Del 14 - Hon får veta allt

50 0 0
                                    

Johan är hemma hos några kompisar och de sitter i någons lägenhet. Alla skrattar och de verkar väldigt glada. De dricker och röker. När han är hemma igen är han så tyst som möjligt för att inte väcka mamma och Elina. Han går upp för trappan och ska precis öppna dörren tills hans rum när hans mamma kommer ut därifrån.

"Vad fan, vad gör du på mitt rum?"

"Johan, vad är detta?" Säger Stina och håller i hans rakblad.

"Har väl inte du med att göra, flytta på dig och ge mig det."

"Vad har du gjort?" Frågar Stina väldigt argt men samtidigt är hon mer ledsen och orolig.

De står och grälar ett tag. Till slut får Johan nog och när han ska gå in på sitt rum kommer Elina ut ur sitt rum. Hon öppnar sin dörr på glänt och tittar ut.

"Vad är det som händer?" Frågar hon.

"Ingenting, gumman. Du kan gå och lägga dig igen." Säger Stina.

"Johan, vad händer?" Envisas Elina.

Johan stänger om sig och låser sin dörr.

"Var lugn, Elina. Det ordnar sig. Gå och lägg dig nu."

Det är då Elina ser att deras mamma håller i rakbladet Johan hade. Då förstår hon vad det handlar om.

• • •

Det blir morgon och allt verkar vara som vanligt. Det är en tidig morgon för Elina, fast det är helg. Hon är nere i köket för att äta frukost. De andra sover fortfarande. Hon står och funderar på vad hon ska äta. En smoothie bowl låter jättegott. Hon tar fram yoghurt och en massa frukt som vore gott att ha i. Hon lägger jordgubbar och lite annat ovanpå och sätter sig sedan vid köksbordet för att äta, men det tar inte lång tid förrän Jonna ringer henne.

 Hon lägger jordgubbar och lite annat ovanpå och sätter sig sedan vid köksbordet för att äta, men det tar inte lång tid förrän Jonna ringer henne

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Hej."

"Hej, ska vi ut på stan idag?"

"Ja, varför inte? Det kan bli kul."

"Okej, ska vi säga klockan 12?" Frågar Jonna entusiastiskt.

"Ja, det blir bra. Jag vill hinna duscha och så."

"Ja, självklart. Då säger vi så, hej då." Säger Jonna och lägger på.

"Hej då." Säger Elina också och lägger mobilen på bordet.

Elina kan inte förstå att denna helgen kommer bli perfekt. Hon ska ut med sin bästa kompis och inget kan förstöra det nu. Hon äter upp sin frukost och ska gå upp till sitt rum.

Just precis då hon ska gå in på sitt rum kommer Johan ut ur hans rum som ligger bredvid hennes. Hon går snabbt in i rummet och låtsas som hon inte ser honom. Hon tar fram sina kläder hon ska ha under dagen. Samtidigt är Johan nere i vardagsrummet och har precis fixat något att äta.

Hon går bort till badrummet och öppnar garderoben där det finns handdukar. Hon tar fram sin mobil och letar fram en bra spellista på Spotify. Hon sätter igång listan och lägger den på handfatet.

Hon hoppar in i duschen. Hon kliver sedan ut när hon är färdig och tar på sig sina rena kläder. Hon tänker vara lite extra fin, hon tar på sig örhängen och ett halsband med en liten fjäril som berlock.

Elina går ner och tar på sig sin jacka, men då kommer hon på att klockan har inte hunnit bli 12 än. Hon tar av sig jackan och går mot vardagsrummet.

"Hej. Jaha, här sitter du."

"Hej, ja. Kan du inte gå nu? Har du inget annat för dig än att stå här och störa?" Säger han och låter allt annat än glad.

Elina blir förvånad. Inte brukar Johan vara kaxig, han som alltid är snäll och skulle aldrig säga åt henne att dra. Om han ville det så skulle han inte säga åt henne på det sättet.

"Jaha, ta det lugnt. Jag ska ut och träffa Jonna snart ändå."

"Kan du inte gå upp på rummet, eller något?"

"Jaha, okej då. Jag går ut."

Elina vänder på klacken och går till hallen. Hon ser på klockan att den är 10:34. Hon ringer Jonna och ber henne att de ska träffas lite tidigare. Hon går ut ur huset för att möta upp henne.

Hon önskar mest i hela världen att hon kunde prata med någon, men hon kan ju inte prata med Jonna om det. Vad skulle hon säga? Det känns inte heller rättvist mot Johan att berätta.

Elina går längs gatan och möter upp Jonna vad korsningen. De går en promenad en stund för att sedan sätta sig vid busshållplatsen där de väntar på en buss till stan.

•••

Här hade vi alltså del 14. Ni som gillar min berättelse får gärna rösta och kommentera.

•••

Publicerad: feb 28 2018
Redigerad: 10 okt 2018
Redigerad igen: 30 dec 2020

Den som inget hade ✔Where stories live. Discover now