Del 20 - Bråket

48 0 0
                                    

Stina är hemma ensam, för hennes två barn är ute och gör stan osäker. Elina hade gått för en stund sedan för att möta upp Jonna på stan. Johan har precis svarat på alla dessa sms Stina sänt.

Han är tydligen på väg hem nu med bussen. Stina förstår att han varit ute och festat och tänker inte ta den diskussionen idag, för det orkar hon inte. Gång på gång gör han precis som han vill. Finns inget hon kan göra. Hon har gjort allt hon kan.

Stina har precis gått en runda med dammsugaren och städat. Någon måste göra det. Hennes barn hjälper sällan till. Elina är dock duktig på att hjälpa till med disk och tvätt. Stina vet att Johan inte orkar eller vill, hon förstår det nu, men hon orkar knappt själv. Ibland är det Elina som gör det mesta. Hon är den starka i familjen.

Hon börjar i för sig bli väldigt trött på Johans beteende, men förstår hans avsikter. Det rättfärdigar ändå inte hur han uppför sig. Hon vill helst inte prata med honom om det, men vill gärna att Johan ska känna förtroende för henne och att han ska vilja prata med henne. Ibland känner hon sig som en misslyckad mamma, som inte når fram till sina barn.

Stina står med kokboken på köksbänken och bläddrar igenom sin kokbok för att se vad de skulle kunna ha för middag idag. Hon har egentligen ingen ork att stå och laga något. Hon tar med sig boken till bordet och fortsätter bläddra.

Hon vet inte vad hon ska göra. Inte bara middagen, hur ska hon få sin son att prata med henne? Hur ska hon göra för att nå honom? För henne känns det som att tiden håller på att rinna iväg. Hon är säker på att han inte mår bra. Hon skulle bara veta.

Ytterdörren låses upp och i hallen står Johan och Stina rusar ut till hallen. Hon skiner upp och är så glad att han är hemma.

"Hur är det? Var har du varit?" Säger hon utan att låta för irriterad.

"Fest och jag sov över hos någon."

"Jesper?"

"Nej, bara någon jag träffade på festen."

"Vänta. Du sov över hos någon du inte känner? Du bara åkte hem till någon från festen?" Frågar Stina argt och bråket är igång.

"Lugna dig. Det är ingen fara."

"Man kan inte bara sova över hos folk hur som helst. Tänk om—."

"Tänk om vad då?"

De går mot köket och Johan tittar i kylskåpet och ser sig om. Han ser att mamma inte påbörjat middagen och av det lilla bråket har han redan blivit på dåligt humör. Stina sätter sig på stolen igen och stänger igen kokboken.

"Vad blir det för middag?" Frågar Johan som har lugnat ner tonen.

"Det blir nog bara korv och potatismos." Svarar hon och ser väldigt trött ut medan hon drar handen genom luggen.

"Skit, är det vad vi får idag? Kan vi inte ha pizza eller något?" Säger Johan oförskämt.

"Du får faktiskt bli nöjd med det du får idag." Säger hon och reser sig upp för att gå till soffan i vardagsrummet.

Idag är inte den dagen att prata med sin son. Det är inte rätt tillfälle, men när det rätt tillfälle? Det borde alltid finnas en rätt tid att prata med sina barn.

Johan går upp på sitt rum och sätter sig på sängen. Han tar fram mobilen och sätter igång sitt Wifi. Mobilen piper till och han har fått en vänförfrågan från Eric på Facebook.

Han bekräftar och det tar inte lång tid innan Eric skriver hej. Johan svarar tillbaka. Eric skriver igen. "Var någon orolig när du kom hem?" Det är svårt att veta om det här är Erics sätt att vara rolig eller om han är seriös. "Ingen fara, mamma är bara lite arg på att jag var ute med någon random." Svarar Johan och lägger ifrån sig mobilen på nattduksbordet.

Efter en mycket kort stund som var kanske en halv minut svarar Eric. "Jaha, oj då. Är jag bara någon random?" Följt av en glad emoji och en emoji som både skrattar och gråter. Då förstår Johan att han inte menar allvar utan snarare är lite rolig. "Ingen fara, inte längre." Svarar Johan och tar fram sin laptop.

Först svarar Eric med ännu en glad emoji, sedan en text. "Vad sägs om att hänga imorgon?" Johan har tänkt ta med sig sin skateboard till parken och hänga med några där, men Eric kan följa med. "Jag ska till skejtparken, men du kan ju följa med." Svarar Johan.

Eric blir taggad. Mest för att han får umgås med Johan, för att han är inte särskilt intresserad av att skejta. De bestämmer för att mötas upp vid parken någon gång efter lunch.

•••

Publicerad: ???
Redigerad: 31 dec 2020

Den som inget hade ✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora