Del 36 - Skolavslutning

32 0 0
                                    

Elina och och sina vänner står finklädda utanför kyrkan och har precis varit där inne och sjungit. Som tur är tar inte Stinas barn examen och studenten samma dag. Stina och Johan står med Elina, Jonna och hennes familj.

De har fått en massa rosor runt halsen och alla glada men även några tårar letar sig ner. De kommer sakna sina klasskamrater. Grundskolan är avklarad.

Elina går bort och kramar om några vänner från klassen. Till och med Emma, den kaxiga och lite smått elaka tjejen kommer fram och ska ge en kram till Elina. Hon får en ros att hänga runt halsen från henne. En lyckans dag då de begraver yxan och de är inte fiender längre.

När de är klara för dagen åker båda familjerna hem till Jonna och firar. Johan försöker hålla humöret uppe. Han har inte mycket aptit, men han försöker äta lite tårta. Det är ändå Elinas dag. Hon har gått ut nian. En fantastisk dag. Det har blivit sommarlov.

• • •

Några dagar går och det är dags för Johans student. Samma sak här. Alla tjejer är klädda med sina fina vita klänningar. Killarna har snygga kostymer och såklart har Johan det också. De springer ut ur kyrkan.

"Fattar du att vi tagit studenten? Ni slipper vi den skiten." Säger Jeppe och ger en stor kram till Johan.

"Ja, det är över." Säger Johan med en djup suck.

Det hänger kort, blommor, gosedjur och lite annat runt halsen. Flera klasskamrater och andra kommer fram och ger dem blommor. Jeppe håller även upp sin stora bild på sig själv och skriker.

"Har ni sett min bebisbild eller?"

"Ja! För helvete, Jeppe. Vi har fått se den typ tusen gånger." Säger Maja som kommer bakom dem båda.

Hon ger dem båda två en kram. Hon står där så vacker med sin långa vita klänning. Hon har gjort något speciellt med sitt hår. Hon ler med sitt stora leende.

Hon har också en massa rosor och annat runt halsen. De känner knappt igen henne som i vanligtvis aldrig klär sig så här fint. Hon har alltid sina mörka jeans och svarta naglar.

"Redo för helgen?" Frågar hon och ser från Jeppe till Johan.

"Det är klart." Svarar Johan med ett litet leende och händerna i fickorna.

Johan vill inte fira och det känner inte Maja för att göra heller. Jeppe vill däremot så han går bort till sina andra vänner och de tänker fira rejält. Johan och Maja åker hem till henne och planerar helgen. Kanske det här kommer bli riktigt bra. För en gång skull ser Johan fram emot något.

Det plingar till i Johans mobil. Det är ljudet från Facebook. Eric skriver. Han väntar med att öppna meddelandet någon minut. "Ser att du tagit studenten nu. Grattis." Skriver han. "Tack." Svarar han kort. Johan vill egentligen inte låta dryg, men han försöker verkligen skriva mer. Han kommer inte på något.

• • •

Alla är redo för helgen och de alla har packat sina väskor. Johan säger hej då till Stina och Elina. Han går ut och lägger in sin packning i sin bil. Där utanför huset står Maja redo med sin bil. Han hoppar in och de kör för att hämta Jeppe. Han kliver också in i bilen och åker sedan hem till några andra vänner som ska köra i en annan bil.

De kör ut på landet och kommer allt närmare. De är mitt ute i ingenstans. De kör in på en grusväg. När de kommer närmare ser de huset och det är en stor sjö bakom. Underbart är det.

Här skulle man kunna bo för alltid. Mörkret inombords har fått sig en utmaning av det här fina ljuset från landet. För en stund hjälper det, men mörkret faller alltid igen.

Det första de gör är att gå in i huset och välja var de ska sova

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Det första de gör är att gå in i huset och välja var de ska sova. De flesta rusar in och bestämmer direkt. Maja visar sitt rum och att Johan kan ligga på en extra säng bredvid hennes. Jeppe och de andra sover antingen i gästrummet eller vardagsrummet.

Sedan visar Maja upp sitt gamla Nintendo 64 som de kan spela på hela natten. Köket är litet men trevligt. Maja börjar förberedda middagen. Jeppe och de andra sätter sig såklart framför tv:n och testar hennes Nintendo.

Johan går ut och ser sig om, kan inte låta bli att gå ner till sjön. Där är det en brygga och en båt. Han sätter sig på bryggan med fötterna i vattnet.

 Han sätter sig på bryggan med fötterna i vattnet

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Det får honom att tänka på väldigt mycket. Han sitter där ett tag tills Maja kommer gåendes och säger att maten är klar. De följs åt upp till huset.

Maja ler och ser ut att vara världens gladaste. Johan får dåligt samvete. Ju mer hon ler ju mer känner han att det han gör är fel. När han försöker gilla henne och låtsas. Han ger henne fler chanser, de känner fortfarande inte varandra riktigt.

De sitter och äter middag och från ingenstans börjar det regna. De som hade planerat att bada i sjön idag. Det blir inte av. Det är något de får göra imorgon istället.

Johan bestämmer sig för att verkligen anstränga sig. Han sätter på sig ett falskt leende. Sätter sig med de andra efter maten och spelar tv-spel med dem. Han försöker vara social, så att det skulle verka som att han blev bättre, fast det bara blev sämre.

•••

Jag känner verkligen att musiken till ens berättelse kan vara väldigt viktigt. Det sätter känslan på berättelsen. Hur man känner sig när man läser den och hur personerna i ens story känner. Varför har inte fler musik till sina storys här på Wattpad? Du skulle ju inte se en film utan soundtrack. Varför inte ha det till sin bok/berättelse liksom :D

•••

Publicerad: 16 nov 2018
Redigerad: 28 juni 2021

Den som inget hade ✔Där berättelser lever. Upptäck nu