~Mezuniyet~

82 7 9
                                    

1 Hafta sonra

Gece'den

Bugün çok heyecanlıyım. Neden diye soracaksınız. Çünkü yarın mezuniyet törenimiz var ve bugün elbise bakmaya gideceğiz. Umarım zevkimiz göre elbiseler buluruz, amin.

Sırf heyecanım yüzünden erken kalkmıştım. Beni zar zor kaldırmaya çalışan kızları bugün ben kaldıracağım. Kesinlikle şok olacaklar. Tabi onları uyandırmadan önce kahvaltı hazırlamalıyım.

Yataktan kalkıp hemen mutfağa indim. Mutfağa yaklaştığımda çok keskin bir yanık kokusu geliyordu. Mutfağa girdiğimde fırının içinden duman çıktığını gördüm. Fırının kapağını açtığım an koku daha çok yayılmıştı. Mutfaktaki tüm camları açıp fırının yanına geri döndüm. Fırının içinde 3 tane kurabiye tepsisi vardı, hepside yanıktı. İyi de bunları kim yapar bu saatte? Tepsileri bir bez yardımıyla çıkardıktan hemen sonra adımın söylenmesiyle o tarafa baktım.

"Gece? "

"efendim Savaş? "dedim. Gelen savaştı.

"birincisi kurabiyeleri fırında unutup uyuya kaldığım için özür dilerim. İkincisi ise senin bu halin ne " dedi çatık kaşlarla

"birincis demek bu saatte kurabiye yapmak senin işindi. İkincisi de ne varmış halimde" dedim. Yanıma gelip işaret parmağıyla üstümdeki geceliği gösterdi. Üstümde askılı bir tişört vardı, altımda da şort. Cidden ne vardı bunda anlamıyorum. Evdeyim sonuçta.

"Savaş bey yalnız ben şuan evdeyim. Yani istediğim gibi giyinebilirim. " dedim çatık kaşlarla.

"hayır hanımefendi ne evde böyle giyinebilirsin nede başka bir yer de" dedi çatık kaşlarıyla.

"fazla abartmıyor musun" diye sordum. Kafasını hayır anlamında sallayınca ofladım.

Bir süre hiç birşey konuşmadan boş boş ayakta dikildik en sonunda dayanamayıp mutfaktan çıkıp kızları uyandırmaya gittim. Biraz zor da olsa uyanmışlardı ama hala söyleniyorlardı. Mutfağa gidip kahvaltıyı hazırlamaya başladık.

×××

"bizde geliyoruz. İtiraz istemiyoruz" dedi Barlas

"hayır siz gelmiyorsunuz. Biz sadece kız kıza gidiyoruz. " dedi ezel.

"hiç kusura bakmayın hanımlar bizde geliyoruz. Şimdi minnacık elbiseler alırsınız falan ben mezuniyet günü adam dövmeye uğraşamam " dedi savaş

"tamam gelin hadi gidiyoruz " dedi Yudum. Biz Ezelle şaşkınca ona bakarken bizimkiler sırıtıyordu.

"saçmalama yudum bize sürekli karışacaklar istediğimizi bulamayacağız" dedim.

"tamam hadi hazırlanıp gelin sizi burda bekliyoruz" dedi Uğur. Biz olaya puflaya yukarı çıkarken yudum gülüyordu.

Merdivenleri çıkınca tam odama girecektim ki Yudum'un bizi durdurdu. Önce benim sonra Ezel'in kulağına söylediği şeyle bizde güldük. Galiba yine çok eğleneceğiz.

×××

"şşşt kızlar bizimkiler oradalar baksanıza nasıl sinirliler" dedi ezel. O öyle diyince gülmek istedim ama şimdi gülersem kesin bizimkilere yakalanırdık. Savaş'a yan gözle baktığımda sinirden kıpkırmızı olduğunu gördüm. İyiki telefonları kapatmışız, çünkü sürekli bizi arıyorlar tahminimce.

Bizimkiler biraz daha mağazanın içinde dolaşıp dışarı çıktılar. Bizde onlar dışarı çıktığı an kahkaha atmaya başladık. Siz sormadan ben anlatayım neler olduğunu.

TOZLANMIŞ Kalpler - Tamamlandı-Where stories live. Discover now