauwen op. "Is dat het enige? Ik dacht dat je nu weer met een masterplan kwam, je hebt eigenlijk alleen een studierichting gekozen, een week voor de deadline" Ik rolde mijn ogen. 

"Mijn masterplan is niet alleen de modeacademie. IK heb nog maar een paar weken die ik buiten de boeken besteden en ik wil weer gaan feesten. Beter dan dat ik ooit heb gedaan, en ik was al goed. Ik ga alle leuke feesten in de buurt opzoeken of we bouwen er zelf één in de club." 

Ze zuchtte. "Ik weet nou net niet of dat de juiste manier is om verder te gaan met je leven" "Niet met mijn leven Kelsie. Let nou eens op. Ik zal het wat duidelijker uitleggen voor je" 

"Ik ga tot twee weken voor de examens lekker ieder weekend op stap, en leren door de week. Dan de laatste twee weken ga ik ook in de weekenden leren en dan ga ik eindelijk van deze school af, ik kan het niet aan om het zielige meisje te zijn. Ik wil alleen het middelpunt zijn omdat jongens me willen en ..."

"En wat?" "Ik besef me net dat de jongens op de modeacademie homo zijn. Ik krijg wellicht alleen een nieuwe beste vriend uit die school, is het dan nog wel de juiste keuze?" "Ga je nou een opleiding kiezen op aanbod van jongens en niet op aanbod van wat jou ligt" Ik haalde mijn schouders op. 

"Mijn originele plan was rechten maar dat is zoals mijn ouders, alsof ik het voor hen doe, en dat wil ik niet. Maar aan de andere kant modeacademie... de kans dat ik daarmee groot geld ga verdienen is ook klein" "En nu gaat het over geld! Hailey kies wat je leuk vind en niet op aanbod van jongens of wat het meeste geld verdiend!" 

Ik rolde met mijn ogen. "Aan jou heb ik niks. Je bent net David, die denkt ook zo... zo eenzijdig" Ik begon met rondjes lopen door mijn kamer. 

"Wat wil je later het liefste worden?" Ik haalde mijn schouders op. "Of ik doe eerst modeacademie en terwijl ik hard werk aan een eigen merk wordt ik advocaat, zo kan ik mezelf ook meteen vertegenwoordigen in een rechtszaak mocht die er ooit komen. Dan zijn er minder kosten voor mezelf, dus nog meer geld" 

Kelsie lachte. "Je bent gestoord" Ik viel naast haar op mijn bed. "Wat is jouw plan dan?" "Hard werken voor een baan als schrijver" Ik trok mijn wenkbrauwen op. "Schrijver"  Ze knikte. "Ik schrijf zo nu en dan verhalen over van alles" Ik lachte. "Laat me wat lezen" Ze schudde haar hoofd. "Dat gaat niet gebeuren! Je lachte me vijf seconden geleden nog uit!" 

"Kels, die was niet uitlachen dat was lachen van verbazing" "Niemand doet dat" "Ik doe dat, ik ben Hailey" Ze rolde met haar ogen. "De modeadvocaat" Ik lachte. "Dat is geniaal. Hailey Smith de modeadvocaat" Kelsie rolde met haar ogen. "Je bent te serieus en niet serieus tegelijkertijd" Ik glimlachte. "Daarom hou je van me" "Ego" "Ik mag dat, ik ben namelijk alleen" 

Ze schudde haar hoofd. "Ga je ook naar prom alleen?" Ik schudde mijn hoofd. "Ik wil denk ik een goed lekker model inhuren zodat iedereen weer jaloers wordt op me en ik weer de oude Hailey wordt" Kelsie schudde haar hoofd. "Je moet met iemand gaan die je kent" 

"Ik leer hem wel kennen voor een avond. Het ding is namelijk dat ik Chris eigenlijk mee zou nemen, maar die heeft geen tijd, dus ik ga maar met iemand waar ik sowieso geen gevoelens voor krijg. Een soort trofee. Je showt hem af, maar je gaat er niet mee slapen en trouwen, zo moet je mijn model zien" 

Kelsie stond op. "Hailey, je kan geen trofeemodel meenemen naar prom" Ik rolde met mijn ogen. "Jij hebt David al, moet ik dan Chuck meenemen? Dat is raar, leraar en leerling samen naar prom, ook al zijn we vrienden en hadden we ooit iets voor hij mijn leraar was" Kelsie schudde haar hoofd.

"Te gecompliceerd, vraag gewoon een lekkere jongen mee uit de andere klassen. Iemand uit het team van de jongens"  "Een oude vriend van Chris? Ik weet dat ik ons een bitch ben, maar ik ben niet harteloos" Ze haalde haar schouders op. 

"Hailey, je moet serieus gaan nadenken over je leven want dit gaat zo niet langer. Je kan niet modeadvocaat worden en met een trofeemodel naar prom gaan. Wees een keer eerlijk met jezelf en zoek uit wat je nu werkelijk wil" 

Ik rolde met mijn ogen. Het enige wat ik zou willen is onbereikbaar. Chris als mijn trofee. Maar dat was niet mogelijk want zoals ik al zei ik kan geen tijdmachine maken, ik wil een modeadvocaat worden, geen wetenschapper. En een zombievriendje klinkt ook niet ideaal. Misschien moest ik prom wel gewoon laten gaan en zelf een feestje bouwen... of toch trofeemodel... Lastig  

The Next GenerationWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu