Del 16 - SMS från en vän

50 0 0
                                    

Middagen är serverad och Stina ropar efter Elina och Johan. Elina kommer springandes i trappan. Snabbt ner för att se vad det blir för middag.

"Du vet att vi inte springer i trappan."

"Förlåt."

"Såg du om Johan är hemma?"

"Nej, han är inte hemma. Jag ringer honom."

"Hej." Svarar Johan.

"Det är middag så du vet. Var är du?"

"Okej, jag kommer hem om en stund." Säger Johan och lägger på.

"Var är han? Kommer han hem?"

"Han sa inte var han är. Han kommer hem om en stund."

De tänker vänta med att äta middag tills han är hemma. Det går två timmar och Johan har ännu inte kommit hem. De båda börjar bli oroliga. Då hörs ytterdörren låsas upp och Johan kommer in genom dörren. Stina andas ut. Han är hemma. Han kommer in till köket och Stina kommer in från vardagsrummet med tunga steg.

"Var har du varit? Vi var så oroliga."

"Lugna er. Jag var med Jesper i skejtparken."

Han sätter sig ner och äter. Han slänger av sig kepsen på bordet och drar handen genom håret.

"Hade ni trevligt, då?" Frågar Stina trevligt och räcker honom salladen.

"Ja, självklart." Svarar han och tar emot salladen.

De har en trivsam stund och de sitter och småpratar om dagen medan Johan är i sina egna tankar. Inte ens deras mamma vet vad som försiggår i hans huvud. Han vill bara att fredagen ska komma, så han kan åka på den där festen och glömma bort allt för en stund. Han tar upp mobilen och skriver till Jeppe. "Längtar tills festen. Vem kommer vara där?" Skriver han.

"Vi har inte framme mobilerna vid matbordet."

"Ja. Förlåt, mamma." Säger han och lägger undan mobilen i fickan.

Det hörs en liten melodi i mobilen och Jeppe har svarat. Han vill gärna ta fram mobilen, men Stina är sträng med att ha framme sina mobiler när de äter. Hon vill gärna att man är närvarande vid middagen. Fast Johan är inte direkt närvarande ändå.

Tankarna snurrar runt som en karusell i huvudet. Elina lämnar bordet och går därifrån. Johan är också snabbt färdig, så han ställer undan disken.

"Tack för lasagnen. Den var supergod." Säger han och ger Stina en klapp på axeln.

Han lägger sig i soffan i vardagsrummet för att se vad Jeppe svarade. "Det vet jag inte än. Är du rädd att Jessan ska vara där?" Har Jeppe svarat. Jessan är Jessica som är Johans ex och de gjorde slut för inte allt så länge sedan. Det kan ha gått ca tre månader.

Det gick inte så bra för dem när hon gjorde slut med honom. Jessan kände inte att han brydde sig om henne och han festade allt för mycket. Vilket han fortfarande gör.

Johan var faktiskt inte heller så intresserad av henne. Han trodde han kunde bli kär i henne. Hon var verkligen den trevligaste han varit med. Johan svarar: "Okej. Nej, egentligen inte." Han andas ut och går i stället upp på sitt rum och lyssnar på musik. Det plingar till i mobilen igen. "Aha, tänkte i fall du fortfarande är intresserad och skulle tycka det vore jobbigt att se henne där." Skrev Jeppe. Han skulle bara veta. Det var inte fallet.

Johan tänkte inte ens på Jessan längre. "Jag bara undrade. Tänkte bara om du visste vem som kommer vara där. Kanske svårt att veta i förväg." Svarade Johan och tar fram fysikboken för att plugga till ett prov. Fast han kan inte riktigt koncentrera sig. Han bestämmer sig istället för att gå ut och röka.

Han ställer sig och röker precis utanför dörren. Han rättar till kepsen och då plingar det i mobilen igen. "Ja, det jag vet är att det kommer bli fett." Svarar Jeppe och Johan ler. Alltid lika trevligt med en fest.

•••

En kort del. Nu har jag snart hunnit ikapp det jag skrivit på datorn och jag har skrivit ca 20 kapitel. Så får se hur det här går. Rösta om ni gillar och kommentera vad ni gillar med den.

•••

Publicerad: 05 mars 2018
Redigerad: 10 okt 2018
Redigerad igen: 30 dec 2020

Den som inget hade ✔Where stories live. Discover now