Del 19 - Nya band skapas

43 0 0
                                    

På morgonen vaknar Eric först och känner hur huvudvärken tar över. Han går ut och dricker ett glas vatten och hämtar även till Johan. När han kommer tillbaka kan han se att Johan vänt sig om och då har armbanden på hans vänstra arm åkt upp.

Han ser ärren och även dem lite längre upp på armen. Johan måste tagit av sig tröjan under natten. Eric ställer ifrån sig vattnet till Johan på sitt skrivbord. Han sätter sig i sin säng med datorn en stund tills Johan vaknar.

"God morgon." Säger Eric.

"God morgon." Svarar Johan och gäspar.

"Din mobil har låtit så in i helvete under morgonen. Någon orolig?"

"Fan." Säger han bara och ser att både Elina och mamma har ringt.

Eric reser sig från sin säng och kommer och sätter sig bredvid Johan. Han ser på honom och sedan på ärren. Johan märker att han tittar och kommer på att han tog av sig sin tröja i natt och nu syns dem. Eric säger inget utan tittar bara förstående på honom.

"Vill du veta en hemlighet?" Säger Eric lågt och tar ett djupt andetag.

"Vadå?" Säger Johan och tar på sig sin tröja.

"Jag mår skit ibland. Vill du veta varför? Jag känner att jag aldrig får vara mig själv." Säger Eric för att få Johan att förstå att han inte är ensam.

"Vad menar du?" Frågar Johan och lutar sig bak i soffan.

"Jag vet att vi inte känner varandra. Jag menar... Vi träffades igår."

"Kom till saken." Säger Johan och vill veta vad han försöker säga.

"Jag hade jättekul med dig igår och det kändes bra. Jag gillar dig."

Johan förstår inte riktigt vad han menar. Han fortsätter lyssna på vad han säger.

"Jag tror jag gillar dig." Säger Eric som sitter längre fram på soffan.

Johan vet inte vad han ska svara på det. Han gillar honom tillbaka, men kanske inte på det sättet som han tror att Eric gör. För han pratar kryptiskt, men Johan antar att vet vad han pratar om.

"Ja, vi borde träffas igen." Säger Johan och ler.

Eric ler tillbaka och kommer närmare honom i soffan där de sitter. Han lutar sig bak i soffan. De ser på varandra några korta sekunder innan Eric är på väg att lägga armen bakom Johan, men fegar ur och ställer sig upp.

"Vad händer nu då?" Säger han och dricker upp vattnet från sitt glas.

"Jag tar en buss hem nu. Tack för att jag fick stanna här." Säger Johan och lämnar över glaset.

"Det är lugnt. Jag borde få ditt nummer, så kan vi hänga en annan gång. Då har jag mer av det vi rökte igår." Säger Eric och ler stort.

"Ja, visst." Säger Johan och räcker över sin mobil så att Eric kan skriva in sitt nummer.

Sedan ger Eric sin mobil till Johan så han kan lägga in sitt nummer. Han följer med Johan ut och visar var närmaste busshållplatsen är. Sedan går Eric hem igen. Han vänder sig om och vinkar åt Johan som vinkar tillbaka. Eric ler för sig själv när han går tillbaka.

Han går in på sitt rum igen och sätter sig på sängen. Har tar fram sin laptop och letar upp Johan på Facebook. Han skickar en vänförfrågan och hoppas på att den bekräftas. Vägen har varit krokig och han har stött på många problem, men Eric hoppas ändå att allt blir bra i slutändan.

•••

Jag har skrivit denna berättelse i ett dokument på datorn, men har nu hunnit ifatt. Det är så här långt jag kommit än så länge. Just nu har jag ingen inspiration, så det kan ta ett tag innan nästa del kommer upp, men håll utkik.

•••

Publicerad: 16 mars 2018
Redigerad: 11 okt 2018
Redigerad igen: 31 dec 2020

Den som inget hade ✔Where stories live. Discover now