Del 3 - Elinas familj

171 7 0
                                    

Elina står och håller i tidningen. Hon kollar på första sidan. Det står med tydliga stora bokstäver på framsidan: FLICKA MÖRDAD! Det står också en massa underrubriker.

Elina fortsätter att läsa: "En liten flicka hittas mördad. Hon låg på marken inne i en gränd. Polisen har kommit fram till att hon inte har blivit mördad på plats. Personen har släpat bort offret till platsen där polisen hittade henne".

Mer orkar inte Elina läsa. Det låter så otäckt. Hon lägger i från sig tidningen på bordet och går upp på sitt rum. Nu försöker hon tänka på något annat.

Elina sitter vid sitt skrivbord. Hon orkar inte göra någon läxa. Hon känner sig trött efter första dagen i skolan efter lovet. Hon lägger sig på sin säng och somnar.

• • •

Hon vaknar av att hennes mamma knackar på dörren.

"Hallå, Elina! Är du vaken?" Ropar hennes mamma utanför dörren. Efter att inte Elina svarat knackar Stina på dörren igen.

"Du, gumman. Sover du?" Stina går in i rummet och ser att hon sover djupt. "Jaså, du sover. Jag som gjort middag och allt. Och så sover du."

Elina vänder på sig, men så vaknar hon.

"AAHH!" Skriker Elina. "Gud mamma, vad du skräms. Hur länge har du suttit där?"

Elina tittar på sin mamma med skräckslagen min.

"Jag kom precis, skulle bara säga åt dig att det är mat. Kom ner snart så äter vi." Säger Stina och ställer sig upp från sängkanten.

"Jadå, jag kommer snart." Säger Elina.

Elina och Stina sitter framför bordet och ska äta. Det doftar underbart. Hon har lagat Spagetti och köttfärssås. Elina sitter vid bordet och tar upp mat på tallriken. Stina häller upp ett glas vin till sig själv.

Var är Elinas pappa? Har inte Elina någon pappa? Jo, eller hade

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Var är Elinas pappa? Har inte Elina någon pappa? Jo, eller hade. Han dog i cancer, men Elina och Stina pratar aldrig om det längre. Elina minns honom inte ens. Hon var bara 4 år när han dog i lungcancer.

Elina har sin bror. En storebror på 18 år. Fast just nu är han inte hemma. Han är ute ganska ofta. Han har ju skaffat körkort för ett tag sedan, eller så sitter han på sitt rum vid sin dator. Ibland kan det vara svårt att förstå honom. Fast Elina brukar oftast alltid det.

"Mamma, när kommer Johan hem?" Frågar Elina medan hon tar en klunk av sin mjölk.

"Du, jag har ingen aning. Din bror är väl ute med sina kompisar." Säger Stina och tittar på Elina.

"Det säger du varje gång jag frågar. Ska du inte ringa och säga att det är mat?" Säger Elina och tittar ner i sitt tomma tallrik.

"Nej, han får minsann komma hem när han är hungrig. Jag ska inte behöva ringa honom hit och dit."

Stina reser sig upp och tar sin tallrik och bär bort den till resten av disken. Det är redan en jättehög. Deras diskmaskin har gått i sönder.

"Hallå. Då får jag väl det då." Säger Elina och tar fram sin mobil ur fickan.

"Det behöver du inte göra—." Säger Stina, men blir avbruten.

"Tyst mamma. Jag ringer ju nu."

Elina tittar argt på sin mamma medan hon går till sitt rum.

"Ja, hej." Hörs en röst.

"Hej, Johan. Det är jag. Ville bara ringa och säga att det är mat." Elina väntar spänt på ett svar.

"Jaha, okej. Jag kommer om en stund." Säger Johan.

"Okej, vad bra."

De lägger de på luren. "Vad bra, då kommer han nog snart." Tänkte Elina och log stort.

Det här med att pappa dog tog väldigt hårt på Johan. Han har haft det tufft och har gjort en del dumma grejer. Oftast håller han allt inom sig. Han är en tyst kille hemma och vill inte prata om det. Elina vill nå fram till honom, men det är inte så lätt.

•••

Slut på del 3. Vad tycker om den här delen? Ni får rösta om ni gillar det och kommentera vad ni tycker om den. Kom gärna med förslag vad som ska hända senare i berättelsen :D

•••

Publicerad:  31 jan 2018
Redigerad: 23 sep 2018
Redigerad: 30 dec 2020
Redigerad: 26 okt 2021

Den som inget hade ✔Where stories live. Discover now