~Doğru Söylüyormuş~

111 9 12
                                    

Gece'den

Kadınlar ve adamlar koşarak yanımıza gelip sırayla Yudum’a sarıldılar.

“kızım nerde? “dedi hepsi aynı anda. Yudum bir bize birde onlara baktı ve konuştu.

“Büşra Hanım, Baran bey işte kızınız Ezel”dedi Ezel’i göstererek. Sonra da konuşmaya devam etti.

“Güneş hanım,Mert bey işte kızınız Gece “dedi beni göstererek. Sonra da polisler Yudum’u içeri götürdüler. Diğerleri de içeri girince sadece biz kaldık. Hepimizin gözü yaşlıydı,hiçbirimiz konuşmuyor sadece birbirimizin yüzüne bakıyorduk. İlk kendine gelen Büşra ve Baran çifti olmuştu. Sonrada benimkiler.

“kızım! “dediler aynı anda. Bu da hazırda duran gözyaşımızın akmasını sağladı. Hızla yanlarına gidip sıkıca sarıldık. Şuan bu anın rüya olmaması için dua ediyorum.

Alişya’dan

Duruşma salonuna girip hakimi beklemeye başladık. Kısa bir süre sonra hakim geldiğinde herkes ayağa kalktı. Oturun dediğinde oturduk. Hakim birkaç dosya inceleyip konuştu.

“evet, Ümran Parlak. Buradaki suçların hepsini işlediğin doğru mu? “ dedi.

“evet “dedi Yudum. Hakim biraz daha dosyaları inceledi. Gece ve Ezel’in çektiği ses kaydını da dinleyip kararını verdi.

“karar… “dediğinde hepimiz ayağa kalktık.

“ deliller şahısın katil olduğuna yönelik olduğundan müebbet hapise tutuklanmıştır. “dedi ve tokmağını vurup duruşma yerinden çıktı.

Bana dün söyledikleri hala aklımdaydı. Kanıtı olmadan ona asla inanmam. Polisler Yudum’a kelepçe takıp dışarı çıkardılar.

Dışarı çıkınca üzerimize doğru gelen bir adam gördüm. Dur bi dakika? Ha, bu Efe abi. Yudum’un kuzeni. Yanımıza gelince Yudum’a sıkıca sarıldı. Geri çekilip alnından öptü ve konuştu.

“sakın korkma tamam mı? Seni ne olursa olsun kurtarıcım. Seni onların yapmanın haklı sebepleri vardı. “dedi Efe abi. Efe abinin kulağına yaklaşıp birşey söyledi. Efe abide onu onaylar şekilde kafa salladı.

Polisler onu arabaya bindirip hızla adliyeden ayrıldılar. Adliyeden koşarak çıktım, hızla mezarlığa gittim.

Mezarlığa gelince Pars’ın Asya’nın mezarında elinde fotoğraf ve mektup gibi birşey olduğunu gördüm. Yavaşça yanıma gittim ve oturdum.

“doğru söylüyormuş”dedi. Ne olduğunu anlamamıştım. Elindekileri bana uzatınca elinden alıp bakmaya başladım. Elime aldığım gibi şok geçirmem bir oldu. Asya her fotoğrafta başka bir erkekleydi. Mektupta ise şu sözler yazılıydı.

Yeter artık! Hepsinden bıktım. Pislik ikizimden, sülük gibi yapışan Parstan, benden nefret eden annem ve abimden bıktım artık. Zaten Yudum beni sıkıp duruyor. Neymiş neden böyle yapıyorsun? Güleyim bari. İkizimden bir kurtulayım da sıra Pars’a da gelecek. Pardon önce Yudumu şüphelendirmemek için Pars’a yanaşmam lazım sonrası çorap söküğü gibi gelir zaten.

TOZLANMIŞ Kalpler - Tamamlandı-Where stories live. Discover now