Del 24 - Mannen i vattnet

37 0 0
                                    

Några dagar går och Elina är glad att Johan har varit hemma ganska mycket. Elina märker dock att det är något han funderar på. Han är tyst och ser hela tiden ut att tänka på något. Han har förändrats lite grann. Sådant märker hon direkt.

Hon vet att han har börjat självskada igen, men vågar hon verkligen prata med honom om det? Hon vet inte hur hon ska prata med honom utan att han blir arg. Johan kommer bara bli arg och skrika åt henne att hon inte har med det att göra.

Elina förbereder sig för att gå till skolan. Hon sätter upp sitt hår i en hästsvans, tar på sig sin jeansjacka och vita converse. Sedan lämnar hon huset för att gå.

Hon möter upp Jonna utanför skolan och går gemensamt mot sina skåp

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Hon möter upp Jonna utanför skolan och går gemensamt mot sina skåp. Jonna börjar pladdra på om någon läxa Elina glömt bort.

"Vänta hade vi läxa i kemi?" Frågar Elina och blir chockad.

"Hur kan du glömt bort det?"

"Jag vet inte." Säger Elina och skakar på huvudet.

" Säger Elina och skakar på huvudet

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

De hämtar sina saker ur skåpen. Medan Jonna fortsätter snacka på tittar Elina ut över allt folk i korridoren. Hon kan verkligen inte koncentrera sig på vad sin vänner säger just nu.

"Här. Kolla." Säger Jonna och räcker över sin mobil till Elina.

"Va. Vad ska jag kolla på?"

"Hallå, lyssnar du inte på vad jag säger?"

Elina tar emot mobilen som visar en screenshot av en rolig tweet.

Elina tar emot mobilen som visar en screenshot av en rolig tweet

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Jonna skrattar och Elina ler. "Det där var faktiskt roligt". Tänkte hon och ger tillbaka mobilen till sin kompis.

"Visst var den bra? Det är typ så jag känner mig när allt jag pluggat på kommer på provet." Säger Jonna och fortsätter att fnittra.

"Ja, den var väldigt rolig."

Elina glömmer för en stund de oroliga tankarna hon har och lyssnar på vad Jonna säger. Hon svarar tillbaka när hon frågar något. Det är ingen idé att tänka för mycket nu, utan Elina koncentrerar sig på att det snart är mattelektion.

De går längst de tråkiga vita väggarna mot en ny korridor där deras lektion är. Bärandes på deras tunga böcker.

De ställer sig vid väggen och väntar på att läraren ska komma. Skratt och prat hörs. De flesta är glada och en del står tysta.

Jonna slår på sitt 4G för att kolla Instagram när hon får en notis. Hon håller handen för munnen och ser liksom chockad ut. Jonna ser på notisen och läser rubriken: "En man i nittonårsåldern hittad död i sjön och har troligtvis blivit mördad".

 Jonna ser på notisen och läser rubriken: "En man i nittonårsåldern hittad död i sjön och har troligtvis blivit mördad"

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

"Herregud, vad är det som händer?"

"Vad?" Frågar Elina och ser på Jonna.

"Titta själv." Säger Jonna och ger henne mobilen.

Något håller på att hända med den här staden. Ännu en mördare. Den andra tog de fast, men det verkar ske fler mord.

Plötsligt ringer Jonnas mobil och det är hennes mamma som ringer. Elina överlämnar mobilen till henne som svarar direkt.

Jonna går bort en stund och det tar inte lång tid innan hon skriker till och börjar gråta. Hon harklar sig och frågar gång på gång om det verkligen är han. Hon kan inte acceptera det.

Hon backar och sätter sig nere på golvet vid väggen. Hon drar upp sina knän intill kroppen och kurar ihop sig. Alla elever runt omkring ser på henne, för att sedan återgå till sina liv.

Elina vill inte fråga något, utan kommer ner på golvet bredvid Jonna och kramar henne. Tröstar henne. För något fruktansvärt har precis hänt.

Jonna säger efter en stund att det är hennes kusin de hittat i vattnet. De kramas igen och läraren kommer förbi och öppnar klassrummet. Jonna berättar att hennes mamma kommer snart förbi för att hämta henne. Läraren nickar bara och förstår att det är något på grund av hennes tårar.

Elina släpper Jonnas hand och går sedan in i klassrummet. Bara några minuter senare är Jonnas mamma där för att hämta henne. De går till rektorn och sedan kör de hem.

Utan att läraren ser det skickar Elina och Jonna sms mellan varandra. Det är lite svårt att tyda vad hennes kompis skriver eftersom hon skakar så, vilket Elina förstår. Varför händer alltid hemska saker denna staden?

•••

Ännu en ny del. Hoppas ni gillar det. Det känns som denna berättelse kommer bli jättelång, eftersom jag är långt ifrån klar och det är redan 24 delar.

Jag är inte expert på att skriva, och speciellt inte bra på just deckare. Så vi får se hur det här blir, men övning ger färdighet som man brukar säga.

•••

Publicerad: 26 aug 2018
Redigerad: 31 dec 2020

Den som inget hade ✔Där berättelser lever. Upptäck nu