Del 18 - Festen där de möts

39 0 0
                                    

Johan kommer in på festen med Jeppe och det är redan många människor här. De två tog några öl innan de kom hit. Jeppe får genast syn på någon och går snabbt in bland allt folk medan Johan står kvar.

Han känner några här och han går till köket först. Han ställer sig vid dem. Där står dem och pratar en lång stund. Mitt bland allt folk ser Johan en kille och undrar vem han är. Han står bara några steg ifrån honom. Han vänder på sig och ser mot Johan. Deras blickar möts och det känns som det går en evighet.

Killen har på sig en hoodie, jacka utanpå och mörka jeans. Han har mörkbrunt lite smålockigt hår som sticker fram bakom luvan. Han ser ut att vara några år äldre än Johan. Runt 22 kanske, eller 23. Han kommer fram till Johan. Han tittar fram bakom luvan och tar försiktigt fram något ur fickan. Weed.

"Röka med mig?" Frågar han och tittar på Johan.

"Okej." Säger Johan glatt och följer med honom ut mot balkongen.

"Jag heter Eric, förresten."

"Johan." Svarar han och hälsar på Eric medan de går ut på balkongen.

De står ingen annan här och Eric tänder den. Det är första gången de träffas och det är inte sista gången. Eric kommer nära Johan och ger honom den. Johan tar ett bloss.

"Det är visst inte första gången du röker." Säger Eric med ett skratt.

"Nej, det är det inte." Svarar han och ger tillbaka ciggen.

Det är bra kemi mellan dem och det startar en livslång vänskap. De står en stund tysta och ser ut i natten. De kan höra musiken utifrån och det är konstigt att inga grannar klagat än.

Det är kallt, men vinden är frisk och det är skönt att komma ut hit. Där inne är det riktigt varmt. Johan har inget emot att stå och frysa en stund. De går sedan in och de har bara ögon för varandra den natten.

De känner inte ens varandra, men Johan hänger på, inget fel med att lära känna nya människor. De festar ihop och tiden går så snabbt att Johan glömmer bort tiden. Allt är bra och för en kväll känner han sig lycklig.

"Vi dansar." Säger Eric och reser sig från soffan och drar med sig Johan till de andra på dansgolvet.

"Jaha, okej." Säger Johan och hinner inte göra något.

De dansar bredvid några tjejer, men Eric håller sig nära honom. Det känns lite märkligt, men just då bryr sig Johan inte. Det här är vad Johan fortfarande lever för. Det enda som håller honom levande. Något som dämpar allt det som är tungt och gör ont.

"Yeah, den här låten älskar jag." Skriker Eric medan någon låt av Martin Garrix hörs.

De dansar, skrattar mest under hela kvällen och det känns bra. Till slut sätter de sig i soffan en stund med några andra. Det är trångt, men Johan och Eric lyckas sätta sig ner i soffan bredvid varandra.

Johan ser sig om och han ser inte Jeppe och inte Jessan heller. När han tänker efter, ser han inte många han träffat innan. De dricker många öl och andra drinkar den kvällen. De två reser sig upp och de går ut på balkongen för att röka igen.

"Fan, hur kommer jag hem nu?" Säger Johan och hänger över balkongräcket.

"Jag vet inte." Skrattar Eric.

"Helvete."

"Jag bor inte så långt här ifrån. Du kan slagga hos mig."

"Så jävla schysst." Säger Johan och tar en klunk från ölen.

"Menar du nu?"

"Ja, typ." Säger Johan och tittar upp.

"Okej, vi går." Säger Eric och släcker ciggen.

Johan följer efter Eric och de går ut ur lägenheten och går längs en lång gata innan de svänger ner åt vänster. Johan har bara på sig en tunn tröja eftersom hade åkte bil till festen. Han tänkte inte på att ta med sig en jacka. Han försöker att inte visa att han fryser.

"Hade det inte varit väldigt klyschigt om jag gav dig min jacka nu? Du ser ut att frysa." Säger Eric och ler stort.

"Det är ingen fara." Säger Johan och vinglar till.

"Jag bor inte långt här ifrån, så vi är snart framme."

Johan tar fram sin mobil och ser att hans mamma har försökt att nå honom 18 gånger under kvällens gång. Han försöker skicka ett sms att han är stannar hos en kompis i natt.

"Här bor jag." Säger Eric och öppnar en grind och de går in på hans tomt.

Han låser upp dörren och de går försiktigt in. Han tänder lampan i hallen och visar Johan vägen till hans rum. När de kommer in på Erics rum pekar han på soffan.

"Där kan du sova. Jag hämtar en kudde och filt." Säger han och går ut ur rummet.

Johan är jättetrött och somnar direkt på soffan. När Eric kommer tillbaka lägger han försiktigt kudden under hans huvud och lägger filten över honom. Han går och lägger sig och somnar direkt han också.

•••

Publicerad: 11 mars 2018
Redigerad: 11 okt 2018
Redigerad: 31 dec 2020
Redigerad: 24 juni 2021

Den som inget hade ✔Where stories live. Discover now