Del 27 - Korkat val, för nu är allt förstört

35 0 0
                                    

Medan Johan och Jeppe väntar utanför är Eric inne på Systemet och handlar.

"Skulle vi frågat om de andra ville följa med?" Frågar Jeppe och pekar med tummen åt det hållet de kommer ifrån.

"Nja, skit i det." Svarar Johan, som rastlöst kollar Twitter.

Fåglar i skyn som sjunger på sin refräng, kvällen är ung och hela världen är deras. I den stunden finns det ingenting som kan stoppa dem. Svåra tider, men det ska gå över. Det blir bättre. Fester som hjälper för stunden, men som nästa morgon får en biverkning från helvetet.

De står och småpratar och med ett leende kommer Eric ut en stund senare ut med allt de vill ha.

"Herregud, nu blir det fest." Säger Jeppe och tar ena kassen ur Erics hand.

De tar sig till festen strax utanför centrum. Det är i en mellanstor vila med massor av växter och blommor i trädgården. När de kommer dit sitter redan någon utanför en av buskarna och spyr.

"Här är någon som haft roligt." Skrattar Jeppe och får en arg blick av både Eric och Johan.

"Vadå?" Säger Jeppe tillbaka och de kliver in genom dörren.

Där inne är festen redan igång. De öppnar varsin öl och sätter sig med något gäng som spelar kort.

 De öppnar varsin öl och sätter sig med något gäng som spelar kort

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

"Vad händer här då?" Frågar Eric och sätter sig ned.

"Men tja, Eric. Är du här? Fan vad roligt." Säger en kille som känner igen honom.

"Hej, men herregud, det var ett tag sedan." Säger Eric och sätter sig ner med dem.

Jeppe och Johan slår sig också ner bredvid dem för att få vara med och spela kort. De dricker lite mer och det bjuds på allt möjligt. Eric ser sedan på Johan. Han känner för att gå därifrån och skyla på att festen är tråkig, men låter bli. De har en intressant kväll. Det blir väldigt trevligt.

"Kan vi inte sätta oss i soffan nu?" Frågar Eric som tycker det börjar bli obekvämt på golvet. Han tittar på Johan och försöker möta hans blick bland allt folk runt omkring dem.

"Ja, det kan vi göra, jag har blivit less på kortspel nu." Säger Jeppe och reser sig upp. Han sätter sig ner mellan två tjejer i soffan. "Tja, tjejer. Vad gör ni då?"

Eric skakar bara på huvudet åt Jeppe och reser sig upp. Den frågan var menad för Johan. Han öppnar en ny öl och sätter sig sedan i soffan. Han tittar ner på golvet där Johan fortsätter att spela med de andra. Ibland tittar Johan upp från sina kort och ser på Eric. Han ser att Eric tittar tillbaka och han tittar snabbt ner i korten igen.

Efter en stund släpper Johan korten för att sätta sig i soffan. Det är trångt och får lite panik var han ska sitta. Eric får tjejen bredvid honom att flytta på sig.

Den som inget hade ✔Där berättelser lever. Upptäck nu