Del 21 - Tändaren

41 0 0
                                    

De sitter vid kanten och tittar ut på när de andra skejtar. Johan har Eric på sin vänstra sida och sin skateboard har han höger om sig. Har tar av sig sin keps och rättar till frisyren. På med kepsen igen bak och fram.

Jeppe har inte sett dem än. Johan tar fram en cigg och Eric tar fram sitt eget paket. Johan tänder sin cigg. Sedan kommer Eric på att han glömt sin tändare.

"Får jag låna tändaren? Jag har ingen på mig."

"Ja, det är klart." Säger Johan och räcker över tändaren.

Den är svart och på den står det "If you wanna f*ck, smile when you give me the lighter back" med vit text. Ganska pinsam ändå tänker Johan och funderar inte mer på det, men i ögonvrån ser han Eric läsa på den innan han tänder ciggen.

Eric knuffar till Johan så att han ska vända på huvudet. Han lämnar över tändaren med ett stort leende.

 Han lämnar över tändaren med ett stort leende

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Johan tar emot den och lägger den i fickan. Skämtar han, eller? Varför log han? Undrar han. Han kan knappast mena allvar. Eric måste tyckt texten var så rolig och var bara tvungen att le. Han är rätt skämtsam av sig.

Johan känner att han måste se på honom för att se något tecken på att han var seriös. De får ögonkontakt, men Johan tittar snabbt bort. Han kommer inte fram till något vettigt svar och fråga honom vågar han inte.

"Hallå, Jeppe. Nu trillade du igen." Säger Johan och skrattar.

"Aha, det där är din vän." Säger Eric och håller upp handen ovanför pannan för att inte få solen i ögonen.

"Ja, du kanske såg honom på festen. Jag kom dit med honom."

"Nä, honom minns jag inte." Säger Eric och sänker handen.

"Du minns ju ingen från den festen." Skrattar Johan och blir lätt knuffad åt sidan av Eric igen.

Johan ställer sig upp och tar sig ner till de andra åkandes på sin skateboard. Jeppe och Johan står och snackar. Sedan vinkar Jeppe upp till Eric för att hälsa. Eric vinkar tillbaka. De skejtar där ett tag medan Eric ser på.

 De skejtar där ett tag medan Eric ser på

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

"Vem är han?" Frågar Jeppe.

"Det är någon jag träffade på festen i fredags. Han är trevlig."

"Jaha." Säger Jeppe och fortsätter. "Ska du visa mig dina nya trick, eller?

"Eh, okej."

Sedan var det inte mer med det. De åker där några gånger och Johan visar några tricks. Eric sitter en stund med mobilen och börjar så smått bli uttråkad. Johan åker fram på sin skateboard och ser mot Eric som fortfarande ser ner i mobilen. Då åker Jeppe in i honom, som inte alls är beredd på att Johan saktar ner farten.

"Hallå, vad håller du på med? Stå inte och dagdröm."

"Det gör jag inte heller." Säger Johan lite smått irriterat.

Johan kliver av sin skateboard och tar upp den. Eric tittar upp för att höra vad de tjafsar om där nere. Johan går upp till Eric och säger att han har något att visa honom.

"Det är något du måste se."

"Jaha, vad då?" Säger Eric och lägger ner mobilen i jeansfickan.

De går över parken och går mot andra sidan. Där vid betongväggarna syns det en massa graffiti, som ser ut att ha varit där ett tag. Ingen verkar bry sig om att ta bort det. Antar att det är för att det är just en skejtpark. De vuxna bryr sig inte om parken, de låter ungdomarna vara här i sin fristad.

 De vuxna bryr sig inte om parken, de låter ungdomarna vara här i sin fristad

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

"Har du sett det här?" Frågar Johan och går mellan de olika väggarna.

"Nej, jag har aldrig varit här." Säger Eric och ser sig om.

Han tittar på alla väggar och blir ganska imponerad. Johan går en bit framför honom och ser ut att visa någon speciell målning.

"Den lilla där nere gjorde jag, det var länge sedan nu. Tror det var i åttan."

"Snyggt, lite imponerad måste jag säga att jag är."

"Bara lite?" Säger Johan och låtsas ta åt sig.

De har hängt hela dagen och söndagen börjar gå mot sitt slut. Solen är snart på väg ner. Johan funderar om han ska gå hem nu. Johan står något steg framför Eric och ser sedan längs väggen.

"Johan?"

"Mm." Säger Johan och vänder sig om.

Eric är snabb och ställer sig framför honom. Han vill luta sig fram för att kyssa honom, men fegar ur ännu en gång. De känner trots allt inte varann så bra än. De träffades nyss. För att Johan inte ska misstänka något skyndar han sig att vända sig om. Han snurrar runt och låtsas som att det inte var på väg att hända.

"Nej, det var inget." Säger han bara.

Det börjar bli kallt. Det är ju trots allt bara april, men det stoppar ingen av ungdomarna från att umgås i skejtparken. De blir en tyst stund, sedan vänder sig Johan sig om och ser ner på rampen. Jeppe och de andra är kvar och han tänker att de kan gå tillbaka till de andra igen.

"Ska vi gå och sätta oss där borta igen?" Frågar Johan och pekar på var de satt förut.

"Jag ska nog gå hem istället, men tack för att jag fick hänga här med dig."

"Det är lugnt."

•••

Nu vet jag inte riktigt vad som ska hända, då jag inte känner mig inspirerad till att skriva. Så jag får se vad som händer. Hoppas jag får tillbaka min inspiration snart.

•••

Publicerad: 04 jun 2018
Redigerad: 31 dec 2020

Den som inget hade ✔Där berättelser lever. Upptäck nu