66. Wattpad wins vol. 2 (neupraveno)

618 83 26
                                    

A zase jdeme vyvažovat negativitu. (Což bude nejspíš potřeba, vzhledem k tomu, že v následujících kapitolách se budu věnovat té jedné strašné knize, která mi žere mozkové buňky a ani na ni nechci myslet.) Na Wattpadu už sice moc nečtu, ale v poslední době jsem si do knihovny přidala překvapivě dost příběhů, které působily dobře, a taky jsem vyhrabala něco z archivu, takže doufám, že aspoň některé z vybraných knih by vás mohly zaujmout.

Junkies of love od not_in_chains - Tenhle příběh mi byl doporučen a rozhodně nezklamal. Zatím jsem z něj četla jenom pár kapitol, ale miluju ten styl psaní, miluju ty postavy i tu atmosféru, která dokáže skvěle odrážet realitu. Vážně doporučuju pokud chcete úžasně napsanou oddechovku, u které se nebudete nudit.

A Piece Of Art od not_in_chains - Asi bych měla přestat s doporučováním příběhů pořád od stejných autorů, ale tohle vážně stojí za to. Posledních asi deset kapitol jsem sice propásla, ale upřímně, nemůžu se dočkat, až si je přečtu, protože tenhle příběh má snad všechno, co na literatuře miluju, od skvělých popisů a atmosféry přes úžasnou reprezentaci až po styl psaní, který opravdu oceňuju. Opět oddechovka, ale můžu vám garantovat, že se od ní nebudete moct odtrhnout.

Deník průměrně zamilované blbky od LiaFee - O klišé, lehce toxických táborových příbězích už jsme slyšeli všichni, hlavně teda o tom, který nesmím jmenovat. Ale tohle je snad jediný příběh z tábora, který opravdu cením. Normálně sice nejsem fanoušek krátkých kapitol, ale zrovna k tomuhle příběhu úžasně sedí a dotvářejí jeho atmosféru.

Jak napsat příběh a nezbláznit se z toho od beastynesss - V komentářích u téhle příručky jsem na několik z vás narazila, takže asi nemusím představovat, ale rozhodně mi to stojí za zmínku, protože od doby, kdy skončily Podrazy na Wattpadu od carlie15, je tohle jedna ze dvou příruček/kritických knih, kterou jsem objevila a opravdu se mi líbí. (To mi připomíná, že když před těmi asi třemi lety vycházely Podrazy, dala jsem si takový mentální slib, že nikdy nezačnu psát podobnou knihu. Well, here we are now.)

Příručka (ne)úspěšného spisovatele od JedleOdVedle - Tohle je ta druhá příručka/kritická kniha, která se mi opravdu líbí. Zase jsem v komentářích narazila na několik z vás, takže představovat asi nemusím, ale za ten shoutout to rozhodně stojí. Naprosto žeru ten sarkastický humor a rozhodně doporučuju k přečtení.

Kniha pro tupce od Sephinrot - Pokud se chcete dozvědět něco nového, užitečného i méně užitečného, rozhodně si to přečtěte. Dozvíte se například o původu a správné výslovnosti Nivy nebo si přečíst stručnou historii palačinek. A to se vyplatí!

Jak přežít tělocvik a nezemřít od ashekus - Já jsem celou základku a většinu střední tělesnou výchovu naprosto nenáviděla. A tahle kniha mi před těmi x lety nejen ukázala, že tu nejsem jenom já ta divná, kdo si hodiny tělesné výchovy neužívá, ale taky mě pobavila a dala mi i pár tipů, jak si to dvouhodinové peklo zpříjemnit. Stojí za přečtení i pokud vás něco takového už netrápí, mě to pobavilo i po letech, když jsem to četla znovu.

Hrob nás všech od trnkaa - Ráda bych varovala před popisy grafického násilí, ale to se od knihy z první světové války dá docela čekat. (Teď přichází malá chvíle, kdy si budu stěžovat na Wattpad samotný, protože AO3 má geniální content warningy, které by se na Wattpadu hodily, ale nejsou tu.) Pokud si chcete přečíst historický román, který se netočí jenom kolem domluvených svateb a dokonce je i historicky přesný (pokud vím, nejsem povoláním historik), můžu jedině doporučit.

Jedna z nás je mrtvá od Lili_Dyer - Celkem mě mrzí, že je tahle kniha nedokončená se třemi kapitolami, protože jsem byla hodně zvědavá, jak se tohle vyvine, a navíc zbožňuju ten styl psaní. Vážně, asi jediná věc, která mi na tomhle příběhu vadí, je, že to má tři kapitoly a naposled to bylo updatované asi před rokem, ale pokud máte rádi murder mysteries, bežte to omrknout.

Mám dojem, že takovou pozitivnější kapitolu jsme teď potřebovali všichni, protože příště bude rozbor na knihu, která mě už zklamala jednou před lety, a teď mě zvládla zklamat podruhé. Takže doporučuju nakoupit vaše comfort food a naplánovat si volné odpoledne, protože příští kapitola bude dlouhá a vysilující.

Peace out,

Hermione Weasley

časté věci na wattpaduDonde viven las historias. Descúbrelo ahora