51.rész

349 43 7
                                    

 A házba belépve lerúgtam lábaimról a cipőt ,és a konyhába menve ledobtam magam a székre és a fiókból elővéve a leveleket .az asztalra hajítottam őket. Újból elolvastam őket, odafigyelve minden részletekre de nem jöttem rá semmire. Elolvastam újból,újból és újból, egészen addig amíg belém nem hasított valami. Az utolsó levelet felkapva kirohantam a lakásból és a motorra ülve meg sem álltam a kertes házig. Ott sietősen az ajtóhoz mentem és bekopogtam.Nem ékrezet válasz, a csengőre feküdve próbáltam kihívni a bent lévők valamelyikét de nem történt semmi. A hátsó kertbe menve megpillantottam a konyha ablakot. Szerencsém volt mivel nem volt visszacsukva így bemászva rajta a konyhán keresztül a nappaliba mentem. Felkapcsoltam a villanyt és sietősen a könyvekhez mentem , miközben pakolgattam a könyveket gyors lépteket hallottam meg a lépcső felé. Ahogy megfordultam ép annyira volt időm hogy lebukjak a felém lendített serpenyő elől.

- Jézus Chanyeol!- Mrs Byun hatalmasat sóhajtva nézet rám ,majd leengedte kezét így már nem kelet tartanom a következő próbálkozástól.- Mit keresel itt?

- Nem tudja hol van a Velencei karnevál?

- Hogy mi?

- Egy könyvet keresek aminek a címe a Velencei Karnevál.

- Nem ér rá ez holnap? - nyűglődött a kócos hajú nő.

- Nem,nagyon fontos lenni.- csak sóhajtott majd a könyvekhez lépet.

- Nézd meg Baekhyun szobáját.- intett fel az emeletre. Sietősen szedtem a lépcsőfokokat de ahogy a barna ajtóhoz értem meg torpantam. Lassan nyomtam le a kilincset és ahogy a kék helységbe lépem, becsuktam magam után az ajtót. Bár már nagyon sok idő eltelt, mégis itt mindig érzem Baekhyun illatát.A szekrényhez sétálva a könyveket kezdtem el nézni de fél óra alatt átnéztem az összeset és ismét nem jártam sikerrel. Miután vissza tettem őket elindultam kifele de megtorpantam a küszöbnél. Sietve visszamentem a szekrényhez és kinyitva a gardrób részét megpillantottam Baekhyun pár ruháját. Egy piros pólóvért kivéve mélyen beleszippantottam, elmosolyogtam ahogy az anyagot arcomba nyomtam. Táskámba gyűrtem a felsőt majd elköszönve Mrs.Byuntol haza indultam.

Hogy miért hoztam el Baekhyun ruháját amikor otthon egy egész szekrényi ruhája van ? Azért mert a házkutatások alatt ki lettek fertőtlenítve a ruhák és már semelyik nem hordozza tulajdonosa kellemes illatát. Elhúztam számat ahogy a tárva nyitott,felkapcsolt villanyokkal hagyott lakásba értem. Máskor lehet nem kellene ennyire sietni..

A felsőt szimatolva mentem a nappaliba és a tv bekapcsolva nézni kezdtem azt. Bár néztem e műsort, egyszerűen nem bírtam felfogni ami benne volt. Nem birok lekattanni a könyvről, hol lehet? Miután megvacsoráztam , elmentem lefürdeni majd az asztalra kitettem az e-havi és a következi hónapra elegendő pénzt a számlákra. Megkérdtem Hyan nénit hogy fizesse be helyettem mert neme ,,üzleti útra" kel mennem. Lezártam a fontosabb iratokat és a vendégszobát is bezártam. A tévét kikapcsolva kihúztam a zsinórokat a konnektorból és mivel ez volt az utolsó a lakásban. Elégedetten sóhajtottam fel, mindennél kész lettem. Ahogy a zsinórokat igazgattam nem vettem észre hogy előrébb kerültem így felállás közben lefejeltem a szekrényt. Szitkozódva kaptam fejemhez de ahogy előre néztem, szinte minden megszűnt létezni. Lassan felegyenesedtem és a könyvet kihúzva helyéről , kirepült egy fehér boríték ami eddig a két könyv között lehetett. Ahogy felvettem a fehér papírt és megfordítottam már rájöttem. Nem maga a könyv kellet, és nem is EGY könyv kellet. Ahogy visszatettem a vastag kötésű olvasmányt eredeti helyére már tiszta lett a kép. Fehér vastag betűkkel ott díszelgett oldalán a Velencei cím a mellette lévőn pedig fekete betűkkel a Karnevál cím. A kanaéra kerülve kibontottam a levelet és bár már attól rossz előérzetem volt hogy elolvastam a borítékon szereplő szót

A bandaWhere stories live. Discover now