Del 37 - Sommarstugan

40 0 0
                                    

{En riktigt bra mash up av två låtar jag älskar. Lyssna gärna 👆🏼}

• • •

De vaknar nästa dag och regnet är borta. Det som syns på himlen är solen och den blåa himlen. Johan vaknar sist av alla. Han sätter sig upp från sängen och fixar tills sin frisyr. Han sätter på sig sina kläder och drar sedan upp persiennerna.

Han kommer ut i köket och alla är redan igång. Maja står och lagar pannkakor och de andra sitter och spelar medan en av de andra tjejerna sitter i soffan och läser en tidning.

 Maja står och lagar pannkakor och de andra sitter och spelar medan en av de andra tjejerna sitter i soffan och läser en tidning

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Heeej, Johan. Där är du. Sovit gott?" Frågar Maja överdrivet glad.

"Ganska bra." Svarar han och kommer fram till spisen och kollar in pannkakorna. "Det ser verkligen gott ut."

"Tycker du? Tack, snart är det dags att äta."

Han går sedan och sätter sig med de andra på golvet framför tv:n. Han tittar på en stund tills Maja säger att det är dags att äta. De pausar spelet, hoppar upp från golvet och sätter sig vid köksbordet. De sitter i tystnad en stund och äter. Tills Jeppe bryter tystnaden.

"Visst går vi ner till sjön och badar sen?"

"Ja, men det är klart." Säger Maja och ser på Johan för att se om han är med på det och han nickar som svar.

"Ska vi grilla ikväll, eller?" Säger någon av Majas vänner.

"Det är klart vi gör." Är Jeppe snabb med att svara med.

Maja blir färdig först så hon plockar undan sin tallrik, går sedan in på sitt rum och plockar fram sina badkläder och handduk. Johan äter upp, sitter kvar och lyssnar på vad Jeppe och de andra säger.

När alla är färdiga så byter de om en efter en i badrummet. De går sedan ner för stigen till sjön. Johan går längst bak och Jeppe passar på att gå bredvid vid honom för att prata.

"Du har varit tyst under morgonen, allt bra eller?"

"Jag känner mig bara trött. Det är allt."

"Säkert?" Säger Jeppe som känner på sig att det är något mer.

"Det är lugnt, tänk inte på det. Nu badar vi."

"Ja, det gör vi." Jeppe ler och springer förre alla andra.

Johan ler när han ser Jeppe vara så glad. Det är som att han är lyckligast i hela världen och inte har ett enda bekymmer. Det gläder Johan.

När alla kommer fram till bryggan hoppar alla i samtidigt, men en av Majas vänner  tvekar men hoppar sedan i  efter alla andra.

När alla kommer fram till bryggan hoppar alla i samtidigt, men en av Majas vänner  tvekar men hoppar sedan i  efter alla andra

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Den som inget hade ✔Where stories live. Discover now